Ingrediente:
1 dovlecel
1 ou
sare
piper
făină
caşcaval/brânză (după preferinţe)
Preparare:
Dovlecelul se taie rondele subţiri, se sărează şi se lasă 10 minute după care se şterge uşor cu şerveţele de bucătărie.
Separat se amestecă oul cu sare, piper şi făină.
Rondelele de dovlecel se dau prin pasta obţinută şi se prăjesc. După ce se iau de pe foc, se scurg pe câteva şerveţele de bucătărie (pentru a scăpa de uleiul în exces).
Deasupra se rade caşcaval şi/sau brânză (după preferinţe). Eu am încercat ambele variante şi recomand caşcavalul pentru că se topeşte frumos peste rondelele prăjite.
Reţetă preluată de la doamna Mariana.
sâmbătă, 10 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Tera,arata formidabil!Esti o hărnicuță priceputa dar ceva bucățică mi-ai lăsat si mie?Bine atunci nota mea e 1o cu steluță!
Pe bune arata tare bine!
Te îmbrățișez si te rog sa -mi spui pe nume simplu : Mariana ! OK? Mulțumesc Terra!
Imi plac la nebunie dovleceii pane, doar ca eu ii mananc cu usturoi, nu cu branza sau cascaval. Puteti incerca si asa, cu usturoi. Foarte frumos!
@Mariana
Multumesc :D
In ceea ce priveste adresarea, am sa ma straduiesc sa te tutuiesc. Si sa stii ca nu-i prima reteta pe care o preiau de la tine, dar nu mereu imi aduc aminte sa fac poze si ma napustesc asupra farfuriei :D
@QED
Cam greu la mine cu usturoiul. Ficatul imi trimite semnale uneori.
Am o mare rugaminte. Poti schimba linkul in http://ultrabun.blogspot.com (Phidas)? Multumesc. :)
@Phidas
Misiune indeplinita ;D
Dar pastrez ambele link-uri. E okay?
deci nu carne= nu bun :))...glumesc... arata f bine
@kamy
Promit ca o sa incerc si retete cu carne :D
Am facut si eu saptamana trecuta si a iesit foarte foarte foaaarte bun :D Data viitoare o sa pun si cascaval, ca uite, nu mi-a trecut prin cap :>
@lungimedeunda
Vreau sa incerc si cu vinete, in loc de dovlecei. Am primit recomandarea asta si nu vreau sa o ocolesc :D
Bucataria striga sa ma gazduiasca din nou :D
Trimiteți un comentariu