miercuri, 16 iunie 2010

Relaţia cu copiii în funcţie de zodie

Berbec: În tine e foarte evident copilul care ai fost şi continui să fii, chiar dacă acum conduci o maşină cu mulţi cai putere sau o întreagă echipă de oameni ai muncii. În interacţiunea cu copiii, îţi e uşor să te pui la mintea lor, iar dacă vă jucaţi sau vă întreceţi tu te ambalezi pe bune şi te distrezi chiar mai bine decât copiii adevăraţi!

Taur: Impui cu uşurinţă un soi de respect prichindeilor, care simt că nu e cazul să întindă coarda cu tine. N-o să-ţi şifonezi rochia de firmă ca să te aşezi pe jos printre jucării, dar îi învălui cu o grijă protectoare pe care ei o apreciază. Mai ales dacă sunt ai tai, ai toată atenţia pentru ei!

Gemeni: Copiii te simt ca pe una de-a lor! Îţi ia un singur moment să te scuturi de faţa de om mare şi să te pictezi cu toate culorile copilăriei. Inventezi jocuri isteţe şi poveşti interesante care îi ţin cu ochişorii ţintă la tine, iar în schimb tu te îmbogăţeşti explorând universul lor interior.

Rac: Ai o mare nostalgie a copilăriei, iar copiii, mai ales cei foarte mici, îţi trezesc o duioşie adâncă. Nu te încântă cei obraznici sau gălăgioşi, dar ai resurse să te porţi ca o mamă şi pentru ei, chiar dacă nu sunt copiii tăi. Deşi realizezi ce efort presupune maternitatea, nu te poţi imagina fără copii.

Leu: Timpul petrecut cu tine este pentru cei mici echivalent cu mersul într-un parc de distracţii unde toate tiribombele şi bomboanele sunt gratis! Ştii să-i răsfeţi şi să-i faci să se simtă importanţi şi iubiţi. În acelaşi timp, nu uită cine e şeful, căci tu ai grijă să îţi menţii autoritatea dacă încep să îşi ia nasul la purtare.

Fecioară: Tu eşti ideală mai ales când e vorba de copii bolnavi, care necesită îngrijiri sau ajutor. Când vine vorba de distracţie însă, eşti mai puţin dispusă să te tăvăleşti prin nisip sau să iniţiezi jocuri spontane. Le preferi pe cele cu reguli clare şi cu scop educativ. Altfel… ce rost are să vă murdăriţi?!

Balanţă: Te descurci excelent mai ales cu fetiţele, cărora le faci fundiţe sau le dai cu ojă, îmbrăcaţi şi dezbrăcaţi de o mie de ori păpuşile şi le spui poveşti cu prinţese. Dacă e vorba de băieţei, aceia mai agresivi sau căpoşi te pun în încurcătură şi poţi pierde o mulţime de timp încercând să îi împaci.

Scorpion: Pentru copiii tăi eşti foarte devotată şi posesivă. Pe ceilalţi îi poţi cu uşurinţă intimida dacă le arăţi partea ta mai dură, sau îi poţi fascina dacă îi introduci într-o lume a misterelor. Spune-le poveşti cu vrăjitoare şi or să te asculte cu gura căscată, dar să nu le produci apoi coşmaruri…

Săgetător: Eşti capabilă să te descurci cu grupuri mari de copii, iar a fi profesor e de multe ori una dintre vocaţiile tale. E drept că ţie îţi plac copiii ceva mai mari, cu care ai deja ce să vorbeşti. Ei se întrec care mai de care să îţi intre în graţii sau să te impresioneze.

Capricorn: Nu îţi e familiară lumea copiilor, chiar dacă te descurci perfect să-i îngrijeşti şi să-i iubeşti. Însă nu uiţi nicio clipă că tu eşti adultul şi ai o răspundere. Îţi va fi mult mai uşor după ce înţelegi că ei au o psihologie diferită şi nu te poţi aştepta să înţeleagă sau să reacţioneze ca oamenii mari.

Vărsător: Babysitting sau educaţie nu e un job spre care să tinzi în mod natural, dar dacă se întâmplă să ai copii prin preajmă vei fi uimită cu câtă uşurinţă îi fascinezi. Trebuie doar să dai frâu liber imaginaţiei şi originalităţii tale, iar ei vor fi în stare să uite şi să mănânce, de tare ce o să le placă!

Peşti: Natura ta blândă şi afectuoasă va fi repede receptată de copii, care se vor „lipi” de tine ca timbrul de scrisoare… Trebuie să faci apel şi la un pic de fermitate, fiindcă altfel o să ţi se urce în cap. Au un stil şantajist şi ştiu că nu ai suporta să-i vezi plângând.

Sursa: Unica.ro

8 comentarii:

Camelia Bucur spunea...

mda, copiii ma iubesc... ceea ce nu pricep ei e ca eu nu sunt tocmai incantata sa-i am prin preajma:))

Magykhurin spunea...

Doamne cat de bine se potriveste descrierea mamei... :lol:

Monica spunea...

acum inleg perfect de ce ador copii si imi ador sa fiu educatoare si caut disperata un astfel de loc de munca.....

dreamr spunea...

Imi plac, dar nu am intotdeauna dispozitia necesara pentru o joaca de copii. Ei insa nu stiu asta si tot timpul trebuie sa las de la mine :) Intr-o astfel de situatie, timpul este limitat :)

kamy spunea...

subscriu @dreamr ...am o verisoara care m-a terorizat prin : de la a-mi umbla prin lucruri/a le pierde si a-mi rupe tocurile :)) cand o vad fac precum o pisica atunci cand vede un caine...mi se rudica tot parul ...si urmeaza sa am o criza fara sa fi facut ea ceva concret...o fac dinainte ca sa fiu sigura ca am speriat-o :))

Ioana Radu spunea...

@kamy
Tipic noua, varsatorilor :))

kamy spunea...

eu sunt pesti :)) iar ai uitat :P mai bine ai zice tipic noua...nascutelor in februarie :P

Ioana Radu spunea...

@kamy
Nu stiu ce-i cu mine :))

Trimiteți un comentariu