luni, 8 martie 2010

Darul de a fi femeie.

În urmă cu câteva decenii, femeia reprezenta doar urmaşul Evei. Spre deosebire de bărbaţi, reprezentantele sexului frumos şi-au câştigat locul pe care azi îl onorăm cu toate. Sudoarea frunţii, curajul ce depăşeşte putinţa unui bărbat, voinţa ce s-a transmis din mamă în fiică, intuiţia – calitatea noastră de la origini, toate acestea ne-au folosit pentru a ne face un loc în lumea ce părea a fi condusă de bărbaţi. Uşor, uşor, femeia a devenit, conotativ, purtătoare de pantaloni.

Am fost privite de fiecare dată cu alţi ochi. Femeia este cea care a muncit cot la cot cu bărbaţii. Tot ea este cea care, pentru a fi acceptată, a trebuit să muncească peste puterea de care dădeau dovadă reprezentanţii sexului tare. Astăzi nu mai suntem ceea ce ascendentele noastre au fost, dar continuăm să urcăm pe scara ierarhică a puterilor, dând dovadă de atât de multe lucruri, ducând la capăt proiecte ce nu se pot rezolva singure, tocmai din acest motiv; noi nu vrem acţiuni ce se rezolvă singure,nu vrem articole ce se scriu singure, căci cum altfel ne-am putea lăsa amprenta asupra unui fapt?

Femeia proiectează sticla, apoi o îmbracă în haine de gală, ca într-un final să depoziteze în ea curajul veacului în care s-a scăldat atâtea decenii.
Femeia este o luptătoare, un pas înainte, doi.

În afara segmentului muncii, mai precis în familie, acolo unde bărbatul este stâlpul casei, ea reprezintă acoperişul. Fără ea, ar ninge şi norii s-ar scutura în casa ce se vrea a fi cămin.

Ce înseamnă a fi femeie puternică? A ne alege studiile după cum dictează inima, pentru ca mai târziu să putem face din slujba noastră o plăcere. Iubind ceea ce întreprindem, greutatea lucrurilor se micşorează înzecit, motiv pentru care familia va beneficia de putere spirituală din partea femeii puternice. Munca nu trebuie să fie o tortură, dar trebuie să fie o fuziune a utilităţii şi plăcerii. Ştiind că munca înnobileză omul, femeia puternică acceptă greutăţile ca pe o ceaşcă de probe pe care nu le ocoleşte, ci le rezolvă. A fi femeie este greu, a fi femeie puternică este doar un surplus emoţional şi educaţional. Precum spunea Confucius, filosof chinez, „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”.

Astăzi, 8 martie, urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor un sincer "La mulţi ani!" şi multă căldură sufletească cu care să se parfumeze în fiecare dimineaţă.

9 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani tie si mamei tale ca astazi e de fapt ziua mamei!
:*

d-ra Terra Radu spunea...

@bitzasp
Astăzi este ziua femeii. Dacă dai un search pe Google la "ziua mamei" ai 417 mii rezultate iar la "ziua femeii" ai peste 3 milioane jumate de rezultate.

Anonim spunea...

:P
am gresit!
oricum la multi ani tuturor femeilor ca sa nu mai gresesc!

Ioana Radu spunea...

@bitzasp
Mulţumim :D

Anticalofilul spunea...

stii de ce o femeie nu poate sa fie prima niciodata?

pentru ca nu are o femei puternica in spate ;)

AntiBlog spunea...

vai ce frumos... toate sunteti numai lapte si miere... cam despre cei/cele care va inoculeaza atitudini din astea am scris si eu azi
http://antiblogtm.blogspot.com/2010/03/de-8-martie-cu-reviste-si-femei.html

si cred ca e o problema cu cronologia in textul: "astazi nu mai suntem ceea ce descendentele noastre au fost"... eventual stramoasele voastre, ca descendenti sunt copii !

Ioana Radu spunea...

@AntiBlog
M-am corectat. Se intampla sa-mi mai scape cate o greseala. Iti multumesc ca mi-ai atras atentia.

Antiignorantu spunea...

La mulţi ani si sanatate ! :)

Ioana Radu spunea...

@Antiignorantu
Mulţumim! :D

Trimiteți un comentariu