marți, 20 iulie 2010

Spirit liber

Nu sunt făcută să fiu ţinută în colivie. Mulţi m-au vrut pentru imagine (că "dădeam bine" lângă ei). Alţii doar pe post de bibelou căruia să-i facă toate mofturile. Relaţie înseamnă "2". Şi nu mă refer la unul dă şi celălalt primeşte.

Din moment ce ai primit, mingea e la tine în careu. Nu mă refer la daruri materiale. Poţi să primeşti un compromis. EA nu se aşteaptă de la tine să răspunzi la fel, îţi cere doar recunoştinţă pentru acţiunea ei. Poate a renunţat la numărul mare de nopţi petrecute cu fetele, a redus ieşirile cu ele... Vrea să vadă că apreciezi asta. Mingea e la tine. Surprinde-o!

Ia-o de mână şi oferă-i, în scris, o bucăţică din încrederea ta. Sau oferă-i o floare (trucul cu florile ţine întotdeauna la fete). În plus, în codul bunelor maniere de Aurelia Marinescu, editura Humanitas, la pag. 287 găsim următoarele:
"Florile nu se refuză în nicio situaţie. Nu imitaţi gestul de prost gust al actriţelor din dramoletele văzute la TV, care aruncă la coş cu dispreţ superbul buchet primit de la un admirator indezirabil. Florile n-au nicio vină iar gestul e mitocănesc."
E bine să ştii şi ce-i place. Dacă nu, mergi pe varianta clasică, cea cu trandafirul. Şi, sfat, gândeşte-te că posibilitatea ca mulţi dintre foşti să fi mers pe clasicul roşu. Tu nu eşti "foştii", alege alb sau galben! (alb = alb; nu alb spălăcit, alb murdar sau alb gălbui; alb = alb!) Ştiu, după o asemenea paranteză o să optezi pentru galben, măcar acolo n-o să greşeşti nuanţa. Deşi cei care se pricep să aleagă un trandafir alb, au mai multe puncte bonus dintr-o dată. Pare simplu, dar noi, fetele, ştim că nu e deloc aşa de simplu. Ştim că mulţi dintre voi vă daţi silinţa să faceţi cele mai bune alegeri. Ştim şi că o parte din voi nu aţi recunoaşte asta pentru nimic în lume.

15 comentarii:

Ana Ulmanu spunea...

La mine trucul cu florile nu tine intotdeauna. De fapt nu tine niciodata. Asa ca in fiecare an de ziua mea precizez: NU FLORI!

Ioana Radu spunea...

@Ana
Ba ţine şi la tine. Ţi-aduci aminte de magnolie? :)

Monica spunea...

La mine trucul cu florile tine mereu si nu stiu de ce simt ca va tine mereu:P

vidocq spunea...

Trucul cu florile tine, chiar daca vrei sa recunosti sau nu. Conteaza mult persoana de la care primesti florile si felul in care iti sunt daruite. Eu unu asa privesc lucrurile...

Anonim spunea...

Nici pe mine nu ma inebunesc florile.Mai bine primesti ceva folositor,florile se ofilesc in cateva zile..:p

AndreeEA spunea...

Si eu sunt un spirit liber, cel putin am redevenit din nou, ca uitasem cum e.


Cat despre flori, asa este, tot timpul e binevenita o floare !

Anonim spunea...

Ador sa primesc flori ...imi incanta sufletul!

Ana Ulmanu spunea...

Magnolia era mai speciala . . . nu se pune la socoteala. In plus. . .nu mi-ar placea sa primesc nici magnolie. De la absolut nimeni. Indiferent ca e vorba de un . . . Berbec sau de oricine altcineva:)

Ana Ulmanu spunea...

aAa si nu am zis ca nu e ok sa primesc flori. In general faci un cadou care sa placa mult celui care il primeste. Eu specific ca florile nu sunt pe gustul meu. Dar daca le primesc e ok, sunt primite cu bucurie (desi intre a primi un bughet de trandafiri in jur de 100 lei, as prefera alt lucru care sa coste la fel)

Smiley_tgv spunea...

concluzia:
chicks digs flowers(nu, nu le ingroapa, e o expresie :D)
acum pe bune, cred ca depinde si de flori.. nu poti sa te astepti la mare lucuru daruind garoafe(de exemplu), cat o fi garoafa de floare, eu unul o gasesc de-a dreptul hidoasa, pe langa asta, da sentimentul ala de cheap/ieftineala : "n-am avut bani de trandafiri, da' tot floare e si asta, nu?"

Ioana Radu spunea...

@Smiley_tgv
O lalea e 2 lei :p
Partea a doua este ca sunt flori ce pot fi oferite "mai multe" si flori ce pot fi oferite "o bucata". Desi laleaua e una dintre acelea pe care le oferi in numar mai mare, imi aduc aminte de o fata pe care am rugat-o sa-mi cumpere o lalea (pentru ca nu mai aveam bani si erau niste lalele galbene care imi tot faceau cu ochiul). Si, sincer, a fost frumoasa floarea chiar daca a fost doar una singura.

Castiel spunea...

aveti cumva cuie de vanzare? imi trebuie doar unu.... nu am cui ;)
vezi ca aveam dreptate cand ziceam ca acum nu mai e important gestul, nu e important ce este, e important ce se face cu acel ceva... :))))

kamy spunea...

@Smiley_tgv " cat o fi garoafa de floare" =))) buna asta :P
Depinde foarte mult cum iti sunt oferite...si trebuie sa-ti placa floarea respectiva(ca sa te bucuri de ea)nu conteaza ca e garoafa sau lalea sau un ghiveci cu muscate ...daca aia-i place fetei aia-i cumperi :)
Cel mai frumos e atunci cand furA o floare sau o rupe si ti-o daruieste...:">

QED spunea...

Imi plac florile la nebunie si consider ca-s minunate, dar privite in gradina. Asa ca..., va rog, fara flori rupte, aduceti-mi gradina. Si urasc trandafirii. I-as refuza, daca nu m-as gandi ca este un gest de prost gust. Prefer tuberozele si crinii. Dar, cum ziceam, in gradina, sa trec pe langa ei si sa-i admir mai mult de trei zile, cat traiesc intr-o vaza (poate si mai putin). :)

Smiley_tgv spunea...

@kamy
mie nu imi plac garoafele, am mai zis, pe lnag faptul ca le gasesc hidoase, imi dau si acel sentiment de ieftineala, gen "pe toate drumurile", acum nu ca eu as darui cine stie ce buchete de milioane, insa garoafe nu :D

Trimiteți un comentariu