sâmbătă, 5 martie 2011

Căsătoria. Una caldă, una rece.

"Tu cum îţi vezi nunta?" - întrebare primită într-un mesaj pe Facebook.

Nu o vad încă. M-am temut dintotdeauna să mă gândesc la ea, la ziua nunţii. Nu te temi că, în momentul în care te vei duce undeva să faci câteva poze pentru albumul foto, se va murdări de iarbă rochia? Sau că te vei atinge de ceva, o vei agăţa sau alte chestii?
Văd nunta ca pe ziua cea mai nerelaxată, ziua în care trebuie să păşesc doar pe asfalt drept, fără denivelări, fără să risc să îmi cufund tocul în vreo gaură din asfaltul românesc care să-mi facă tocul să se zgârie sau, mai rău, să se rupă, iar rochia să se agaţe în partea de jos. Nu.
Când mă gândesc la nuntă mă gândesc la cuvintele: perfect, scorţos, futurist. Toate într-o fuziune demnă de invidiat. Mă gândesc la lecţii de dans cu câteva luni înainte, mă gândesc la tortul perfect şi buchetul perfect. Rochia, evident, perfectă. La nunta mea vreau să fiu regină, nu prinţesă. Vreau să încep un nou capitol din viaţa mea cu forţe proaspete şi gânduri bune insuflate de o atmosferă perfectă dar rece. Vreau aranjamente futuriste. Vreau crini imperiali şi lalele albe la mese. Vreau cele mai neobişnuite mărturii. Şi... dacă ne vom permite, vreau o pereche de pantofi Nicholas Kirkwood.

Observi, cuvântul perfect se repetă. Asta mă face să cred că nunta mea nu va avea loc.

Trei rochii care îmi plac, exact în ordinea în care le-am aşezat:

Rochiile pot fi cumpărate de pe www.Soobest.com
...și pantofi




Căsătoria.
Trebuie să hoinăreşti înainte de asta
(chiar dacă nu plănuieşti să te căsătoreşti vreodată, tot trebuie să hoinăreşti). Trebuie să-ţi pierzi capul ca mai târziu să nu existe frustrări. Trebuie să dansezi pe masă sau pe bar, trebuie să bei, să ţipi pe stradă dimineaţa în drum spre casă, trebuie să faci multe înainte de căsătorie.
Căsătoria e moartea pasiunii. Trebuia abolita cu mulţi ani în urmă.
Eu... militez pentru libertate. Întreabă-i pe cei căsătoriţi dacă ar mai face încă o dată acest pas. Nu mulţi vor răspunde afirmativ. Dar ştii... Vreau să greşesc şi eu cândva, chiar dacă mai târziu probabil o să trec printr-un divorţ urât.

Foto DeviantArt.com

Închei cu o idee dintr-un text pe care l-am citit în urmă cu ceva timp pe profilul de Facebook al lui Stef Sima.
"[...] se aruncă buchetul miresei, moment în care indivizii ale căror prietene stau să-l prindă ţin ghinion cu degetele de la picioare."

.

7 comentarii:

Pacatoasa spunea...

A treia rochie e frumoasa....

kamy spunea...

Ai dreptate...chiar e o zi stresanta, se vede asta pe fata multor mirese care in loc sa fie fericite de momentul special , trebuie sa fie atente si mereu in alerta ptr orice impediment. Eu nu cred ca o privesc asa ca pe "o inchisoare", insa nu stiu daca ma voi casatori vreodata, desi pentru frumusetile unei zile de nunti as fi de acord si cu divortul de dupa :P.
Si eu vreau la nunta mea 3 rochii :D una de printesa, una sirena si una super eleganta si simpla si finuta... la pantofi inca nu m-am gandit. La majoritatea mireselor am vazut pantofi urati :(...stiu ca trebuie sa alegi o pereche comozi dar nu am vazut si eu o pereche de pantofi cu un toc nesimtit de 13 care bineinteles ar putea fi si ei comozi... . Eu mi-as lua rochia putin mai scurta (nu pana in pamant ) tocmai pentru a nu se murdari (prea tare) si pentru a se vedea pantofii...:X. Cred ca as vrea si o trena ...8->.. o Doamne... gata... e prea dimineata pentru asta :)).
Spui ca atunci cand esti casatorit nu mai poti face aia , aia si aia... eu consider ca este un alt prag al maturitatii pe care noi trebuie sa-l trecem(sau nu) in viata, asa cum nici la 20 de ani nu te mai poti juca la mare dezbracat in nisip in timp ce mama iti face poze sau nu mai poti plange si da din picioare atunci cand nu iti este cumparata jucaria dorita.
Daca te mariti, eu sunt prima pe lista cu invitati,da?...
Pentru ca uneori esti perfectionista, nu cred ca vei intampina mari probleme in acea zi.
>:D<
Ps: arata-ne modele de pantofi de mireasa te rog

kamy spunea...

Am gasit pe net unii super draguti de la Pura Lopez colectia 2009

Ioana Radu spunea...

@Kamy
Evident ca vei fi pe lista invitatilor.
Si nu ma va interesa daca esti in Caraibe sau in Honolulu, tu trebuie sa te prezinti la nunta mea :D
In cateva minute dau update cu modele de pantofi.

Monica spunea...

hmmmm ce optimista esti, nu am ce zice:)):))

Ioana Radu spunea...

@Monica
"Un pesimist este un optimist bine informat." :D

Anonim spunea...

Si eu am gandit la fel ca tine pana acum ceva timp, insa daca intalnesti barbatul care sa te faca sa te simti TU tot timpul, casatoria nu este rea, insa depinde de tine si de el in mare masura ce atitudine aveti unul fata de altul si de viata cotidiana. De cand m-am casatorit nu s-a schimbat nimic in viata mea, nici in bine nici in rau, cel putin acum cand nu avem copii.
Nu incerca sa fii prea perfectionista in ziua nuntii si sa fii crispata caci in acel caz chiar o sa te patezi pe rochie, daca esti tu degajata si linistita nu conteaza ca rochia s-a patat de verde de la iarba, atata timp cand iti pastrezi zambetul pe buze si dai tonul fericit petrecerii nimeni nu va observa nimic, iar daca rochia s-a agatat cine crezi ca va vedea (atata timp cand nu lipseste un petec din ea)? Si daca vrei sa fi mai degajata nu trebuie sa ai o nunta cu o rochie de mireasa spectaculoasa poti sa-ti gasesti o rochie simpla si scurta ca lungime, iar pantofii nu ti-as recomanda nimic din imaginile ce le ai, iti trebuie ceva mai confortabil caci vei sta atat de mult timp in ei incat o sa-i dai jos la un moment dat. Daca o rochie lunga care sa acopere poarta tenesi albi :)) insa daca rochia este scurta cauta pantofi de dans care sunt din piele si au talpa din piele si care se muleza perfect si au ceva toc.
In concluzie cred ca trebuie sa-ti gasesti linistea in tine inainte sa te casatoresti, trebuie sa fii sigura ca esti gata sa te "asezi" cu persoana care nu trebuie sa arate bine caci nu o sa mai vezi asta dupa o perioada ci trebuie sa te faca fericita.
Noroc!

Trimiteți un comentariu