duminică, 14 februarie 2010

Concurs - "Până la lăsarea serii"

Pentru a participa nu este obligatoriu să deţineţi un blog!
Voi începe cu prezentarea premiului, apoi voi prezenta regulile concursului.

"Până la lăsarea serii" este un roman ce a câştigat Premiul Noma (cea mai înaltă distincţie literară japoneză ce poate fi acordată scriitorilor tineri).

Scurt rezumat al romanului "Până la lăsarea serii" de Junnosuke Yoshiyuki.
Un bărbat în vârstă de 40 de ani, Sasa, şi o tânără de 22 de ani, Sugiko: doi amanţi care se întâlnesc prin cafenele, restaurante şi hoteluri clandestine. Rafinată şi complexă, relaţia lor erotică este marcată de o puternică interdicţie: vrând să-şi păstreze virginitatea, tânăra refuză penetrarea. Frustrat şi excitat în acelaşi timp, Sasa începe să o bănuiască pe Sugiko şi să caute tot felul de dovezi ale minciunii şi înşelătoriei. Ea se poartă ambiguu, devine din ce în ce mai enigmatică şi de neînţeles. Un roman frumos şi crud deopotrivă, de un erotism sublim şi puternic, care evită însă cu măiestrie pornografia.
Oriental Economist scrie despre acest roman că "demonstrează o dată pentru totdeauna că literatura japoneză a devenit parte integrantă a marii literaturi universale."
(Oriental Economist este un buletin informativ lunar despre Japonia şi relaţiile SUA-Japonia şi este o mult-respectată publicaţie pentru experţi de pe ambele maluri ale Pacificului.)

Anul de apariţie: 2008
Număr de pagini: 184
Format: 20 x 13 cm








REGULILE CONCURSULUI:
1. Concepe un personaj (orice fel de personaj; exemple: un beţiv, un romantic, un domn respectabil, un solist, un pictor, un coate-goale, un hoţ, un elev, un student, un scriitor, un leneş... ) şi descrie o săptămână din viaţa lui.
2. Textul trebuie să aibă minim 10 rânduri (într-un mail). Nu scrieţi cu o dimensiune a fontului mai mare decât cea normală (12), pentru că participarea va fi anulată.
3. Adresa la care veţi trimite lucrarea (conceperea unui personaj şi descrierea unei săptămâni din viaţa acestuia):
ioana_radu[at]ymail[dot]com

Perioada de desfăşurare a concursului: 14 februarie - 28 februarie 2010.

UPDATE 29 februarie: pentru a vedea textele câştigătoare - clik aici!

4 comentarii:

rao spunea...

ce fain :D imaginația e pornită și turată la maxim.

Monica spunea...

si eu si eu si eu:)

Antiignorantu spunea...

:) trebuie si timp:)

Ioana Radu spunea...

@Antiignorantu
In doua saptamani cred ca se gaseste un pumn de minute pentru a scrie 10-15 randuri.
Timpul liber tot mai restrans m-a facut sa fixez perioada de desfasurare pe o bucata mai mare de timp (doua saptamani nu sunt de ici de colo, mai ales ca nu vorbim de vreun referat de o pagina, doua, trei...).

Trimiteți un comentariu