vineri, 15 ianuarie 2010

Cum slăbeşti în funcţie de zodie

Berbec: De obicei femeile Berbec sunt foarte active şi au un foc digestiv puternic, aşa că nu se îngraşă uşor. Dacă totuşi nu eşti mulţumită de cât arată cântarul, cel mai probabil este nu din cauză că mănânci prea mult, ci… haotic. Mesele luate pe fugă, cu un ochi la computer şi telefonul mobil la ureche, în care nu eşti prea atentă la ce mănânci, sunt problema. Începe o cură de „slow food” şi vei vedea că mâncând încet şi conştient vei consuma mai puţine calorii, iar kilogramele se topesc, rând pe rând.

Taur: Din păcate, zodia Taurului predispune la îngrăşare chiar dacă nu mănânci mult, neapărat. Infuenţa lui Venus poate să vină la pachet cu dependenţa de dulciuri. Cel mai important, pentru tine, este să nu foloseşti niciodată mâncarea pe post de stimulent ca să te simţi mai bine. O inimă „albastră” nu se tratează cu ciocolată ci cu… amor! Tot Venus este cea care îţi dăruieşte drăgălăşenia şi senzualitatea, aşa că alege să înlocuieşti masa de seară cu sex, iar în rest fă porţia ta pe jumătate cu iubitul.

Gemeni: Femeia Gemeni este volatilă şi mereu în mişcare. Chiar când pare grăsuţă, dacă o pui pe cântar constaţi că nu cântăreşte prea mult. E mai mult… pufoasă. Dacă îţi doreşti să slăbeşti, îţi va fi destul de simplu, cu condiţia să fii perseverentă. Cel mai important este să eviţi, cu orice preţ, efectul de yo-yo, adică slabire bruscă după o cură drastică, urmată de îngrăşare la loc… şi tot aşa. Alege mai degrabă o cură uşoară, fără efecte spectaculoase, dar ţinută o perioadă lungă de timp.

Rac: Tendinţele materne ale femeii Rac se manifestă şi prin plăcerea de a găti pentru cei dragi. Există deci pericolul să mănânci mai mult decât e nevoie. Faţă de alte zodii, ai nevoie de o voinţă mai puternică. Trebuie să fii FOARTE hotărâtă să scapi de kilogramele în plus şi să nu te descurajezi văzând că prietena ta, din altă zodie, ţinând exact aceeaşi dietă slăbeşte mai repede decât tine. Foloseşte tot feluri de scheme ca să-ţi convingi subconştientul, cea mai puternică arma a ta: bileţele lipite peste tot, screensaver-ul cu „sunt suplă şi slăbesc în mod armonios” etc etc.

Leu: O femeie Leu autentică se iubeşte indiferent câte kilograme are. Prin asta este un model pentru toate celelalte, de încredere în sine şi bucurie de a trăi în propria piele. Dacă te apuci de o cură, nu te priva de gusturile care îţi plac. Doar redu cantităţile! Şi, cel mai important, renunţă la siesta de după masă, atât de dragă ţie. O plimbare fără grabă, în aer liber, face minuni aproape la fel de mult ca şi numărarea atentă a caloriilor. Iar mersul la sală de două ori pe săptâmână trebuie să fie sfânt!

Fecioară: Femeia Fecioară este foarte bună la contabilizarea caloriilor şi aprecierea calităţii ingredientelor. Rar găseşti o Fecioară care să mănânce orice, oricât. Însă fiind semn de Pământ este posibil să ia în greutate, mai ales dacă se lasă furată de muncă şi se auto-neglijează. Primul lucru pe care trebuie să-l faci, deci, este să-ţi orientezi atenţia către propria persoană. Cu atenţia şi perseverenţa ta, vei reuşi cu siguranţă, chiar dacă durează mai mult. Nu-ţi neglija orele de sport de dragul nimănui!

Balanţă: Şi Balanţele au o slăbiciune pentru dulciuri. Odată ce apucă să se îngraşe este necesar să sisteze în special dulciurile şi făinoasele, gustările luate între mese sau noaptea târziu. E important să-ţi educi apetitul, să te obişnuieşti cu ceva mai multă austeritate. Cel mai mare pericol al dietei tale poate fi auto-indulgenţa („doar o guriţă mai iau, şi gata!”) şi amânarea („acum mănânc şi încep dieta de mâine”). Te poate ajuta foarte mult dacă ţii dietă împreună cu altcineva, eventual un grup de prietene, pentru susţinere reciprocă.

Scorpion: Femeia Scorpion este perfect capabilă să facă orice îşi pune în minte, inclusiv să slăbească, dacă asta este dorinţa ei. Eşti capabilă să te privezi cu mult curaj de orice aliment tentant. Cât pentru orele de sport, indispensabile pentru o slăbire armonioasă, ai resurse chiar şi după o zi de muncă epuizantă. Singura problemă ar fi dacă nu iei în serios chestiunea şi nu-i acorzi atenţia şi perseverenţa ta. Odată ce te-ai hotărât însă, cu greu te-ar mai putea deturna cineva.

Săgetător: Nici de Femeia Săgetător nu se lipesc kilogramele, decât poate după o naştere sau după ce renunţă la sport. Altfel, dinamismul şi dragostea pentru mişcare ar trebui să o menţină în formă. Dacă privindu-te în oglindă ţi-ai dori să mai renunţi la rotunjimi, dieta cea mai potrivită ar fi cea disociată, în care nu mai amesteci lipidele cu hidrocarbonaţii. Slăbeşti repede, dar va trebui să o menţii, mai mult sau mai puţin, şi pe urmă. Şi să revii la vremurile bune când sportul era una dintre pasiunile tale.

Capricorn: Femeile Capricorn tipice au o constituţie destul de uscăţivă şi osoasă. Dieta lor obişnuită e rareori prea bogată. Dacă te consideri o persoană cu greutate, trebuie să ceri o dietă de la o persoană competentă, care să nu te priveze de vitamine şi celelalte elemente esenţiale. Nu trebuie să devii şi mai ascetică decât eşti deja. Respectă strict orele de masă şi nu lăsa mâncatul pe ultimul loc, seara, după ce te întorci de la muncă.

Vărsător: O femeie Vărsător se poate îngrăşa tot datorită „uitării de sine”. Să te preocupe prea intens altceva, de la prieteni, la job sau salvarea planetei, îţi poate distrage atenţia de la ce se petrece în propriul tău trup. Plus că eşti prea mentală, în detrimentul senzaţiilor. Aşa că primul pas este să-ţi repopulezi corpul şi să-i asculţi nevoile cu mai multă atenţie. Dieta ta trebuie să fie specifică structurii tale particulare, iar sauna, masajul şi exerciţiile fizice trebuie să-şi facă loc în programul tău.

Peşti: Feminitatea magică a femeilor Peşti presupune forme, de altfel adorabile. Dacă în cazul tău acestea au depăşit limita adorabilului şi-ai vrea să le mai subţiezi, îţi trebuie o voinţă demnă de un Scorpion, atenţia unei Fecioare şi determinarea unui Capricorn. Cel mai uşor slăbeşti dacă te îndrăgosteşti sau te dăruieşti trup şi suflet unui ideal înalt, chiar spiritual. Dacă preferi, nu-i spune dietă, ci post.
Sursa: Unica


imagine: DeviantART

2 comentarii:

Monica spunea...

mmm, iar ai dreptatea si la mine chiar asa e, toata lumea are impresia ca eu cantaresc o gramadaaaaaaaaaaa si nu e asa...:(..ok sunt plinuta da de le 63 de kg la 75 e diferenta mare.....:(

sunt doar pufoasa si plinuta...

a nu se intelege ca ma vad minunata in oglinda.......
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu deloc.....

Antiignorantu spunea...

mai bine suc de fructe sau salate pe stomacelul gol si fara alimente RAFINATE pasteurizate....

Trimiteți un comentariu