duminică, 18 aprilie 2010

"Ce este femeia?" - articolele participante

Textele participante le voi publica în ordinea în care s-au înscris.
La finalul acestei postări veţi găsi un sondaj în care aveţi posibilitatea să votaţi cel mai bun articol al concursului. De pe un IP se poate vota o singură dată.
Urez succes tuturor participanţilor şi mă bucur că nu sunt eu juriul acestui concurs pentru că fiecare text are un mesaj puternic şi este foarte greu a alege unul singur.

Perioada de votare: 18 aprilie - 24 aprilie (până la ora 00:00). Câştigătorul va fi anunţat în primele minute din 25 aprilie.


1. Cu bărbatul, despre ea. scris de Omuldelamunte
Femeia este atunci când ceasul trupului îţi ticăie că a sosit vremea pentru ea. Ai un ecart de 45 de ani în care o poţi testa şi dacă niciuna-niciuna nu-i pe calapodul tău, îţi pui în joc toată experienţa de mâncat numai ouă şi la bătrâneţe, stai ca cucul din pendulă, pentru că al tău s-a stricat. Iese şi la două ore, dar şi la o lună, dezorientat, neştiind ce oră să anunţe. Până la urmă, recurgi tot la ea să te coase şi descoase, să te calce şi descalce, să gătească şi să te gătească pentru târşa-târşa prin parc. Este mult mai tânără, încă în putere şi i-ai promis apartamentul pentru după...

Când zici că eşti mai aşezat la casa ta, că ai învăţat-o să nu te mai întrebe unde pleci, că să respecte timpul necesar pentru golirea unui butoi de bere cu băieţii, că să urască teatrele, filmele în oraş, restaurantele, cu alte cuvinte să reuşeşti să te comporţi ca un demn exponat al regnului tău, tocmai în ziua în care îi aduci un ofilit de buchet şi mirosind a parfum de la ailaltă, atunci constaţi o valiză lipsă şi un bilet cu “sunt la mama, definitiv”.

Să fii mândru c-ai fost bărbatul după reţetă! Necioplitule!

2. Ce este femeia? scris de Dragoş-Andrei Preutescu
O întrebare care are efecte tabu în rândul bărbaţilor, sau poate provoca obstrucţii ale minţii când se gândesc la ce trebuie, poate sau este femeia.
Femeia este simbolul frumuseţii şi al purităţii, ce ajută inima unui bărbat să fie perfectă şi împreună cu bărbatul să călăuzească tainele iubirii spre infinit.
Femeia este cea care dă naştere la vise, iluzii, gelozii, drame găsite în cele mai mici lucruri, este cea care adoră să fie ascultată, să fie iubită, să îi poarte cineva de grijă.
Femeia este ca o albinuţă ce înţeapă, iar în acel loc apare o pată roşie şi inflamată care dă naştere la dragoste şi se întinde apoi prin tot corpul bărbatului.
Întotdeauna o femeie va da naştere sentimentelor aflate la extremităţi.Poate fi iubitoare şi melancolică şi imediat se transformă în rea şi tragică, poate fi geloasă sau total dezinteresată de bărbat, poate fi egoistă sau o altruistă, trăsăturile feminităţii şi le poate exprima natural sau le poate duce la exagerări neînţelese.
Femeia este modelul întotdeauna viu şi unicat în Univers, ce poate inspira extaz, agonie, tristeţe, fericire, împlinire, orânduire, simbol, ruşine, adevăr sau plăcere.

Oare femeia aşa este sau aşa trebuie să fie?
Depinde de secol.

3. Ce este femeia? scris de Mihaela (Catwoman)
Femeia este o piatră din albia unui râu de munte: frumoasă şi strălucitoare la ea acasă, îşi pierde din farmec dacă o transplantezi; rezistă la intemperii şi vicisitudini mai mari decât ne putem imagina, trec peste ea, asemenea apelor repezi, dureri şi nevoi - ale ei şi ale altora -, o fac să zâmbească - mai rar, din păcate - şi bucurii. Femeia este, în acelaşi timp, ca un vânt fierbinte din deşert - te poate usca, te poate goli de substanţă, te poate îngropa în umbra orgoliului ei, câteodată nemăsurat. Femeia poate fi şi oază de plăceri nebănuite, atingerea pe piele a unui şal de caşmir, roşul întunecat al unui surâs, căldura pielii şi mirosul nemaivăzut de după dragoste. Femeia e şi mamă, şi fiică şi soră şi iubită. E ori incredibil de rea, forfecând atitudini, gesturi, scăpări, greşeli, ori mama tuturor durerilor, aptă şi doritoare să ia pe umeri poverile lumii. Şi într-un caz, şi în celălalt, e femeie. Şi cu asta am spus tot ce pot. Fiindcă, despre femei, niciodată nu poţi spune tot.

4. Ce este femeia? scris de Ema Dobre
Când o vezi tresărind cu ochii pe telefon, vei şti că sufletul ei tânjeste după vocea lui. Că-l aşteaptă cu fiecare fibră, că-l doreşte cum numai ea poate s-o facă. Când deschide ochii dimineața, gândul îi zboară către el, să-l mângâie şi să-i ureze o zi mai bună decât cea de ieri pe care-a străbătut-o fără ea. Când o vezi căzută pe gânduri să ştii că ea-i departe, acolo unde este şi el, că este cu el. O doare sufletul şi carnea de dor, de neputinţă, de drag şi de aşteptat nici ea nu ştie ce şi cât. Ştie numai că-l vrea doar pe el. Visează cu ochii deschişi la ei amândoi, se hrăneşte cu amintirile lor şi adoarme cu el în gând. Doar imaginea lui îi poate încălzi aşternuturile reci. Nu-şi poate potoli setea decât în braţele lui, numai mâinile lui îi pot şterge lacrimile din suflet şi-o pot ridica în braţe din tristeţile ei nesfârşite. Când îi vei vedea chipul strălucind vei ştii că e iubită. De el. Că poate a venit. Şi mulţumește cerului că i-a dat putere să-l aştepte. Şi-i mulţumeşte lui că există pentru ea, pentru ei, că poate spune noi. Ea trăieşte pentru a putea spune noi. Nu poate respira singură şi nici nu vrea. Ştie cum e singurătatea şi cum doare, ştie deasemenea că poate muta munţii din loc. Ştie că numai ea poate dărui viaţă. Ştie toate acestea şi mult mai multe dar preferă iubirea, doar iubirea.

5. Ce e femeia? scris de Keltoighost
Trecuseră trei săptămâni şi cinci ore, de când Sophie plecase. Urma ei miroasea încă a Chanel şi a ţigări. Uşa, nu o închisese la plecare. Nici Alexandru nu se sinchisise să se dea jos din pat şi să o închidă. O uşă închisă nu avea să o aducă înapoi pe Sophie, asta e clar. Cam tot de atunci, nici draperiile nu fuseseră trase. Exact cum spuneau cei de la Morphine: You're a bedtime story. The one that keeps the curtains closed. Iar el, cu siguranţă nu avea să dea voie soarelui să îi fure ultima fărâmă de Sophie.
Pe masă zăcea o scrisoare pe care el nu i-o trimisese niciodată.

În tine am întâlnit tot ce am iubit vreodată. Am întâlnit androginitatea Gretei Garbo, aerul comic-trist al lui Edith Piaf. Cu tine m-am convins că Venus e o planetă excelentă, iar Marte o planetă plină de fraieri - doar aşa se explică faptul că te-am pierdut - în concluzie, mă mut pe Terra. Şi uite că, pentru prima dată în viaţă, o văd în tine pe Marlene Dietrich întorcând armele împotriva lui Hitler. Şi, hai să fim serioşi, tu m-ai învăţat să nu-mi mai las hainele aruncate, şi uite cât de ordonat sunt acum. Tu m-ai închis pe afară, atunci când nu aveam curaj să îi cer şefului meu o mărire de salariu. Mi-a aprobat-o. Ştiai? Deşi, ai câte puţin, din fiecare personalitate în parte, probabil crede-mă că ochii căprui, catifelaţi ca ai tăi nu vor mai fi întâlniţi la nicio altă femeie, pentru că femeia eşti tu!

6. Jumătate înger, jumătate demon... scris de Răzvan Alexandru
Femeia este, de departe, cea mai ciudată fiinţă dintre toate cele cunoscute omenirii, din toate timpurile... ea este chipul pe care-l mângâi cu dragoste şi îndoială... că-l vei mai vedea vreodată.

Femeia este silueta misterioasă care-şi trage cearceaful peste ea, dimineaţa, şi fuge în baie, întrebându-te şi spunându-ţi apoi tot felul de chestii ciudate... şi fără legătură.

Femeia este iubita care-ţi sare în braţe şi te sărută, şoptindu-ţi la ureche... "o să fie bine", atunci când ai impresia că lumea ta se scufundă. Ea este cea care-ţi cutreieră gândurile şi-ţi alungă nopţile... după o simplă privire.

Dar tot ea, femeia, te trimite în infern zâmbindu-ţi copilăros şi cerându-ţi iertare... dar eliminând din jur tot ceea ce te-ar putea ajuta să nu mai cazi.

Femeia... uneori este demonul în persoană, alteori... femeia este îngerul care-ţi luminează calea...

7. Ce e femeia? scris de MusicInfusion
Ce este femeia? Nu ştiu; ori nu ştiu încă. Eu nu sunt femeie, nu merit, eu sunt copil. Dar femeia, nu este esenţa vieţii cum spun alţii, pentru că, la dracu, nici fără bărbaţi n-ar mai fi copii!
Însă... ştii ce? Orice-ar fi ea, orice-ar fi însemnând, îl anulează fără discuţie pe poponarul de Făt-Frumos şi alte iluzii tâmpite care mi-au distrus copilăria. Femeia este eroul meu, că de la femei învăţ cum să fiu femeie, făra a fi... "femeiuşcă".
De ce exist, ca viitoare reprezentantă a lor? Dragule, trebuie să te încânte cineva, trebuie să facă cineva pe Zâna pentru tine, pentru că eşti atât de infantil... Doreşte-ţi să nu mai existe femeile, dacă vrei să distrugi lumea. Puiule, uită-te bine în jur; ce-ai fi tu fără ele? Un copil prostuţ şi naiv... n-ar mai avea cine să te joace pe degete, cine să te facă bărbat. Sunt fragilă, ştiu, dar să vezi când fac pe Katrina şi te prind în vârtejul meu...
Femeia este cel mai diabolic plan al naturii, este arma perfectă; puterea de nestăvilit ascunsă după o cortină călduţă cu fusta scurtă, şarm şi zâmbete cărora nu le poţi rezista. Ea nu e motivul vieţii ci e motivul morţii multora. Te ameţesc, te joc, te cuceresc şi-apoi... te omor zâmbind; uite, vărs şi-o lacrimă dacă nu mă crezi, dar să nu-ţi creezi impresia că ai să-mi scapi, în cazul în care eu mi-am propus altceva. Vrei să-ţi vântur şi genele?! Lumea e condusă de femei, fie că-ţi place, fie că nu. "În spatele unui bărbat de succes e o femeie puternică"; Greşit! E o femeie, pentru că ea este prin definiţie puternică.
Dragilor, un sfat vă dau: nu le supăraţi; vreţi să vă treziţi peste noapte într-o legătură amoroasă, cu o viaţă tumultoasă, cu ciorapii atârnaţi de gât şi un cuţit iţit de sub fustă, ca mai apoi, o voce care-ţi dă fiori să-ţi sufle-n tâmplă: "Ai să mori, iubite!"?! Găgăuţă, uite-aici, e de rău! Nu poţi câştiga în preajma ei, dar nici fără ea nu trăieşti!
Tu, ca bărbat, ai putea să omori cu un zâmbet, cu un "te iubesc", tu ai putea declanşa războaie? Ah, bine, atât voiam să ştiu!
Mi-am pus un prieten [Dan] să spună ce este femeia... "uneori o curvă , alteori cel mai preţios lucru pe care îl poate avea cineva", zice el... Da, dar mereu răul necesar, mereu pistolul pe care-l iubeşti, care te face fericit... şi te omoară. Iubeşte-mă, îţi sunt cel mai devotat glonţ!

8. Ce este femeia? scris de Rhea
O întrebare care rămane eternă şi la care, probabil, oricât am încerca să răspundem, mereu va fi ceva de spus. De ce? Deoarece femeia nu poate fi definită cu exactitate. Este ca o maşinărie nouă, căreia nu îi cunoşti deplin principiul de funcţionare. Şi cum femeia e comparată cu o maşină, sigur că uneori se defectează. Atunci, ea este considerată de unică folosinţă şi de cele mai multe ori este înlocuită sau aruncată la gunoi. Pentru ca maşinăria numită "femeie" să funcţioneze perfect, ea trebuie întreţinută. O mai ungi puţin cu ulei, mai pui nişte combustibil, ai grijă să aibă motorul cald. Poate e greu să întreţii o astfel de maşinărie, dar din fericire(aşa îmi place să cred), mai există câţiva oameni(de obicei bărbaţi) a căror pasiune e chiar maşina. Şi cum orice om are grijă ca focul pasiunii să rămână aprins, va face orice să întreţină acest foc. Femeia e ca o plantă, dependentă mereu de ceva: ploaie, lumină, temperatură şi de mâna de care este îngrijită. Ce se întâmplă cu o plantă pe care nu o uzi şi nu o pui la lumină? Se dezvoltă slab, în cele din urmă se ofileşte şi moare. Exact aşa e şi femeia, o maşinărie, o plantă care are nevoie totdeauna de cineva pentru a fi îngrijită, pentru a nu muri, şi în final femeile au nevoie de cineva care să le ajute să se descopere ele însele, principiul de funcţionare şi condiţiile perfecte pentru o dezvoltare naturală.




 
















26 comentarii:

Antiignorantu spunea...

femeia este ajutorul barbatului INTELEPT si CU , CONSTIINTA .....

Spirocheta spunea...

ah, se apare ca eu am ajuns prea tarziu...

Spirocheta spunea...

Nu'i bai!
Ce ma oftica pe mine mai tare e ca mai mult mi'a luat sa caut poza decat sa scriu postul:))
O noapte faina!

Grim spunea...

Trebuie sa spun ca singurul bun ii aparţine lui MusicInfusion. Este foarte prost scris, dar foarte bine spus. Genial. Restul,dulcegarii, stereotipuri... Eu n-am stiut de chestia asta, ca as fi scris si eu ceva, dar asa pe moment n-as putea sa spun ce e femeia, n-a stiut el, marele Freud, da pai noi. Pentru ca presupun ca te referi la femeie ca persoana, caci daca ii lasi personalitatea la o parte nu raman decat niste tzatze, niste buci... care sunt foarte usor de analizat :).

Miţă spunea...

Din motive obiective (si nu numai), mi-a placut si am votat cu Keltoighost. ;)

Anonim spunea...

Poate pentru ca am avut o dimineata mai urata si fara dragoste :) sau poate pentru ca probabil m-am certat cu cineva sau nu stiu de ce, am citit din fiecare postare cate putin. PE una singura am citit-o in totalitate si mi-a placut.
Le voi citi si pe celelalte dar nu am cum sa nu fiu subiectiva:) cred ca stii pe cine voi vota :) . . . o persoana care e normal sa gandeasca cam ca mine:)
ANA
PS. (In fine, votul e jumatate dat pentru tine:*:) )

Anonim spunea...

"Pe masă zăcea o scrisoare pe care el nu i-o trimesese niciodată"
Păi Keltoighost, normal că scrisoarea zăcea pe masă dacă el nu i-o trimesese niciodată!
Măcar o dată să i-o fi trimis-o şi atunci nu mai zăcea pe masă...

Ioana Radu spunea...

@Grim
Doua saptamani a fost scris mare sus "Concurs" :p ... deci nu m-ai vizitat de ceva vreme, uite cum te-am prins.
Glumesc :D
Vor mai fi si alte concursuri. Premiile vor consta si in altceva, nu doar in carti.
Te imbratisez.

Unknown spunea...

Anonim, spune-le tu cum se face :) aşa anonim cum eşti, dar văd că ştii cum stă treaba cu limba română. bravo maestre.

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Poate că de multe ori a avut impulsul de a o trimite dar niciodată nu a cedat şi n-a ridicat scrisoarea de pe masă. Prin urmare, enunţul este corect. Se subînţelege că s-a gândit de câteva ori să expedieze plicul dar nu l-a trimis totuşi niciodată.
Toţi participanţii s-au rezumat la expresii cu subînţeles pentru că a fost dată o limită de rânduri în care dacă nu se încadrau participarea lor se anula. Din aceasta cauză şi Keltoighost a optat pentru enunţuri din care se subînţelege.

Anonim spunea...

As vrea sa-i multumesc lui Razvan Alexandru pentru asa o interesanta and superb scrisa descriere a femeii. Este o placere sa intilnesti un om cu talent. Felicitari!

Anonim spunea...

Este EA, este piatra cea mai mica de pe fundul marii. Daca se misca, pana si marea atinge punctul maxim al frustrarii!

Isa spunea...

Hei, multumesc celor care au votat.Daca sunt mai multe voturi[ma refer la toate, nu numai la cele pentr mine], e cu atat mai bine...
Ma bucur ca nu sunt pe ultimult loc..nu ma asteptam.
CU referire la Grim..inteleg ce-a vrut sa zica si nu prea.Oricum, ii multumesc si pentru critici si pentru laude..daca n-am inteles eu gresit;)).

Monica spunea...

bine, acum sa nu fiu rautacioasa, e absolut normal ca toata lumea voteaza cu cel pe care il citeste mereu, nu cu cel care chiar a scris ok. poate multi vizitatoro nici nu au citit textele si au votat....
hmmmm...mai bine ma abtin...

am citit toate articolele. cu unele de acord, cu altele nu....ca fiecare dintre noi de altfel:P, dar da tin sa spun frumos si raspicat ca am votat cu cel care la final mi a ramas in minte...si am plecat de aici de pe blogul Ioanei cu un mesaj:P

Isa spunea...

Hei, totusi..vreau sa te mai intreb ceva:D.
Durata pe care cititorii pot vota e o saptamana, sau cat?:-?

Ioana Radu spunea...

@S.
Ai facut rezumatul pasiunii miezului subiectului.

@Monica Olteanu
De cand am inceput sa fac concursuri pe acest blog, am incercat alte si alte metode de desemnare a castigatorilor. Cand voi epuiza metodele, voi ramane la cea care a parut a fi cea mai buna.
Totusi, sunt vizitatori ai blogului meu care nu detin blog, sunt pur si simplu vizitatori care nu au vreun interes sa tina cu unul sau altul dintre participanti. Pe aceia mizez. Dar mai sunt si blogeri care, la fel ca si tine, citesc textele si-l voteaza pe cel memorabil.
Ma bucur de existenta acestora, de existenta celor ce voteaza in functie de merite. Dar, sa nu uitam ca placerea este relativa si tine de fiecare individ in parte :D

@MusicInfusion
Da, perioada de votare este de o saptamana. Daca era de un weekend... poate ca multi cititori ai blogului nu-si petrec weekend-urile acasa si balanta n-ar fi fost corecta. Daca era votarea in cursul saptamanii poate ca multi nu-si vad capul din cauza serviciului sau serviciilor. Asa macar i-am impacat pe toti. Castigatorul va fi anuntat duminica viitoare :D

Isa spunea...

Aha..e ok:D...Sar'na de raspuns.O seara placuta'n continuare:).

kamy spunea...

imi place mult cel al emei...acum ca sunt indragostita,acel text m-a sensibilizat cel mai mult...e genial...
e interesant totusi ca fiecare a avut idei diferite....

@antiignorantu
daca ai pus virgula aceea acolo,crede-ma ca nu ai rezolvat nimic...:) e egala cu zero,ea nu "dizolva" cacofonia...chestia cu virgula e un "tip" incorect

kamy spunea...

ah...felicitari tuturor pentru originalitate

Omuldelamunte spunea...

Altă treabă n-am decât să-mi sun prietenii mei, ai copiilor, nepoţii şi strănepoţii!
Aşa m-a sunat anul trecut Obama şi a ieşit...

Berenyi Andrei-Gabriel spunea...

Eu nu vreau sa influentez dar .. MusicInfusion e cea mai cea! :))

Ioana Radu spunea...

@zerocinci
Nu influentezi. Dreptul la opinie apartine oricarui cititor :D

Alin spunea...

Votul meu este pentru MusicInfusion..:D

Isa spunea...

@Zerocinci&pariuri2009: sar'na:D

Corina spunea...

Heh, am citit vreo 3 sau 4 posturi care ar castiga detasat aici dar nu le vad la vot.

http://igaveuponlife.wordpress.com/2010/03/18/will-you-marry-meush-ush-men-only/

http://igaveuponlife.wordpress.com/2010/03/14/cumparaturi-pentru-persoana-iubita-imbracaminte/

http://igaveuponlife.wordpress.com/2010/04/22/psihologia-femeii/ <-- Asta ar castiga :)

Ioana Radu spunea...

@Corina
Concursul a fost pe bază de înscriere şi fiecare participant şi-a putut depunde link-ul articolului într-o perioadă de două săptămâni. A treia săptămână a fost deschisă voturilor.
Nu am ales eu articole la întâmplare din blogosferă.
Mi-au plăcut în mod deosebit şi articolele ale căror link-uri mi le-ai oferit. Hehe, de-ar ştii toţi bărbaţii acele amănunte... heaven on earth.
:D

Trimiteți un comentariu