luni, 14 septembrie 2009

comsi comsa

Am luat zidul Berlinului şi l-am pus în ziua de azi, oricare ar fi ea în calendar. Păi cum? Păi fii atent!

Am fost odată ca niciodată până acum, la reuniunea de clasă. Prima reuniune de clasă la care, spre surprinderea noastră, din 32 am fost prezenţi doar 10 (11 cu tot cu fosta doamnă dirigintă). Deşi răceala părea că mă vrea în pat pentru alte câteva zile, mi-am luat jucăriile şi am tulit-o la reuniune. Sincer, a fost relaxant, frumos chiar.

Întorcându-mă acasă, păsărica din capul meu îmi trimite semnale că vrea afară. Zic bine. Şi o iau din loc. Mă duc la nepotu` (are aproape 3 ani).
Şi de aici zidul de care vorbeam în introducere, schimbă placa cu care mi-am început ziua. Narcis (nepotul) este, spre enervarea mea, foarte răsfăţat. Atât de răsfăţat încât dacă nu-i faci pe plac îşi bagă mâna pe gât până se îneacă, doar să-l vadă mă-sa şi să-l corconească şi mai mult. Şi vai cât nu suport comportamentul ăsta. Cu mine e ca la armată. Faci, bine. Nu faci, nu stăm de vorbă.

Mâncase ciocolată şi era mânjit la gură. I-am zis că e murdar, să facă bine să se şteargă. Şi-mi răspunde ferm "Nu!".
Cum să faci un copil să ducă la bun sfârşit ceva? Oftică-l!
Şi am început să râd de el că e murdar la gură.
Băi, deci când şi-a îndesat mâna pe gât am zis că n-o mai scoate. Am rămas plantă. Şi ia-l mami şi corconeşte-l, pupă-l şi-n fund dacă poţi. Băi, comportamentul ăsta e josnic. Oricât ţi-ai iubi copilul, spre binele lui, învaţă-l de mic că nu-i bine să facă anumite lucruri.

Iar asta-i doar o povestioară amărâtă dintr-o dupamiază de luni. Am văzut atâtea figuri la copilul ăsta încât...
Şi când aud "Lasă-l că se enervează"... Ce mama naibi, băi? Copil de 2 ani jumate să aibă probleme cu nervii? Hai sictir.

9 comentarii:

Razvan. spunea...

:)) ce-ai face daca ai avea unul d'asta?

Ioana Radu spunea...

@Razvan
Militărie.
Şi nu cred că aş avea un asemenea copil, m-aş îngriji să primească cea mai bună educaţie, că e copilul meu şi vreau ce e mai bun pentru el. Dacă l-aş avea, aş vrea să ştie să zică "mulţumesc" şi "te rog frumos".
De obicei copiii plâng sau fac urât când nu le convine ceva. Astea eu le numesc mofturi. La început aş avea nevoie de ceva tărie dar aş încerca, pe cât posibil, să-l las să urle cât vrea, să-l ignor să priceapă că nu aceea este calea cea mai bună de a-mi atrage atenţia.
Să creşti un copil nu se numără printre cele mai uşoare sarcini pentru că primii ani din viaţa cuiva îi definesc automat pe următorii.

GiA spunea...

nici eu nu suport astfel de copii.

Razvan. spunea...

felicitari atunci, esti gata sa faci un copil ;)

adizzy spunea...

zici ca e 1. copilul unchiilor lui Harry Potter sau 2. Vedeta lui Caragiale, dar alea erau fictiuni...al tau caz e adevarat...auci auci...

Ioana Radu spunea...

@Adizzy
Eu astept sa il dea la camin (peste cateva zile). Mama lui a zis ca o sa stea acolo cu el, cate saptamani este nevoie, sa se acomodeze, sa nu planga.
Hai ca sunt curioasa.

AndreeEA spunea...

Vai :| Eu nu suport copii care urla, tzipa, fara motiv. Iar el este unul dintre cei pe care nu i`as vrea in preajma mea. Pana la urma este un copil, dar asta nu inseamna ca tre` sa`l pupe lumea`n fund, ca asa vrea el.

Parerea mea ...

Boogie Man spunea...

pai un copil cand e foarte mic nu tipa chiar fara motiv, in general de la colici..dar cand mai creste, tre sa nu fie asa de razgaiat, sa fie invatat cateva lucruri...sa primeasca o educatie buna.

Nana spunea...

Majoritatea copiilor devin asa daca li se ofera atentie mai mult decat necesara ..
Exista si exceptii , bineinteles .

Trimiteți un comentariu