miercuri, 1 decembrie 2010

Idei de cadouri pentru Ea.

              Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi pentru că ştiu zarva ce se crează în jurul acestui subiect (telefonăm sau scriem mesaje prietenelor să le întrebăm cam ce şi-ar dori o fată, scriem pe forumuri sau pe reţele sociale etc.) m-am gândit să realizez o listă cu idei de cadouri pentru Ea. Sper să fie de folos... :)

- Eşarfă.
Ţine la majoritatea fetelor şi de cele mai multe ori este suficient să ştii ce culoare îi place. Dacă tipa e genul "fan adidaşi", alege o eşarfă sport. Dacă e mai "lady like", alege una finuţă. Nu-i greu deloc.




- Mănuşi.
Un cadou de sezon care ocupă din ce în ce mai multe pagini în reviste şi pe podiumurile de renume. Nu trebuie să fie neapărat din satin, catifea sau dantelă (mai ales dacă vrei să le poarte, nu să le arunce într-un colţ al şifonierului după prima purtare). Sunt "pe val" mănuşile lungi tricotate.



- Camee.
Orice persoană de sex feminin ar trebui să aibă o camee. Este un fel de regulă, precum cea despre "rochia/rochiţa neagră" care ne scoate din orice încurcătură. Cameele nu se demodează niciodată! Se găsesc sub formă de broşă, medalion, cercei şi inel. Dacă vrei să faci un astfel de cadou, nu merge pe ideea "all in" ci alege una singură (preferabil broşa).




- CD.
Atenţie! Faci un astfel de cadou doar dacă ştii sigur ce îi place. Doar pentru că are o manie cu ultimele două piese ale formaţiei X, nu înseamnă că îi place în mod deosebit acea formaţie. În concluzie, nu-i cumpăra un CD dacă nu ştii ce îi place. E mult probabil să dai greş.
Eventual mergi pe varianta mai simplă (şi mai interesantă) şi alege un CD cu "altfel" de muzică (personal prefer CD-urile cu sunetul ploii).

- Brăţară.
Ceva finuţ, clar! Şi alege un model clasic (zale mici) mai ales dacă nu ştii ce îi place sau dacă e pretenţioasă.

- Utile din domeniul IT.
Stick - mai ales dacă l-a pierdut recent pe cel pe care-l avea sau dacă are un amărât de 2Gb.
Card Reader - ştiu că sună ciudat să oferi un astfel de obiect dar e util, recunoaşte!
Hub USB - doar pentru că e fată nu înseamnă că ea nu are nevoie. Personal mă enervează ideea că trebuie să schimb mereu cablurile de la camerele foto, tastatura, bluetooth-ul... şi mereu uit să-mi cumpăr un hub USB.
Mouse - mai ales dacă petrece mult timp la PC. Nu spune nimeni că trebuie să iei un Razer, pentru o fată e suficient ca mouse-ul să fie simpatic din punct de vedere estetic. Exemple: 1. G-Cube GLH-61L So Happy Together: Love, 2. G-Cube G-Laser GLBW-73SG Black and White: Secret Garden, 3. A4Tech G7-630-6, 4. Canyon CNL-MSD03D Graffiti, 5. Canyon CNL-MSD03B Graffiti.
Hard extern (dacă vrei să fii generos).

- Cutie cu bomboane de ciocolată şi buchet de flori.
Idee clasică dar care ţine de cele mai multe ori.
Pentru bomboane poţi alege Raffaello, Merci sau Ferrero Rocher.
Pentru flori... personal vă sfătuiesc să renunţaţi la veşnicii trandafiri roşii. Cu siguranţă a primit de la mulţi foşti :), să fim realişti. Ideal ar fi să alegi albi sau galbeni. Dar nu e o regulă (nu toate sunt mofturoase ca mine). De asemenea îi pot plăcea şi alte flori (aşa cum eu am o pasiune pentru lalele).

- Felicitare.
Obligatoriu cu mesaj (preferabil funny). Costă mai mult decât una obişnuită dar merită toţi banii. Adică este undeva între 5 şi 20 Ron.

              E important să ştiţi că fiecare persoană are piticii/maniile/obsesiile ei.
              Cel mai simplu îmi este să mă dau pe mine ca exemplu, mare iubitoare de obiecte de papetărie. Nu cred că îmi lipseşte ceva dar cumpăr într-una pentru că... mă obsedează, pur şi simplu :)
Dacă vezi pe undeva scoth sau post-it-uri cu pattern-uri simpatice ori clips-uri ciudate, gândeşte-te la mine! :D
              NICIODATĂ să nu oferi cadou parfum (decât dacă ştii ce foloseşte).
              Şi una dintre cele mai importante reguli este că un cadou nu trebuie să fie scump ci trebuie să-i placă persoanei care-l primeşte. Atenţie şi la culori! Degeaba e cel mai frumos cadou dacă e fix în culoarea pe care o urăşte.

Vezi şi articolul: Idei de cadouri pentru El.

13 comentarii:

Anonim spunea...

eu sunt adeptul cutiei de bomboane si flori, dar normal depinde de ce persoana e Ea.
Afro

Smiley_tgv spunea...

e un fel de "presents for a girl - dummies version"
10x for the tips :D

Marius Ola spunea...

Chestia cu utilele pentru IT m-a cam dat pe spate sincer. Noroc că sunt uşoare, că oricum mi le dă în cap:)
O Scoţie nu ai pe acolo?

Ph3niX spunea...

Cel mai folositor topic pentru un barbat care nu stie ce cadou sa-i faca prietenei sale, sau unei fete

Monica spunea...

esarfe si obiecte de papetarie cumpar si eu intr una si nu ma satur:)))

Anonim spunea...

Cum ziua mea fuse si se duse mai raman sarbatorile de iarna , asa ca voi face cumva sa ti citeasca sfaturile domnul meu , asa incat poate i vine vre o idee super , cine stie:))
Si pentru mine , pentru mine n ai niciun sfat, nimic , nimic?Hmm , un vin fiert , o cafeluta ceva , orice orice?:))te ar tenta?:))

Ioana Radu spunea...

@Darias
Zilele astea cred ca o sa scriu si un articol cu idei de cadouri pentru El :D
Cat despre vin... n-am mai baut de doua zile si am promis ca fac pauza macar doua saptamani. Dar saptamana viitoare cred ca tot imi fac drum pe la bar, daca nu alcool macar ceai sa beau :D.

Unknown spunea...

Acum vezi tu... fiecare femeie e diferită şi nu ai cum să te iei după tipare. Apoi, e de datoria perechii ei să ştie ce i s-ar potrivi :)

Anonim spunea...

Te astept, dar poate ti faci un picut mai mult timp , sa stam si noi la o cana de ceva , ce ti place ,daca vi dimi sunt acolo singurica , stam la o cafea, cinstea din parte casei:)

kamy spunea...

Terra si pantofii?:( nu ai zis nimic de pantofi cadou?Niste modele :D ma asteptam sa vad pooozeee ...
Niste cercei ar fi dragut sa primesti...
Bomoane...iami...
Parfumurile...cea mai mare nebunie...trebuie sa fii nebun si sa ai curaj sa te aventurezi in asta... cum ai zis si tu ...aici dai cel mai usor gres, exceptie facand atunci cand cunosti parfumul
Cred ca cel mai important lucru care trebuie sa-l stie lumea atunci cand face un cadou e ca... asa cum ai spus si tu ... nu conteaza cat costa, important e sa fie pe placul celuilalt. Si decat sa cumperi un cadou care sa nu-i placa, daca tot te chinui sa faci o surpriza, fa una placuta.
E aiurea cand primesti ceva cadou si nu-ti place...ma simt atat de prost ca a cheltuit bani si nu m-a multumit.
Mai bine intrebi ce ar vrea, ce si-ar dori, de ce ar avea nevoie...
Sper sa primiti cadouri frumoase ,Terra si toti cei prezenti aici ...

Ioana Radu spunea...

@Kamy
Multe din noi suntem pretentioase la pantofi (model, culoare, material - atat al pantofului cat si al talpii etc.)
Cu pantofii e aplicabila regula de la parfumuri. Un risc pe care Ei nu trebuie sa si-l asume.
Cat despre cadouri... mai e doar un pic si vom vedea :D

Anonim spunea...

cum ma ? mouseu' care mi-l doresc eu, il pui la cadouri ?:)) acolo trebuia specificat clar: cadou pt tavi , daca cineva doreste sa ii faca un cadou scump.

Ioana Radu spunea...

@Anonim (Tavi)
Razer-ul l-am pus la celalalt articol (cadouri pentru El: http://iaundex.blogspot.com/2010/12/idei-de-cadouri-pentru-el.html) :D
Lasa ca ti-l iei tu candva. Nu e panica :*

Trimiteți un comentariu