sâmbătă, 27 martie 2010

Tristule!

Nu ştiu ce a păţit Google dar e a doua oară când îl surprind că o dă în bară urât rău de tot.
Prima dată am explicat aici (cum a uitat Google de "Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului la sân", "Ziua internaţională a persoanelor vârstnice", "Ziua cafelei" şi "Ziua internaţională a muzicii").

Astăzi nu doar că a trecut cu vederea de "Earth Hour" (care se sărbătoreşte doar de câţiva ani) dar a uitat şi de Ziua Mondială a Teatrului (care se sărbătoreşte anual pe 27 martie de peste 40 de ani).

Despre Ziua Mondială a Teatrului:
Instituită în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru din Franţa, evenimentul a dat naştere unei tradiţii frumoase prin care, la fiecare ediţie, personalităţi şi oameni de cultură marcanţi împărtăşesc propriile reflecţii asupra teatrului, ca artă şi punte între oameni, printr-un mesaj internaţional transmis întregii lumi.

În acest an, personalitatea desemnată de International Theatre Institute să transmită un mesaj mondial este actriţa britanică Judi Dench, cu o carieră impresionantă de 50 de ani. Ea spune că „Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie, care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. Teatrul ne poate face să zâmbim şi să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm".
Sursa: Unica.ro
De Ziua Mondială a Teatrului, Uniunea Teatrală din România (UNITER) va prezenta un spectacol - emblemă susţinut de Tudor Gheorghe , intitulat „În căutarea dorului pierdut” .
Spectacolul este luni, 29 martie, ora 19.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mare.

5 comentarii:

Monica spunea...

cred ca a imbatranit;))

kamy spunea...

imi place mult sa ma duc la teatru :X :D e asa placut...desi recunosc au fost unele piese despre care nu pot sa zic nimic(la modul nasol) ...nu le-am inteles sau nu mi-a ramas intiparit nimic in minte despre ele
eu recomand teatrul...desi de zice ca nu mai e la moda...pe bune ? :P

Filip spunea...

eh are si el multe pe cap saracu`...iarta-l :)

Sorin spunea...

Deci azi e Ziua Mondială a Teatrului, nu ştiam, am aflat, am băgat la cap, voi fructifica pe viitor! Mulţumesc pentru informaţie!
Şi La Mulţi Ani măriei sale Teatrului

Unknown spunea...

Are conductele sparte.
E clară treaba.

Trimiteți un comentariu