joi, 26 noiembrie 2009

O leapşă din bucătărie, îndulcită cu prietenie.

Şi cum tarta îmi este la cuptor (reţetă pentru care-i mulţumesc lui Adizzy), mi-am adus aminte de leapşa pe care mi-a pasat-o Ana-Maria. Leapşa constă într-o întrebare:
"Dacă v-aţi trezi în casă cu prieteni teleportaţi de mirosul bun venit din bucătărie... ce aţi face?"

Acum, cu toată sinceritatea, dulciurile sunt cele care îmi ies negreşit :D
Şi cum, în momentul de faţă, bucătăria abundă de fructe coapte cu scorţişoară, mă gândesc ce aş face de ai/aţi apărea la uşa mea, "tu" sau "voi", oricare v-aţi lăsa ademeniţi.

Fac o paranteză aici prin aducerea aminte de o întâmplare din vara trecută. Eram într-o gaşcă formată majoritar din băieţi (ei 8 la număr; noi, fetele, doar două). În timp ce ne pierdeam vremea pe bulevard, noi, fetele, ne-am adus aminte de clătitele pe care le procurasem cu o zi înainte la mine acasă. Brusc băieţilor le-a venit o idee coaptă cu voce tare - "Fă-ne şi nouă. Îţi aducem noi ce trebuie."
Şi cum bucătăria îmi era disponibilă iar uşa casei mele mereu deschisă pentru prieteni, am zis "De ce nu?", aşa că a doua zi la mine era "Clătite Factory". Eu le-am pus la dispoziţie dulceaţa de gutui şi cea de mure (care mie îmi plac foarte mult :D ) şi am prevenit pretenţioşii să-şi cumpere finetti (în cazul în care nu le convenea dulceaţa). Dar, vorba lor, clătite cu finetti găsim la toate terasele.

Aşa şi cu leapşa aceasta. Dacă vă teleportaţi la mine după mirosul din bucătărie, vă primesc cu drag. Şi informaţia aceasta este valabilă pe termen nelimitat.

:D

De băut nu prea am ce să vă dau. Mai am trei sticle de vin alb (una demisec, două demidulce). Pentru cei mai curajoşi am nişte vişenată la rece. Să vă ardă simţurile. Pentru cine ţine post, vă servesc cu apă plată.

P.S.: Clătitele mele sunt cele mai bune (că le fac cu rom).

Altceva, dăcă vreţi, banane caramelizate, banane cu rom alb, tartă de mere cu scorţişoară, cozonac cu banane... şi lista rămâne neîngrădită pentru că sunt deschisă noilor reţete de dulciuri.

Cât despre mâncarea de zi cu zi, cred că o să aruncaţi cu pantofi după mine. Vă gătesc doar paste cu brocoli, conopidă cu cartofi natur şi alte câteva reţete, dar toate vegetariene. Îmi pare rău dacă v-am dezamăgit aici, dar n-am ce să vă fac.
Mâncaţi acasă, la mine serviţi doar desertul, sau sunăm la pizzerie.

12 comentarii:

Monica spunea...

pffff....dc nu stai in bucuresti...sau eu in orasul tau???:(
*dulceata de mure e preferata mea:d....

adizzy spunea...

deci cum clatite cu rom?! reteta te rog :D

ma bucur ca a iesti bine..trebuie sa incerc si eu cu mere :) ti ce mandra mis' ca ai incercat..mai ales ca retatea am cam asamblat-o eu :))

adizzy spunea...

eu nu m-am gandit sa pun rom sau vreo esenta in aluat :)) si era asa simplu ha ha sa dau o aroma mai speciala...eu cu gem de capsuni pap ..yam yam

Ioana Radu spunea...

@Adizzy
Am incercat cu mere pentru ca n-am avut incotro. Am ajuns acasa dupa ce s-a intunecat si mi-a fost sila sa mai caut pere la ora respectiva, asa ca am luat alt fruct ce se gasea la magazinul din apropiere - mere verzi. Si-mi propun sa pun si banane data viitoare :D

Cat despre clatitele cu rom, hehe, adaugi esenta de rom ceva mai multa (te faci ca iti scapa) saaaau pui direct rom alb in aluatul respectiv. Eventual adaugi si stafide ori fructe uscate, dupa preferinte.

Ana-Maria spunea...

Oooooo,esti de-a mea,fata draga!La clatite inainte...cat cuprinde,cu orice la interior...ioiiii,Doamne!Nu vrei sa fi fata mea cea mare?:)Cred ca te-as pune sa prajituresti ca Tanti Florica de la 3 ,zilnic...:)))
Ooooo...gata,ma teleportez!ENAGAGE!Pregateste clatitele alea dementiale....:))

Anonim spunea...

crezi ca as putea sa bag idu tau la mine in lista pt ca vad ca ai blogu de mai mult timp si e printre cele mai bune bloguri si ma gandeam sa-ti mai cer si eu cat-un sfat!?
:D

rao spunea...

si cum zici tu ? oricand ?

p.s. - comentariul de mai sus tot eu l-am dat, dar de pe alt cont, nu cel cu blogul, asa ca l-am sters

ciao!

Ioana Radu spunea...

@Rao
l-am sters eu definitiv

Anonim spunea...

cred ca o sa-ti fac o vizita negresit! :P

GiA spunea...

maine seara sunt la tine :P. pregateste clatitele si visenata ;)).

Banu Florin spunea...

E prima oara cand intru pe blogul tau si primul post pe care l citesc e despre mancare. Mi ai facut o pofta nebuna de clatite...cele cu dulceata de mure sunt divine.Florin

Unknown spunea...

Vai ce foame mi s-a facut .. Acum ma gandesc numai clatitele tale cu romn :-< ..Vreau si euuuuuuuuu :((

Trimiteți un comentariu