vineri, 10 septembrie 2010

Întrebare cu răspuns multiplu

De ce în toate filmele cu exorcizări, persoanele posedate sunt de sex feminin?

           Prima dată m-am gândit că femeile sunt mai puternice (din cauza asta ele poartă sarcina) şi, automat, rezistă mai mult.
           Dar posedarea nu este numai de natură fizică, ea afectând şi psihicul. E adevărat că femeile sunt mai slabe de înger şi poate asta constituie un alt motiv pentru care ele sunt "prada". Dar de ce de fiecare dată? Asta nu-mi explic.
           Mai există şi posibilitatea ca-n femei să se ascundă mai mult rău decât în bărbaţi. Iar răul la rău trage. Este o variantă posibilă, nu neg asta. Dar chiar şi aşa, asta nu e o scuză pentru care scenariştii şi/sau regizorii aleg de fiecare dată femeile drept "pradă" a răului.
           Alte idei?

16 comentarii:

Tediana spunea...

pentru că bărbaţii adoră să vadă femei care se smucesc în pat legate de mâni! :)))

Ioana Radu spunea...

@Tedi
Uite ca la asta nu m-am gândit :))

EA spunea...

Uite că la același lucru m-am gândit și eu,înainte să citesc comentariile. :))
Până și exorcizată,o femeie e sexy.(pentru un bărbat)
Sau eu știu...dacă încep să fabulez,s-ar putea să cred că poate e din cauza Evei și de asta sunt văzute femeile ca pe ceva malefic. :)

Filip spunea...

Da' de ce toti barbatii din juru' lor crapa? :)

Camelia Bucur spunea...

pentru că, dacă posedatul ar fi bărbat, n-ar mai avea nici un sens să apară şi femei în film:P adică, preotul, bărbat, posedatul bărbat, ajutorul de preot, la fel...ar fi un film foarte "masculin":)))

Smiley_tgv spunea...

s-a impamantenit ca un cliseu in filme...
si cred ca femeile sunt posedate pentru ca trebuie sa existe un prince charming (mascul feroce, nu gluma) care sa le salveze si cu care sa se sarute pe la final. Nu cred ca multa lume ar vrea sa vada un barbat neputincios salvat de femeie macho...
Si poate ca sunt posedate femeile pentru a evidentia vulnerabilitatea acestora..
Hmm, m-ai pus pe ganduri si ia uite ce coment lung am lasat...

Ioana Radu spunea...

@Filip
Amanuntul acesta mi-a scapat.

@Camelia Bucur
Infirmierele care ingrijesc trupul deposedat, rudele (pot fi majoritar femei), persoanele responsabile cu incercarile nereusite de rezolvare a cazurilor (un fel d einvestigatori)... pot fi femei. Nici in "Fight Club" nu au fost prezente feminine foarte puternice si frecvente, insa a fost un film bun. Masculin, foarte masculin. Dar bun!

@Smiley
Si pe mine m-a pus pe ganduri intrebarea asta.
Sa intri pe Facebook sa citesti comentariile si de acolo, destul de interesante.

Raka spunea...

1) femeia primeste prezumtia de nevinovatie si puritate spirituala mai mare decat un barbat. Barbatul posedat musca direct tarusul...

2) femeia are capacitatea de a naste. Posedarile, de cele mai multe ori in film, au ca scop aducerea pe lume a sufletului unui demon in carne si oase. Barbatu' nu poate naste decat daca-i frate de scenariu cu Danny DeVitto ;)

3) atunci cand e posedata o persoana (in filme, ma refer), ai observat ca forta lui creste inzecit si ca o femeie e de-abia tinuta de 4 magrahoni ce trag la fiare. Un magrahon ce trage la fiare e cam de 5 ori mai puternic ca fora bruta (in fizica newtoniana, vorbind) decat o femeie. 5 x 10 > 10 ;))

4) femeia are simturile senzoriale mai bine exersate decat barbatul. Si cum orice vietate care se simte amenintata atata inainte (pre-emptive strike, gen), cam asta se face si in caz de posedare. Sensibilitatea senzoriala si extrasenzoriala mai ridicata a femeii o face amenintare mai mare (desi de cele mai multe ori, e doar imaginar, ca nu toate sunteti Geanine Giroffalo)

5) the devil wears Prada ;) si barbatii nu sunt fashion-aware decat daca umbla cu vazelina dupa ei :))

Camelia Bucur spunea...

poi da, dar daca in "fight club" ar fi fost in majoritate femei, deja ar fi fost comedie:P posedatii tb sa fie de sex feminin, pentru ca da mai bine pentru preotul salvator:D

Alina spunea...

hmm, nu chiar in toata sunt femei dar oricum, imi place ce a raspuns Tedi:))

Ioana Radu spunea...

@Raka
Foarte bine punctat!

Alin spunea...

Daca ai noroc intalnesti prieteni,daca nu intalnesti o femeie frumoasa -zise Diavolul care vorbeste din experienta pentru ca inca de la inceputul inceputurilor femeia a tradat,vezi Eva,si sufletul ei e mai usor de corupt.

Ioana Radu spunea...

@pariuri2009 (Florin)
Buna vorba. E de retinut!

Linn spunea...

asta, si de ce in toate triourile de pe marile ecrane , e vorba de o bruneta si o blonda?:-? de ce nu o roscata?( Head in the clouds, Vicky Christina BArcelona, The Edge of Love)

Ioana Radu spunea...

@Linn
Poate ca se aleg prototipuri in care oamenii sa se regaseasca mai usor. De cele mai multe ori fetele incearca sa isi atribuie persoana unui personaj din film. Numarul roscatelor (cele naturale) este mai mic proportional fata de numarul brunetelor, satenelor si blondelor. In plus, cred ca este si din cauza ca sunt atat de mediatizate brunetele si blondele.
Am vazut doua din filmele mentionate de tine. "Vicky Christina Barcelona" e genial!

Anonim spunea...

un motiv pentru care femeia este personajul principal in filmele cu exoscizari,este faptul ca femeia-Eva,a fost usor pacalita de diavol,Satan,in gradina Edenului...si probabil asta o face slaba de inger...

Trimiteți un comentariu