miercuri, 23 decembrie 2009

Culoarea anului 2010

Pantone, autoritatea mondială a culorii, a dezvăluit la începutul lunii decembrie culoarea care va îmbrăca podiumurile din următorul an - Turcoaz.


Turcoazul ne trimite către un emoţionant paradis tropical, în timp ce ne oferă un simţ al protecţiei şi vindecării stresului.

"În multe culturi, Turcoazul ocupă o poziţie specială în ceea ce priveşte culorile.", explică Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantome.
Se spune că este un talisman protector, o culoare a compasiunii profunde, a vindecării, a credinţei şi a adevărului, inspirată de apă şi cer.

De asemenea, turcoazul este perceput ca un ocean liniştit înconjurând o insulă tropicală sau o piatră protectoare ce alungă spiritele rele. Este o culoare la care mulţi oameni reacţionează pozitiv.

Este o înfrumuseţare universală, plăcută atât de femei cât şi de bărbaţi, şi este uşor transpusă în modă şi design interior. Turcoazul formează o pereche frumoasă cu oricare altă culoare din spectru. Alături de culorile neutre şi de maro adaugă o notă de emoţie; complementează roşul şi rozul; crează un aspect maritim clasic alături de nuanţe închise de albastru; este la înălţime alături de orice nuanţă de verde şi destul de special în combinaţie cu galben.

În modă, Turcoazul poate fi o apariţie elegantă în mătăsuri fine şi pietre preţioase, sau o apariţie casual&fun în bumbac. Datorită faptului că este o culoare adaptabilă, Turcoazul reprezintă un minunat accent de culoare în ceea ce priveşte bijuteriile, poşetele, pantofii, accesoriile de păr şi chiar oja pentru femei; cravate şi tricouri pentru bărbaţi.


3 comentarii:

rao spunea...

culoarea asta imi aduce de o fata pe care o visez in fiecare seara

celmaibun spunea...

tocmai am văzut la ştiri şi moda de Crăciun.. acum aflu şi culoarea anului..o duc bine :D

Anonim spunea...

IMI PLACE MOVUL NOPTIII......................

Trimiteți un comentariu