miercuri, 2 decembrie 2009

Alimentaţia în funcţie de zodie

Berbec: peştele nu trebuie să lipsească din mâncărurile pe care le pregătiţi, este carnea ideală pentru corpul dumneavoastră şi vă oferă energia necesară de-a lungul întregii perioade active, în schimb carnea de porc trebuie evitată împreună cu condimentele ce vă afectează ficatul. Preparaţi-vă cât mai multe sucuri naturale provenite din portocale, mere, piersici; acestea vă vor ajuta să aveţi un metabolism eficient. În plus, consumul de multe fructe şi proteine vă pot ajuta să vă menţineţi şi o siluetă de invidiat.

Taur: din păcate aveţi un metabolism care se mişcă foarte lent şi faptul că nici nu vă place să faceţi mişcare foarte mult nu vă ajută în acest sens. Este necesar, pentru a putea renunţa la pâine şi orice alte paste făinoase, să mâncaţi cât mai multe salate şi supe care să aibă la bază verdeţuri, altfel riscaţi să luaţi multe kilograme în plus, pe care cu greu le veţi mai da jos.

Gemeni: din cauza faptului că sunteţi mereu sub presiunea timpului şi trăiţi aşa ca pe fugă, apelaţi la preparate nesănătoase, ieftine, dar foarte bogate în calorii care nu fac decât să vă ofere o stare de depresie generală. Este necesar ca din dieta dumneavoastră să nu lipsească legumele şi să renunţaţi la orice tip de mâncare tip fast-food, chipsuri, snacksuri; iar în privinţa băuturilor se recomandă să o lăsaţi mai uşor cu sucurile.

Rac: vă descurcaţi foarte bine în bucătărie şi nu vă este frică să folosiţi toate ustensilele şi aparatura din ea. Mai mult, vă face o adevărată plăcere să experimentaţi în plan gastronomic; vă recomandăm totuşi să folosiţi în alimentaţie produse precum peştele, strugurii, broccoli, conopida şi să evitaţi zahărul, produsele de patiserie, pâinea albă şi berea.

Leu: ştim că vă plac la nebunie, dar evitaţi cât puteţi de mult mâncărurile care au fost prăjite prea tare, din care puteţi să serviţi o masă o dată pe săptămână, cel mult de doua ori, dar dacă depăşiţi riscaţi să aveţi mari probleme cu colesterolul, aşa că luaţi-o mai uşor cu fripturile şi cu cartofii prăjiţi. Serviţi însă cât mai multe legume ce conţin fier, precum spanacul sau broccoli.

Fecioară: morcovi, preparate din cartofi fierţi, salate, spanac, roşii, mâncăruri cu mazăre, conopidă şi porumb sunt alimentele necesare metabolismului tău. Staţi departe de maioneză, de grăsimi şi nu mai mâncaţi atât de multe dulciuri; o ciocolată duminica va fi suficient. Dacă doriţi un trup sănătos luptaţi-vă pentru a-l păstra şi menţine astfel recurgând la o dietă adecvată zodiei dumneavoastră.

Balanţă: staţi departe de spaghete, alcool şi băuturile carbogazoase deoarece vă afectează rinichii. Recomandat este să mâncaţi multe mere, căpşuni, iaurt şi alte produse alimentare similare. De asemenea este ideal să folosiţi în alimentaţia dumneavoastră preparate din carne de vită, porumb şi orez.

Scorpion: ar fi ideal dacă aţi deveni vegetarieni, dar cum lumea e plină de tentaţii puteţi încerca măcar să vă oferiţi scurte perioade când să mâncaţi exclusiv doar produse vegetariene. Carnea de pui trebuie şi aceasta consumată în combinaţie cu sosuri pe bază de roşii sau salată din varză roşie. Staţi departe de carnea de porc şi încercaţi să serviţi mese frugale, dar dese.

Săgetător: faptul că luaţi uşor în greutate nu vă avantajează deloc, de aceea este necesar să aveţi parte atât de o dietă sănătoasă cât şi de multă mişcare în aer liber şi exerciţii fizice variate. Alimentele recomandate: fructe bogate în vitamina C, roşii, praz, usturoi. Evitaţi alimentele prelucrate industrial, produsele tip fast-food, zahărul şi îndulcitorii alimentari obţinuţi în laborator.

Capricorn: o alimentaţie bogată în proteine şi calciu este obligatorie pentru capricorni pentru a-şi menţine oasele, pielea şi dinţii într-o stare bună. Alimentele recomandate sunt carnea slabă, peştele, cartofii, pastele făinoase, porumbul, nuca de cocos. Excludeţi din mesele dumneavoastră alimentele condimentate în exces.

Vărsător: în general nu aveţi probleme cu greutatea deoarece sunteţi o persoană foarte activă, care îşi consumă eficient caloriile acumulate zilnic, dar sunt câteva reguli pe care trebuie să le respectaţi pentru a vă menţine în formă printre care: evitarea alimentelor sărate, consumul de multe lichide, diete îndelungate bazate pe fructe.

Peşti: pentru peşti este necesar sa consume alimentele ce sunt bogate în fier precum ficatul, gălbenuşul de ou, stridiile, cerealele integrale, fasolea uscată, spanacul, salata verde, strugurii, prunele uscate, caisele, piersicile şi curmalele. Cantitatea de sare şi grăsimi ingerate zilnic trebuie redusă. Înlocuiţi carnea de porc cu carnea de pui sau de peşte, iar supele de carne cu supele de legume.


Sursa: Coolinaria.ro

3 comentarii:

GiA spunea...

e adevarat ca nu prea ma omor cu maioneza. in schimb ciocolata pentru mine e un drog; mananc aproape zilnic (daca as manca numai duminica, nu mi-ar ajunge) ;)) :P

Anonim spunea...

la mine are dreptate la faza cu berea ca se face burta de la bere! =))

Monica spunea...

pfff....cata dreptate ......:(....speram sa zica ceva de bine:d

Trimiteți un comentariu