vineri, 7 august 2009

Ascendentul

Clik pe imagine pentru mărire.


Ascendentul în Berbec
Principala caracteristică a unui nativ cu Ascendent în Berbec este o formidabilă dorinţă de a fi mereu învingător. Este deosebit de energic şi are o vitalitate inepuizabilă, dar este şi agresiv şi nu foarte diplomat. Aceste caracteristici îl fac să fie un adversar redutabil în orice competiţie.
Ascendentul în Berbec îi conferă nativului multa forţă, dar nu şi suficient autocontrol. Trebuie să înveţe să se stăpânească, să se detaşeze puţin şi să analizeze cu seriozitate obiectivele pe care şi le-a propus şi modul în care vrea sa îşi atingă ţelul.
Din punct de vedere al sănătăţii, este predispus la migrene.
În ceea ce priveşte relaţiile, ţine foarte mult să aibă mereu un partener şi se poate dovedi extrem de înţelegător şi flexibil faţă de cei apropiaţi.

Ascendentul în Taur
Principala caracteristică este dorinţa de a avea / a poseda / a stăpâni - atât bunuri cât si persoane. Această dorinţă este chiar mai puternică la nativul cu Ascendent în Taur decât la nativul din zodia Taurului. De multe ori, nativul cu Ascendent în Taur nu se simte împlinit decât atunci când se poate înconjura cu cât mai multe dovezi palpabile ale reuşitei sale materiale.
Este foarte important să îşi creeze un mediu sigur şi liniştit, în care să nu poată avea surprize neplăcute. Iar când are un astfel de mediu (de obicei, căminul, care este pentru el un sanctuar), greu îl convingi să iasă din "bârlog".
Adeseori, este destul de plin de sine şi cât se poate de încăpăţânat, la fel ca nativul din zodia Taurului, dar conştientizează mult mai greu aceste defecte.
Din punct de vedere al sănătăţii, este predispus la probleme cu glanda tiroidă.
În ceea ce priveşte relaţiile, este foarte pasional şi are un apetit sexual deosebit. Este un partener de viaţă foarte pretenţios, dar ştie să creeze un cămin sigur şi îndestulat pentru persoana iubită.

Ascendentul în Gemeni
Nativul cu Ascendent în Gemeni este schimbător şi capricios, dar, spre deosebire de nativul din zodia Gemenilor, reuşeşte să rămână cu picioarele pe pământ. Pentru el, totul este un exerciţiu intelectual, tot ce vede şi tot ce i se întâmplă trebuie pus la îndoială şi dovedit cu argumente logice sau cu fapte concrete. La fel de multe întrebări îşi pune şi despre propria persoană, astfel încât ajunge să îşi cunoască foarte bine limitele.
Din punct de vedere al sănătăţii, este predispus la neurastenie, astm şi artrită.
În relaţiile cu ceilalţi, este entuziast şi plin de vervă. Îi plac la nebunie discuţiile pe orice temă, care îl stimulează intelectual. În relaţiile sentimentale, simte nevoia de independenţă şi nu suportă posesivitatea şi gelozia.

Ascendentul în Rac
Este preocupat în primul rând de grija pentru cei apropiaţi. Uneori, instinctul de apărare a celor dragi este atât de puternic încât ajunge să considere că toţi ceilalţi sunt un potenţial pericol. Cu toate acestea, ştie să fie protector fără a deveni posesiv.
Se dedică total familiei şi persoanei iubite. Dacă nu are un partener de viaţă, găseşte o altă cauză nobilă sau se dedică activităţii profesionale. Cu toate acestea, reuşeste destul de rar să se afirme pe plan social, pentru că toate ambiţiile lui se răsfrâng asupra partenerului (iar în lipsa unui partener de viaţă, asupra cauzei nobile căreia i se dedică).
Din punct de vedere al sănătăţii, are tendinţa de a deveni ipohondru: se teme de tot felul de boli imaginare, iar această teamă continuă poate deveni stresantă şi nativul va trebui să înveţe să şi-o controleze.
Influenţa Ascendentului în Rac nu este foarte puternică.

Ascendentul în Leu
Este în general foarte ordonat şi are talent de bun organizator, dar are tendinţa de a fi condescendent sau chiar arogant. Îşi doreşte atât de mult să reuşească în viaţă încât ajunge să neglijeze toate celelalte aspecte ale vieţii în favoarea realizării profesionale.
Îşi doreşte în primul rând un statut social cât mai înalt, atât pentru el cât şi pentru cei apropiaţi. Reuşita materială nu îl interesează decât în măsura în care îi aduce şi recunoaşterea valorii sale ca profesionist şi ca om.
Din punct de vedere al sănătăţii, este predispus la probleme cu coloana vertebrală şi dureri în zona cervicală.
De regulă, este echilibrat şi sigur pe sine. Este dinamic şi are o rezistenţă psihică deosebită.

Ascendentul în Fecioară
Nativul cu Ascendent în Fecioară are adesea Fundul Cerului în Gemeni. Întrucât şi Fecioara şi Gemenii sunt zodii guvernate de Mercur (planeta comunicării), această planetă devine cea mai importantă din tema natală.
Simte permanent nevoia să cerceteze în profunzime orice detaliu din viaţa sa şi este semnul cu cea mai dezvoltată capacitate de comunicare din tot zodiacul. Minuţiozitatea se poate dovedi foarte utilă dacă este bine folosită. Din păcate, însă, spiritul critic şi tendinţa de a-şi face griji din orice sunt orientate mai mult către sine în momentul în care zodia Fecioarei se află la orizontul estic, afectând încrederea în forţele proprii.
În relaţiile cu ceilalţi, este foarte prietenos şi ataşant, dar are tendinţa de a deveni pisălog. Partenerul de viaţă nu se poate plânge că este ignorat - dimpotrivă: de cele mai multe ori, este pur şi simplu "împins de la spate".

Ascendentul în Balanţă
Balanţa nu este o zodie foarte puternică, motiv pentru care influenţa unui Ascendent în Balanţă poate fi uşor eclipsată de alte influenţe, mai puternice, din tema natală.
Principala caracteristică este dorinţa nestăvilită de a avea prieteni. Din această cauză, se grăbeşte să stabilească relaţii dintre cele mai nepotrivite, considerând că e mai bine să ai orice fel de prieteni decât să nu ai niciunul.
Pe plan sentimental, daca nativul din zodia Balanţei este de obicei un îndrăgostit perpetuu, nativul cu Ascendent în Balanţă are în plus un apetit sexual deosebit.
Este o persoană sociabilă, plăcută şi amabilă, dar uneori "îşi fură singur căciula", iar în situaţii delicate nu prea îi place să îşi asume reponsabilităţi.

Ascendentul în Scorpion
Scorpionul este o zodie foarte puternică, iar atunci când se află la orizontul estic (deci în pozitia de Ascendent) este, de regulă, semnul dominant al întregii teme. Dacă nativul din zodia Scorpionului este hotărât şi perseverent, aceste trăsături sunt şi mai puternice la nativul cu Ascendent în Scorpion.
Este foarte energic, un excelent organizator şi un conducător înnăscut. Această combinaţie de calităţi îl propulsează repede în funcţii de conducere, unde nativul cu Ascendent în Scorpion este tentat sa abuzeze de putere şi să se comporte dictatorial.
Este adeptul cunoaşterii de sine. Se autoanalizează cu obiectivitate şi nu ezită să îşi recunoască defectele, dar de aici poate apărea şi o anumită neîncredere în forţele proprii.
În plan sentimental, pune mare preţ pe siguranţa relaţiilor, dar are tendinţa de a exagera, ajungând posesiv şi gelos.

Ascendentul în Săgetător
La nativul cu Ascendent în Săgetător, dorinţa de a-şi pune mereu forţele la încercare este şi mai mare decât la nativul din zodia Săgetătorului.
Este încrezător în forţele sale, entuziast şi energic, capabil să îi mobilizeze pe cei din jur.
În general este echilibrat, lipsit de prejudecăţi şi are o gândire sănătoasă. Pe de altă parte, tendinţa de a se repezi cu capul înainte, fără să stea prea mult pe gânduri, îl poate împiedica uneori să îşi fructifice la maximum calităţile.
Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională cât şi în relaţiile personale. În plan sentimental, este pasional şi are un apetit sexual debordant.
Se plictiseşte repede atunci când îi lipsesc provocările. Este chiar predispus la depresii, din care cu greu reuşeşte să iasă.

Ascendentul în Capricorn
Principala problemă este inconstanţa încrederii în forţele proprii: uneori se simte în stare să mute munţii din loc, alteori abia se descurcă la cumpărături. Cel mai adesea, este foarte sigur pe el în anumite domenii (de regulă, în activitatea profesională), dar foarte timid şi rezervat în alte domenii (de regulă, în relaţiile cu ceilalţi).
Nu prea este conştient de calităţile sale şi are tendinţa de a nu lua în seamă aprecierile celorlalţi şi de a-şi subestima valoarea.
În planul relaţiilor, este foarte sensibil, chiar sentimental, dar poate deveni excesiv de protector, uneori cicălitor.
În ceea ce priveşte sănătatea, este predispus la probleme cu stomacul, din cauza stresului. Uneori, poate fi atât de pesimist încât riscă să devină depresiv.
Nativul cu Ascendent în Capricorn este un cerebral şi un pragmatic şi nu i-ar strica să acorde mai multă atenţie laturii spirituale a vieţii.

Ascendentul în Vărsător
Este în primul rând un personaj misterios. Timiditatea şi neimplicarea emoţională sunt mai pregnante decât la nativul din zodia Varsatorului, ca şi firea independentă şi nonconformismul.
Îşi cunoaşte bine calităţile şi defectele, dar trebuie să înveţe să îi accepte pe ceilalţi aşa cum sunt şi să nu se izoleze. Deşi este amabil şi prietenos, impune celor din jur o anumită distanţă şi nu permite oricui să se apropie prea mult.
În planul relaţiilor, are tendinţe contradictorii care îi pot crea probleme: îşi doreşte un partener de viaţă, dar nu vrea să renunţe la libertatea şi independenţa la care ţine atât de mult. Uneori este încăpăţânat şi pervers.
Nativul cu Ascendent în Varsator este adesea preocupat mai mult de soarta lumii decât de propriile interese sau de nevoile celor apropiaţi.

Ascendentul în Peşti
Este cel mai sensibil şi mai vulnerabil din tot zodiacul, mereu în pericol de a fi dominat, mai ales în relaţiile cu cei care au o personalitate puternică. Reuşeşte să se înfăţişeze celor din jur într-un mod aproape cameleonic, arătând tuturor ceea ce ei doresc să vadă în el şi ascunzându-şi adevărata identitate. Iar asta dintr-un motiv foarte întemeiat: în realitate este vulnerabil si temător.
Nativul cu Ascendent în Peşti se bucură de o formidabilă imaginaţie creatoare. El este unul dintre marii artişti ai zodiacului, cu un mare potenţial creator în orice domeniu artistic.
În planul relaţiilor, trebuie să fie atent la tendinţa celorlalţi de a profita de sensibilitatea şi credulitatea lui.
Este un timid şi nu are prea multă încredere în sine. Pe de altă parte, este un înţelept şi adesea are capacităţi paranormale.

Sursa detaliilor despre ascendent: eastrolog.ro

2 comentarii:

adizzy spunea...

hmm zodie gemeni cu ascendent gemeni ..nice ;) sunt duala pana la capat

Nana spunea...

#Reuşeşte să se înfăţişeze celor din jur într-un mod aproape cameleonic, arătând tuturor ceea ce ei doresc să vadă în el şi ascunzându-şi adevărata identitate.

Partea asta are o parte adevarata , uneori incerc sa imi ascund sensibilitatea , incerc sa o arat doar persoanelor la care tin , dar nu imi ascund adevarata identitate .

Trimiteți un comentariu