joi, 26 august 2010

Terra - o nouă staţiune la Marea Neagră

              Un fond austriac de investiţii va aloca circa 200 de milioane de euro pentru construirea unei noi staţiuni pe litoralul românesc. Zona aleasă este situată între Costineşti şi Olimp, în dreptul localităţii 23 August, pe malul Mării Negre. Noua staţiune, pentru care autorităţile locale propun numele Terra, se va întinde pe 10 hectare. Aceasta va avea două hoteluri de câte 10 etaje care vor fi deschise în tot timpul anului. Ministaţiunea va mai cuprinde câteva zeci de vile, cu maximum un etaj, amplasate pe loturi de circa 600 metri pătraţi.
              Staţiunea va fi împânzită de spaţii verzi, gradul de ocupare al terenului fiind de maximum 26%. Arhitectul proiectului a declarat că se doreşte ca obiectivul să fie prima staţiune de tip all-inclusive de pe litoral. Prezent la conferinţa de presă prilejuită de lansarea proiectului, reprezentantul Ambasadei Austriei a precizat că aceasta este cea mai mare investiţie austriacă în domeniul turismului realizată de către ţara sa în România şi a adăugat că speră ca modelul să fie urmat şi de alţi oameni de afaceri. Lucrările vor începe peste circa un an, după obţinerea tuturor avizelor. Investitorul este optimist şi spune că va termina construcţia întregii staţiuni în termen de un an de la demararea lucrărilor.
              Primarul din 23 August, Mugur Viorel Mitrana, a spus că 600 de hectare aparţinând localităţii au destinaţie turistică, fiind deja trecute în intravilan. Este vorba despre zona cuprinsă între drumul naţional, lacul Tatalageac şi Marea Neagră.

Sursa: RomaniaLibera.ro

9 comentarii:

1acolo spunea...

Mai avem de așteptat ...

Catalin spunea...

si uite asa... numele tau de scena devine nume de plaja :D

Ioana Radu spunea...

@Catalin
Intr-adevar, cand proiectul va fi finalizat... toti se vor putea bucura de "Terra" :)

Andrei spunea...

Sa inteleg ca o sa ai un nou loc preferat? In loc sa mergem la Mamaia, mergem la Mama Terra :))

Ioana Radu spunea...

@Andrei
Sa zicem :))
Dar, mai-nainte, sa vedem!

kamy spunea...

am vrut sa-ti spun eu prima , da nu mi-a reusit :))

Andrei spunea...

http://www.gandul.info/news/cum-va-arata-terra-locul-de-la-mare-unde-vom-merge-si-cand-ploua-ultima-solutie-pentru-atragerea-strainilor-pe-litoral-statiunea-pe-care-o-fac-ei-7053990

Un mic update la treaba asta :)

Ioana Radu spunea...

@Andrei
Foarte complex acel articol. Deci, pe langa Austria, in lista investitorilor se afla si Germania, Turcia, Olanda si Franta. Oamenii astia vad potential intr-o tara pe care cetatenii nu prea mai dau 2 bani.

Andrei spunea...

Ca multe alte lucruri din tara asta, din pacate nu stim sa le valorizam singuri, sau mai bine zis, nu stim sa le valorizam absolut deloc.
Pai de exemplu, americanul e in stare sa faca monument al naturii si cel mai insignifiant copac din mijlocul pustietatii, face drum pana acolo pe care poti sa te duci si cu TIR-ul daca vrei, la viteza de croaziera bineinteles, scoate tot felul de obiecte cu insemnele locului, construieste doua cabanute si a rezolvat treaba. Noi lasam totul sa se duca de rapa...

Trimiteți un comentariu