sâmbătă, 19 decembrie 2009

Evitaţi excesul de...

"Sare, zahăr şi grăsimi" - nu vă mai spun (deşi deja am făcut-o). E drept că acest mesaj ne este transmis des, şi în ciuda scopului bun pe care şi-l propune nu ştiu câţi dintre oameni iau acest mesaj în considerare.

Evitaţi excesul de... Eu aş spune, de n ori mai bine, evitaţi excesele (de orice fel).

  • Excesul de culoare. Mă roade la ochi (şi cu siguranţă pe mulţi alţii) când văd o domnişoară care face abuz de o culoare (roz sau mov de cele mai multe ori). Şi aici nu mă refer doar la haine ci şi la accesorii & machiaj.
  • Excesul de mâncare. Nu duce doar la surplusul de kilograme, acesta nefiind cel mai important aspect, ci duce şi la slăbirea organismului -> stomac, bilă, ficat, pancreas şi intestine -> sunt suprasolicitate. Grijă mare aici că nu-i de joacă.
  • Excesul de sex. Dincolo de glumă şi poveste, excesul de sex este o problemă medicală cât se poate de reală, majoritatea persoanelor ajungând la depresie din cauza nesatisfacerii. Boala se poate trata doar la psiholog.
  • Excesul de cafea, nes, energizante. Un consum contant de cafea protejează organismul împotriva diabetului de tip 2 şi a cancerului de colon. Ceea ce trebuie menţionat aici este că e bine a fi consumată cu moderaţie, altfel duce la probleme cardiovasculare. Nesul este contraindicat persoanelor care au probleme cu inima. Cât despre energizante, rup inima şi ficatul în 4 şi reuşesc cu brio să dea metabolismul peste cap, forţându-l.

1 comentarii:

Greenx spunea...

Bine punctat O_o

Trimiteți un comentariu