luni, 23 august 2010

Defectele bărbaţilor într-o relaţie

Berbec… dictatorul
         Berbecul vrea să ştie la ce oră îl suni, unde faceţi concediul, când vă căsătoriţi… În principiu, urăşte nesiguranţa unei relaţii şi face orice ca să o evite. De aceea uneori foloseşte tactici cam exagerate pentru a te controla. Nu ţi-o recunoaşte în faţă şi dă vina pe tine, că eşti iresponsabilă sau neorganizată, pentru că nu îi dai răspunsurile pe care el le aşteaptă. Devine egoist dacă se simte ignorat. Încă un lucru de luat în seamă, îţi oferă o şansă, iar apoi pleacă, fără să mai ştii de unde să îl iei.
         Dacă iubeşti deja un Berbec, fă gesturi mici şi dese care să îl asigure că ai intenţii curate.

Taur… orgoliosul
         Nu, tu nu o să ai dreptate niciodată cu un Taur lângă tine. Acest nativ are un orgoliu ieşit din comun şi duce o ceartă până în pânzele albe sau până zici şi faci ca el. Taurului îi este greu să înţeleagă că şi tu eşti o persoană cu propriile opinii. Va încerca să te schimbe, să te modeleze după cum crede el că trebuie să fii. Încă un lucru de luat în seamă la Taur, pe lângă încăpăţânare, este tradiţionalismul. Îl tot auzi zicând „Aşa se face, aşa se cuvine” şi te întrebi oare când se va relaxa Taurul.
         Dacă iubeşti deja un Taur, înarmează-te cu răbdare şi afecţiune. Doar aşa te poţi face înţeleasă.

Gemeni… nestatornicul
         Azi e, mâine nu, viitorul este incert lângă un Geamăn, pentru că acest nativ este mereu în căutarea distracţiei, cu sau fără tine. Ceea ce înseamnă că ai nevoie de resurse bogate pentru a-l ţine interesat de tine. Se plictiseşte repede, moment în care nu prea mai dă semne de viaţă. În relaţia cu un Geamăn trăieşti nesiguranţa de la începutul unei relaţii chiar şi după mai mult timp. Te trezeşti reproşându-i că este distant şi că îi cerşeşti atenţia, lucru care nu îţi face cinste deloc. Şi mai grav este că atunci când îi faci reproşuri, nu reuşeşti decât să îl plictiseşti şi mai mult.
         Dacă iubeşti deja un Geamăn, nu îl aduci pe calea cea bună, decât dacă i-o plăteşti cu aceeaşi monedă şi te joci cu el.

Rac… paranoicul
         „Mă iubeşti?”, te întreabă Racul. E drăguţ o dată, de două ori, dar nu în permanenţă. Bărbatul Rac are nevoie să primească în mod constant afecţiune pentru a nu deveni suspicios, agasant şi chiar deosebit de gelos. N-ai voie să ai o zi în care te-ai trezit cu faţa la cearşaf sau alte tipuri de probleme, căci totul are cumva legătură cu ce simţi tu pentru el. Te va întreba ce ai, iar dacă îi spui că nu e nimic, nu faci decât să îi ridici şi mai multe întrebări. S-ar putea să creadă inclusiv că nu îl iubeşti pentru că eşti distantă cu el. Crede că orice problemă ai avea, iubirea pentru el trebuie să îţi dea non stop o stare de bună dispoziţie. În plus, trebuie ştiut că într-o relaţie, Racul este mai degrabă pesimist, deşi are o viziune idilică asupra iubirii.
         Dacă iubeşti deja un Rac, arată-i-o din plin!

Leu… egocentristul
         Eu, eu, eu… la un moment dat te întrebi dacă Leul are o relaţie cu tine sau cu el însuşi. Cum este Leul într-o relaţie? Genul de bărbat care te face să te întrebi cât de mult te-a implicat şi pe tine în viaţa lui. Te lasă cu senzaţia că eşti pe dinafară din simplul motiv că e plin de sine. În general, Leul este prea ocupat cu propria persoană, aşa că nici nu-i de mirare că te simţi ignorată. Începe să se poarte ca un copil răzgâiat dacă alegi să nu îi acorzi nici tu lui atenţie, moment în care te copleşte cu gesturi frumoase, până te prinde din nou în vraja lui… după care redevine ignorant. Are anumite momente de snobism, în care vrea să te ducă în cel mai scump restaurant, decât să organizaţi o cină romantică la voi acasă.
         Dacă iubeşti deja un Leu, consolează-te cu ideea că uneori pici pe locul 2.

Fecioară… criticul
         Parcă nu-i convine nimic bărbatului Fecioară! Te ia la bani mărunţi şi nu ştii cum să-i intri în graţii. Dacă te justifici, o faci degeaba, căci bărbatul Fecioară îţi dă de înţeles că el ştie exact în ce constă perfecţiunea, iar tu nu-i ajungi nici la degetul mic. La un moment dat te face să te întrebi de ce stă cu tine. Îi pui această întrebare, iar el îţi dă de înţeles că vede potenţialul din tine. În relaţia cu o femeie, bărbatul Fecioară crede că mereu e loc de mai bine, aşa că rareori se bucură de prezent alături de tine. Caută să te upgradeze în permanenţă, pentru că îi este teamă să se implice sentimental într-o relaţie cu cineva care i-a înşelat aşteptările.
         Dacă iubeşti deja o Fecioară, spune-i că vrei să te accepte aşa cum eşti şi lasă-l pe el să decidă ce anume îşi doreşte.

Balanţă… victima
         Zice şi face ca tine, ceea ce te face să te întrebi dacă acest bărbat are pic de personalitate. Vei descoperi că are o personalitate, dramatică chiar, atunci când începe să îţi scoată ochii cu câte lucruri a făcut el pentru tine. Te va exaspera modul în care se transformă din erou, capabil de fapte măreţe, în victimă, care se simte persecutată de tine. Bărbatul Balanţă este un idealist şi este greu să îi satisfaci obsesia pentru armonie. Vede neînţelegerile şi contrazicerile ca pe nişte tragedii. De aceea, evită să zică ce îl deranjează, lucru care îl face să refuleze cu reproşuri de acum o mie de ani, pentru care nu mai ai cum să te justifici. Aşa îşi conservă el poziţia de victimă.
         Dacă iubeşti deja o Balanţă, caută să o tratezi cu corectitudine, ca să ajungeţi la un consens.

Scorpion… şeful
         Nu ştii niciodată în ce ape te scalzi cu un Scorpion. De obicei, ceea ce zice nu este şi ceea ce face. Motivul? Dacă simte că este previzibil în relaţie consideră că a intrat sub papucul tău, lucru care îl sperie teribil. Scorpionul vrea să te domine, motiv pentru care foloseşte tehnici fine de manipulare, cum ar fi să facă „una caldă, alta rece”. Aşa se asigură că te ţine lângă el, fără să lase prea mult de la el. La capitolul comunicare, preferă ca nimeni să nu îl cunoască cu adevărat şi vei simţi din plin acest lucru, atunci când îţi dai seama că el ştie totul despre tine, iar tu nimic despre el. Nu îi place să primească indicaţii, aşa că uneori nu te vei simţi inclusă în viaţa lui.
         Dacă iubeşti deja un Scorpion, păstrează-ţi stâpânirea de sine, căci doar o femeie puternică îl poate domoli.

Săgetător… schimbătorul
         De obicei nu prea reuşeşti să ţii un Săgetător lângă tine suficient timp încât să îi descoperi defectele, pentru că are impulsul de a fugi atunci când relaţia trece de faza iniţială în care sunteţi încă sub efectul fluturaşilor în stomac. Săgetătorul este genul de bărbat care te sună în ultima clipă pentru a stabili o întâlnire sau cel care anulează planurile în ultima secundă. Îi place să aibă această libertate de a fi spontan şi de a se răzgândi pe ultima sută de metri. Un alt defect al Săgetătorului este impulsivitatea cu care comunică. Aruncă cu vorbe pe care ajunge să le regrete apoi. Are un temperament vulcanic şi tinde să se enerveze repede.
         Dacă iubeşti deja un Săgetător, nu îi da ultimatumuri, căci slabe sunt şansele să te aleagă pe tine, nu pentru că nu eşti tu varianta cea bună, ci pentru că fuge de constrângeri.

Capricorn… oficialul
         Este uşor să convingi un Capricorn să intre într-o relaţie, mai greu este să îl faci să te trateze ca pe iubita lui, şi nu ca pe o femeie pe care a întâlnit-o recent. De ce? Pentru că acest nativ are o atitudine oficială, de care îi este greu să se descotorosească în intimitatea de cuplu. Nu te poţi apropia emoţional de el tocmai din cauză că simţi că se poartă cu mănuşi cu tine, fiind excesiv de politicos, chiar şi după ce v-aţi văzut în cele mai intime ipostaze. Îi pasă poate un pic cam mult de reputaţia sa, aşa că se ghidează uneori după ce spune lumea, nu după ce spui tu. Un alt defect ar fi acela că pune mult accent pe aspectul financiar, atât de mult încât există riscul să ignore viaţa de cuplu, în favoarea carierei, o carieră care poate nici nu îi place, dar este bănoasă.
         Dacă iubeşti deja un Capricorn, provoacă-l să fie mai spontan şi deschis cu tine, făcându-i diferite confesiuni, căci el apreciază sinceritatea la o femeie.

Vărsător… insensibilul!
         Sigur ai o relaţie cu un Vărsător? Ceilalţi ar spune că nu, având în vedere că bărbatul Vărsător nu îşi manifestă afecţiunea în public. Cât despre optica lui privind relaţiile, vei întâlni multe idei nonconformiste de tipul: „Nicio relaţie nu are cum să dureze până la adânci bătrâneţi” sau „De ce trebuie să fim fideli?” Dacă nu îi împărtăşeşti viziunea, s-ar putea să păşeşti pe un teren minat. Într-o relaţie, Vărsătorul nu se lasă pradă sentimentelor şi încearcă să analizeze totul la modul raţional, lucru care îl poate face să pară insensibil de multe ori. În plus este o fire neîncrezătoare, aşa că te poţi trezi că eşti supusă unor teste nejustificate.
         Dacă iubeşti deja un Vărsător, e musai să-i accepţi opiniile şi să ai răbdare cu scepticismul său, pe care trecerea armonioasă a timpului i-l va mai domoli.

Peşti… emotivul
         Nativul născut în zodia Peşti îşi aduce sensibilitatea în relaţia de cuplu, lucru care uneori nu înseamnă decât certuri iscate din nimic sau, la polul opus, momente de tăcere. Cu bărbatul Peşti ai de luptat în sensul că îţi cataloghează acţiunile ca pe atacuri la persoana lui, uneori în mod eronat. Frica de eşec îl determină să se poarte aşa, dar şi faptul că îşi fixează aşteptări prea mari. În relaţie, trasează deja viitorul în mintea lui, iar tu trebuie să te conformezi unei fantezii de care nu ai habar. Un alt defect al acestui nativ este lipsa de iniţiativă. Uneori simţi că tu trebuie să tragi de el, pentru a aduce sarea şi piperul în relaţie.
         Dacă iubeşti deja un Peşte, e cazul să apelezi la diplomaţie şi tact, pentru a nu-i răni sentimentele.

Sursa: Unica.ro

16 comentarii:

Alin spunea...

Chiar am un temperament vulcanic.:D

phidas spunea...

Nu stiu de unde iei chestiile astea, dar se potrivesc al naibi de bine. :)

Ballykissangel spunea...

Cat de mult se potriveste pentru Fecioara :))

La fix...cu exactitate:P

Razvan. spunea...

poti sa imi trimiti si mie pe mail tot ce ai cu sagetator? :D

Ioana Radu spunea...

@pariuri2009 (Florin)
Si eu. Au uitat sa scrie caracteristica asta la mine :D

@Phidas
De pe Unica.ro , de fiecare data scriu sursa (+link).

@Ballykissangel
Te cred, te cred... ;))

@RhA
Lasa... sa intri pe blog de fiecare data cand postez.

Smiley_tgv spunea...

nu stiu cum se face ca la asta chiar nu m-a nimerit.
nu sunt apropae deloc orgolios (desi uneori ar fi cazul) iar legat de traditionalism si "asa se face, asa se cuvine" nici atat :))ba chiar pe dos.

Razvan. spunea...

pai stii k oricum intru, dar voiam si eu sa stiu mai inainte...

Anonim spunea...

stiam...

Anonim spunea...

horoscop ... cred in el, spun asta sincer dar de multe ori depinde foarte mult de calitatile fiecarui om si uneori personalitatea poate sa fie contrarie picand intr-un ascendent ca in niste cisme ude traversand un lac.

Anonim spunea...

la oara asta imi este foame si sete, nu vreau sa fiu ipocrit

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Intr-adevar, ascendentul uneori poate sa fie mai puternic decat zodia in sine iar la cei care n-au noroc de un ascendent bun... e aiurea. Uite, spre exeplu eu, sunt zodie de aer (varsator - care tinde spre lene) si am ascendent intr-o zodie de pamant (taur - care chiar e lenes). In loc sa am un ascendent care sa ma "salveze", al meu mai mult isi bate joc de mine. Se cam bat cap in cap astea (zodia cu ascendentul). Varsatorul e libertin si nonconformist pe cand taurul e serios sitraditionalist. Caracteristicile sunt total opuse.
Mi-ar fi placut sa am ascendentul in Leu, Sagetator sau Scorpion.

Anonim spunea...

deci daia sunt eu asa lenes, ms :P

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Fiecare zodie are caracteristici pozitive si negative. Eu de la ascendent le iau doar pe cele negative (nu stiu cum se intampla).
Probabil pentru ca numele meu e sinonim cu "Domnişoara Gafă" :))
P.S.: de ce nu te semnezi cu numele? :p

Anonim spunea...

pentru ca nu ma cunosti ...

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Sunt multi cititori ai acestui blog pe care nu ii cunosc dar care se semneaza cu numele ori cu un preudonim. Mi se pare ciudat sa ma adresez tie, ca anonim. Insa este optiunea ta sa te semnezi cum doresti. Eu iti multumesc pentru vizita si sper ca si alte articole sa iti atraga atentia pe viitor.
>:D<

PSIHO (asta prin 04) spunea...

prea multe cuvinte ... umplu cana cea mare, cu apa rece de la robinet, apoi ma spal pe picioare. sunt liber sa fac ce vreau, eliberat in spatiu as vrea sa zobr ca oricare!

Trimiteți un comentariu