Se recomandă înlocuirea tuturor pneurilor: două pe faţă, două pe spate. Dacă nu optezi pentru înlocuirea celor 4, pneurile de iarnă se ataşează doar celor două roţi din spate pentru a preveni derapajul. Dacă maşina derapează pe faţă, poate fi redresată, pe spate în schimb, este destul de dificil.
Lanţuri şi plase antiderapante
Lanţurile antiderapante sunt de mai multe feluri şi se montează pe roată diferit. Se instalează doar când maşina patinează, deci în situaţii de polei şi zăpadă. Nu folosi lanţuri pe ciment pentru că rişti să distrugi suspensiile. Când vrei să cumperi lanţuri antiderapante, trebuie să ştii exact care sunt dimensiunile anvelopei.
Soluţii antiîngheţ
În comerţ există o sumedenie de spray-uri antiîngheţ şi antiaburire. Unele se folosesc pentru evitarea îngheţului în jurul portierelor şi a ştergătoarelor. Altele sunt folosite pentru dezgheţarea încuietorilor, iar altele pentru dezaburire în interior.
Alte ustensile necesare
- Sacii cu nisip sunt folositori în momentul în care rămâi înzăpezit. Turnând nisip în dreptul roţilor, se formează aderenţă, iar maşina poate fi scoasă din zăpadă. Nisipul este amestecat cu sare pentru topirea zăpezii.
- În portbagaj trebuie să ai o lopată pe care o poţi folosi tot pentru deszăpezirea roţilor.
- Racleta se foloseşte pentru îndepărtarea peliculei de gheaţă care se formează pe geamuri, lunetă şi parbriz.
Sursa: ziarul Clik
imagine: DeviantART
4 comentarii:
Eu cred ca un sofer poate circula foarte frumos si in siguranta fara jumate din chestiile astea... Tot ce trebuie sa faca un sofer este sa fie atent. Chiar daca ai lanturi sau pneuri de iarna, daca ala din spatele tau n-are si aluneca...ajungi cu masina in service. Mai intai sa scoata autoritatile zapada de pe sosele si apoi ma gandesc daca dau o caruta de bani pe cele de mai sus...
Am trecut şi eu la cauciucurile de iarnă, specifice... pietonului:)
@Complex de Contradictii
Atentia nu este totul pe timp de iarna. Poti intalni o portiune cu polei cand ti-e lumea mai draga.
Iar autoritatile scot zapada de pe sosele in fiecare noapte (depinde si de oras aici, de primar mai exact). Iar in al doilea rand, oricat de mult ar functiona utilajele de deszapezire, ziua ninge din nou... Nu putem controla fenomenele naturii.
:))))))
observ si pe la tine prezenta adeptilor lui Badea, care asteapta sa pice para malaiata si apoi se mai gandesc ;).
In afara de lopatica si sacii cu nisip care sunt aberatii restul e absolut necesar.
Trimiteți un comentariu