marți, 1 februarie 2011

Concurs "Maybelline NY"

             În fiecare an, înainte de ziua mea, am creat un concurs pentru cititorii blogului (la care, automat, pot participa şi cei care nu deţin blog). Nici în acest an nu voi face o excepţie. Consider că este felul meu de "a vă face cinste", doar că, de această dată, premiul va viza doar reprezentantele sexului frumos. Cu următoarea ocazie mă voi revanşa şi faţă de ceilalţi cititori (probabil în luna martie ca să oftic femeile că vă fac vouă cadouri în luna lor). Fără alte introduceri, pentru că foarte rar mi-a plăcut să le citesc, fie ele create cu gând bun, am să trec la detaliile concursului.


Premiullac de unghii profesional "Maybelline New York - Forever Strong PRO", nuanţa deep red.
Consider că este una dintre must have-urile unei fete/femei, alături de bine cunoscuta rochie/rochiţă neagră care ne scoate din orice bucluc. 


Cum participi?
1. Laşi un comentariu cu răspunsul la întrebarea "Căţi ani va împlini Ioana pe 13 februarie?" (dacă nu ştii sigur, scrii la nimereală, îţi dai cu părerea).
2. Apoi te duci pe pagina de Facebook a blogului (clik aici) şi dai Like.

Gata, asta e tot. Te-ai înscris în concurs!

Perioada concursului: 1-10 februarie 2011.

Rog participantele să se semneze în comentariu cu numele de pe Facebook pentru ca eu să pot verifica dacă a fost îndeplinită şi cerinţa de la punctul 2.
Câştigătoarea va fi aleasă prin tragere la sorţi, deci şansele de câştig sunt egale.
Comentariile le voi aproba pe data de 11 februarie, în prima zi după terminarea concursului.

UPDATE 11 februarie:
Câștigătoarea concursului este Mihaela Pojogu.

.

17 comentarii:

Anonim spunea...

21 de ani

Catalina Violeta Mironescu spunea...

O sa implinesti 22 de ani pe 13 februarie

Di spunea...

Buna ! Cred ca implinesti 21 de ani , desi nu stiu sigur... ti-am citit blogul de mai mult timp... iar pe facebook am numele de Claudia Ivan ...

Mihaela Pojogu spunea...

Am zis 21 in mintea mea, dar dupa cercetarile(temele) facute, vei implini 20 de ani.

Mihaela Pojogu

Cătălinna spunea...

22 :D

Diana Terevlej spunea...

25

Roxana Moldovan spunea...

21? La multi ani!!!!

Andra DredDell spunea...

21

Anonim spunea...

Daca tacea....frumos concurs, la multi ani draga mea pentru ziua ta!

Ioana Radu spunea...

@Darias
Iti multumesc! :D
In jurul datei cu pricina (ori inainte de 13 ori la cateva zile dupa) sper sa reusesc sa trec pe la bar intr-o dimineata (stiu ca dimineata te gasesc, n-am uitat).
>:D<

Spirocheta spunea...

20? :D

Patratzel spunea...

Clar...discriminare....adică (virgulă) cum, băieţii nu ie oameni ? Ei n-ar câştiga ceva ?

Patratzel spunea...

P.S.: (not) I love you.
Tot respectul pentru oamenii care vorbeşte corect limba româneşte.
a,ă,e,i,î,o,u,ş,ţ,i-grec şi dubluveu :-P

Ioana Radu spunea...

@Patratzel86
Nu e discriminare, am menţionat în introducere că
mă voi revanşa faţă de voi :D.

IRina spunea...

Vis-a-vis de "2 de i", eu sunt destul de sigura pe ce scriu :D

proba:
~ Chestiunea a fost tratată şi de Al. Graur într-un articol publicat într-un număr al ziarului Adevărul din 1937 şi republicat în culegerea Puţină gramatică, volumul 2. Iată punctul meu de vedere şi "pe ce mă bazez", cum ar zice un personaj de-al lui Marin Preda. Propoziţii de genul "Studentul a luat 2 cinci şi 3 opt", cred că veţi fi de acord că sunt eminamente neclare, başca faptul că nici nu pot fi scrise cu cifre (2 lînga 5 s-ar citi 25). Cifrele şi literele luate în sine sunt prea puţin substanţiale ca să le putem simţi ca pe nişte entităţi care primesc normal numeralul: doi cai, două supersonice etc. Păi, pot eu să spun că dolarul se exprimă acum în lei prin 2-7 şi 2-0? Parc-ar fi rezultatul unui meci! E nevoie de un element ajutător, care este prepoziţia de, venind în fond din expresia "de-alde". Dar cum "a luat 2 de-alde 3" ar fi prea mult, e suficient "a luat doi de 3". Rostim 2-3, 2-5 atunci cînd, de pildă, dictăm o listă cu zecimale şi facem economie de efort, ca să nu repetăm de zeci de ori 2 virgulă 3 etc. La fel e situaţia în privinţa literelor, luate în sine, ca simboluri ale sunetelor. E corect să spunem că Vasile Aaron se scrie "cu 2 de a", Costache Facca, "cu 2 de c", copii "cu 2 de i", pentru a evita aspectul tulbure, de formulă matematică, al exprimării 2a, 2c, 2i. Spunem 2a, 2c în situaţii precum următoarele: cînd e vorba de un număr de casă (“eu stau la 11, el la 11a”), cînd e vorba de denumirea unui paragraf (“mai jos, la 3a, este dată rezolvarea problemei”) sau, în fine, în limbajul matematic (“2a+3i=x”). În schimb, cînd literele sau cifrele denumesc NU simboluri abstracte ale sunetelor, ci obiecte, desene sau fenomene din afara vorbirii, ele pot fi tratate ca nişte substantive, ca în următoarele exemple: “viorile au de-o parte şi de alta a corzilor două F-uri”, “el are două M-uri de conducere”, “pe rochia ei erau desenate nişte S-uri”, “aici am să pun două T-uri ca să-mi susţină partea asta” şamd. La fel se întîmplă, ziceam, cu unele cifre, de ex.: “a făcut pe gheaţă vreo 10 opturi” (şi NU “zece de 8”). ~

Ioana Radu spunea...

@IRina
DOOM. Atâta vreme cât i-ul este tratat ca entitate se subînţelege că îl luăm ca atare - "doi i". La cifre nu se aplică regula.
Cât despre Al.Graur, eu nu contest că a fost un mare reprezentant al lingvisticii dar trebuie să ţinem cont de faptul că de la decesul lui s-a mai schimbat câte ceva (precum scrierea cu "â" în loc de "î" în interiorul cuvintelor). Cred că eşti de acord cu mine că în peste 20 de ani s-au schimbat destul de multe în gramatica limbii Române, drept dovadă apariţia DOOM-urilor.
P.S.: În pagina de Reguli a acestui blog am scris că nu permit offtopic-urile şi că toate vor fi şterse. Există o secţiune care a fost făcută pentru aşa ceva.

Mihaela Pojogu spunea...

Ioana multumesc mult, acum revin cu datele, ce dimineata frumoasa mi-ai facut !

Trimiteți un comentariu