vineri, 3 decembrie 2010

Idei de cadouri pentru El.

                Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi pentru că ştiu zarva ce se crează în jurul acestui subiect (telefonăm sau scriem mesaje prietenilor să-i întrebăm cam ce şi-ar dori un tip, scriem pe forumuri sau pe reţele sociale etc.) m-am gândit să realizez o listă cu idei de cadouri pentru El. Sper să fie de folos pentru unele dintre voi şi, mai ales, sper ca reprezentanţii sexului tare să completeze lista de cadouri (pe care eu o voi întocmi în rândurile următoare) lăsând un comentariu cu ce anume le place să primească.

                Pentru un tip cadoul trebuie să fie, în primul rând, practic.
                Voi scrie, pentru început, ce să evitaţi să oferiţi (băieţi, sper că îmi veţi mulţumi aici!) şi apoi voi da câteva exemple de cadouri ok.

                Cu toată sinceritatea, renunţaţi la cănile, cravatele şi tricourile imprimate. Cănile sunt urâte (părerea mea). Cravata pe care te gândeşti să-i scrii că el e cel mai iubit motan o va purta probabil doar o dată (când eşti şi tu de faţă, ca să nu-i scoţi ochii mai târziu că n-a purtat-o niciodată). Iar tricoul... serios, renunţă la idee! Nu doar că materialul e de doi lei şi după prima purtare va şterge geamurile cu el... ci se va simţi şi incomod cu mesajul deloc inspirat pe care te-ai gândit să îl imprimi. Dacă insişti să-i iei un tricou cu mesaj (ceea ce e obligatoriu să-i ştii mărimea, nu să o iei "din ochi") atunci ia unul gata făcut (se găsesc o grămadă pe net). Exemplu:

Tricou de la Tu.ro

                De asemenea încetaţi să mai oferiţi căni, pernuţe sau alte nebunii cu/în formă de inimioară. Când are musafiri face tot posibilul să le pitească. Până şi mie, ca fată, mi se pare amuzant (la modul neplăcut) să merg în vizită la prieteni care au inimioare prin casă. E un pic... dubios.
              
                Dacă te gândeşti la parfum, ţine cont de ceea ce urmează să-ţi spun. Ai voie să îi cumperi doar dacă ştii ce foloseşte. Nu te apuca să-ţi dai cu părerea despre ce i-ar plăcea sau i s-ar potrivi. Aici el ştie cel mai bine. Degeaba dai 300 ron pe un parfum dacă lui i se pare că nu-l caracterizează. S-ar putea să i-l paseze vreunui văr, amic, vecin etc.

Listă de cadouri:
- Utile din domeniul IT.
Cred că doar 2% dintre reprezentanţii sexului tare nu sunt pasionaţi de IT. Plus că sunt nişte cadouri destul de utile. Trebuie totuşi să ai grijă şi aici. Ca şi cunoscători în domeniu, trebuie să te prezinţi cu ceva bun. De exemplu nu te gândi la vreun mouse A4Tech sau Deluxe (deşi ambele firme sunt bunicele) ci optează pentru un Razer (mai ales dacă el este un împătimit al jocurilor).

Razer Lachesis Banshee Blue (320 Ron)

Razer Lachesis Banshee Blue este un mouse laser cu o rezoluţie a senzorului de 4000dpi şi cu un GlowPipe albastru care oferă performanţe excelente. Designul ambidextru, memoria on-board pentru stocare de profile şi picioruşele ultra-slick din teflon care asigură o alunecare extraordinară pe pad-uri, transformă acest produs în alegerea excelentă.

Razer Abyssus (135 Ron)

Razer Abyssus este conceput în special entru gamerul mainstream ce doreşte calitate, performanţă şi fiabilitate la un preţ acceptabil. Acesta este motorizat de un senzor cu tehnologie infraroşu de 3600dpi, mai mult decât suficient chiar şi pentru profesionişti.

Stick cu brichetă (foarte rar sunt de acord cu variantele de produse 2în1 însă de data aceasta chiar mi se pare practică ideea).
Stick cu brichetă de la Tu.ro
Hard extern. Din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai inspirate cadouri (în cazul în care nu are deja unul).
HDD extern A-DATA CH94 250GB Black (185 Ron).

- Sticlă de vin (pentru că vinul place multora şi e... sănătos).
Este important să ştii care e vinul lui preferat (dacă are unul) sau ce tip de vin preferă (dulce, demidulce, demisec, sec). De obicei bărbaţii preferă vinul demisec şi sec (dar nu este o regulă general valabilă).
Dacă încă nu ştiţi ce vin îi place, cereţi sfatul cuiva (unui frate, amic, văr etc.). Eu recomand Riesling, Sauvignon Blanc şi Cabernet Sauvignon.
Dacă vrei să-i oferi sticla de vin însoţită de o cutie de bomboane, alege un vin licoros. Acesta se serveşte de obicei cu dulciuri. Un bun exemplu aici este Lacrima lui Ovidiu de la Murfatlar (îl recomand pe cel roşu).
Pentru bomboane eu propun Raffaello, Merci sau Ferrero Rocher.

- Carte.
Am observat că este un cadou apreciat de mare parte din reprezentanţii sexului tare. Te sfătuiesc să nu alegi ceva ce îţi place ţie (o dramă romantică sau o carte siropoasă) ci să ţii cont de preferinţele lui. Optează aşadar pentru literatura SF, documentare pe teme care ştii că-l atrag sau cărţi din anumite domenii în care vrea să se specializeze.
Poţi să-i faci cadou şi un abonament pe 6 luni/1 an la o revistă (National Geographic, ProMotor, Foto-Video Digital, Photo Magazine şi, de ce nu, Hustler, Playboy ori FHM).

- CD.
Atenţie! Faci un astfel de cadou doar dacă ştii sigur ce îi place. Doar pentru că are o manie cu ultimele două piese ale formaţiei X, nu înseamnă că îi place în mod deosebit acea formaţie. În concluzie, nu-i cumpăra un CD dacă nu ştii ce îi place. E mult probabil să dai greş.

- Felicitare.
Obligatoriu cu mesaj (preferabil funny). Costă mai mult decât una obişnuită dar merită toţi banii. Adică este undeva între 5 şi 20 Ron.

- Ceas.
Este un cadou la care propun să stăm deoparte. Riscăm să nu-i placă modelul. Nu pentru că noi nu am fi capabile să alegem ceva bun care să exceleze şi din punct de vedere estetic... ci pentru că este un domeniu în care preferinţele sunt destul de clare. Fiecare preferă un anumit tip de ceas (sport, brăţară de piele, brăţară metalică etc.) şi chiar dacă ştii tipul preferat tot nu e suficient căci şi modelele sunt variate. Dacă ţi-a arătat el cândva un model de ceas care îi place, atunci este ok, îi poţi face unul cadou. Recomand Casio.

Trebuie să ai foarte mare grijă dacă vrei să-i cumperi unui tip un cadou ce are legătură cu un hobby de-al lui. Este foarte probabil să dai greş. Nu vei cunoaşte diferenţele de calitate dintre produsele destinate acelui hobby. Regula economică nu ţine de fiecare dată, adică doar pentru că e scump nu înseamnă că este şi bun. Nefiind cunoscătoare în domeniu, te poţi alege cu o replică a obiectului respectiv, nu cu originalul. Nu se merită să rişti. Lasă-l pe el să-şi cumpere aceste obiecte. Ca să-ţi dau un exemplu clar, pune-te în locul lui şi gândeşte-te că el îţi oferă ţie o pereche de pantofi (domeniu în care presupunem că tu excelezi). Degeaba dă o căruţă de bani pe acei pantofi care arată extraordinar dacă, din păcate, picioarele tale sunt sensibile la materialul din care sunt confecţionaţi sau dacă nu te avantajează modelul cu baretă peste gleznă. Este deci de reţinut că nu e bine să ne aventurăm în a-i cumpăra obiecte ce ţin de hobby-ul/hobby-urile lui. Cu o singură excepţie: erai cu el când ţi-a arătat acel ceva pe care ar vrea să şi-l achiziţioneze.

Sper că acest articol v-a fost util.
Din partea băieţilor/bărbaţilor, completările sunt bine venite. Uneori e greu să ştim ce vreţi. Ne-aţi putea uşura munca prin a ne spune ce vă doriţi.

Vezi şi articolul: Idei de cadouri pentru Ea.

10 comentarii:

Andera Y spunea...

Multumeeeesc! Jur ca mi-ai citit gandurile! In cazul meu, nu e doar vorba de sarbatorile de iarna, mai e si cumparatul cadoului aniversar. Acum am ceva idei datorita tie. Multumesc!!! :D

Anonim spunea...

ai pus punctul pe i. perfect :)

Alin spunea...

Lucruri primite de mine de la iubite sau prietene care mi au placut mult:o camasa neagra de matase,un fular cu Steaua,o masuta cu 3 compartimente unde au loc tv,sistemul audio si playstation,o carte de Stephen King -Salem s lot.
Lucruri care nu mi au placut:O cana cu Steaua dar in forma de minge din care nu pot sa beau din cauza formei,ingerasi,inimioare,o vesta care printre alte culori avea si culoarea roz,animale de plus...

Sfantu` Simon spunea...

Apropo de cadouri ce au legătură cu un hobby de-al lui ... http://poenari.ro/stilouri/Classic/27
Un stilou elegant eventual si gravat cu initialele lui ... ehhhe lasa ca ma fac eu mare >:)
P.S.: nu mai tot suci background-ul ca am zis ca am gresit etajul si am intrat "iar" la vecina >:D

Ioana Radu spunea...

@Andera Y
Ma bucur ca ti-am putut fi de folos :D

@Anonim
Multumesc pentru apreciere. Daca ai completari de facut, sunt bine venite :D.

Ioana Radu spunea...

@pariuri2009 (Florin)
Nici eu nu gasesc rostul chestiilor de pluş. Ocupa loc inutil in casa. Multumesc ca ai completat atat lista cu lucruri bune cat si pe cea cu lucruri mai putin bune.

@Sfantu' Simon
Nu-l mai sucesc, gata :D
Verificam care din ele da mai bine.

adizzy spunea...

aha deci ceas sa fie ;) si parfumul lui preferat, dupa 3 ani tot i-l stiu :)) merci Terra

Isa spunea...

Bune observatii, mai ales cu : what not to buy, daaar..tot sunt in dubiu:))..e nitel mai dificil la preferinte, cred X_X.

Ioana Radu spunea...

@MusicInfusion
Atunci intreaba-l ce-ar vrea sa-i aduca Mosul :p

The Gossip Avenue spunea...

Interesant articol ;)

Trimiteți un comentariu