luni, 13 iulie 2009

Question 2

De ce afirmăm că ne pare rău chiar şi când nu ne pare?
:)

15 comentarii:

Anonim spunea...

A spune "imi pare rau" pe vremurile astea , e ca si cum ai spune "aha" , un tic verbal , nimic mai mult , si la faptu` cu afirmatu` (cand afirmi chiar iti pare , eu nu pot afirma ca`mi pare rau cand nu`mi pare) din spuse putem afirma , da` la "imi pare rau" nu prea se tine cont de spuse , daca`n suflet esti "aha" :) , parerea mea :) . Te tzuc !

Mihaela Chelaru spunea...

Depinde de context acum: spuneam asta fie pentru a aplana un conflict, fie pentru ca esti convins/a ca ai dat dovada de ceva mai mult egoism...sau pentru a nu mai pierde timpul cu tot felul de argumente.

Boogie Bubble spunea...

din bun simt!? sau pentru a face persoana respectiva sa se simtă un pic mai bine ... !?

Eu una nu am zis și nici nu cred c'o as zic vreodată "Iarta'ma" cuiva. Chiar dacă am greșit, am cautat alte metode de'a aplana situația,in niciun caz n'am zis "iarta'ma". Simt ca ma înjosesc.

Ioana Radu spunea...

@Boogie Bubble
Nu ar trebui sa te simti injosita in a spune "Iarta-ma". Sa spui asta necesita sa fi facut ceva pentru care sa te scuzi. Iar cand facem ceva josnic, chiar se cere un "iarta-ma". Mai bine de atat, mai presus de cuvinte, e sa si aratam cat de rau ne pare sau ca am vrea ca greseala sa ne fie iertata.

Boogie Bubble spunea...

Nu e vorba de ceva josnic, dar ma simt ca și cum m'as umili. Si mai bine ... nu mai zic. Prefer sa rămân cu vina, pe care poate n'o am ...

Camme spunea...

De ce? Simplu: ca suntem naspa. ;)) [cei care afirma,binenteles]
Scuza.mi intarzierea de com dar am fost plecata :X

GiA spunea...

nu stiu... poate din obisnuita sau poate ca asa ii faci un bine persoanei careia ii zici

bila spunea...

e doar o chestie penibila imi pare rau iartama scuzama de multe ori o spui ca sa scapi de privirile altora de multe ori o spui asa sa fugi de prea putine ori sau poate niciodata nu o spui cu sinceritate da ce conteaza ...imi pare rau ca vam facut sa va pierdeti tipu bafta

Deea spunea...

din respect cred. sau bun simt :-? daca o persoana se simte rau si`i mai spunem si noi "lasa ca a meritat sa pateasca asa" ar pune paie pe foc. eu personal spun "imi pare rau" cand chiar imi pare. Si trebuie sa gresesc pe bune ca sa spun "iarta`ma"...

sica spunea...

ca sa ne faca sa ne dam seama ca totusi nu le pare rau:))

Boogie Man spunea...

@Boogie Bubble
App de "iarta'ma"...adu-ti aminte ca ai zis :)

Boogie Man spunea...

Nu tre' sa te simti umilita. Si daca nu ai vina...atunci mai bine nu zici...o faci doar daca simti si daca esti vinovata...prarerea mea. Decat din obligatie, bun simt etc. mai bine lipsa.
P.S. "Sorry seems to be the hardest word", ca-n piesa aia a lu' Elton John :)

Ioana Radu spunea...

@Boogie Man
Sorry is the hardest word, no doubt.
Poate de asta nici nu-l folosesc des. Cand trebuie sa zic parca am un nod in gat. Poate cel mai greu ne este sa recunoastem ca am gresit. Dupa recunoastere vin si cuvintele. dar pana la cuvinte e cale lunga. E un fel de "Cand ai 10 pasi de facut, 9 pasi sunt jumatatea drumului."
Asa si cu scuzele. Avem nevoie de 9 pasi pentru a constientiza ca am gresit + pasul final, cel in care ne cerem scuze.

szeki spunea...

obisnuinta de a mintii

Anonim spunea...

S-a spus ce trebuie,(D.P.M.D.V.),so, no more comments.

Trimiteți un comentariu