marți, 22 septembrie 2009

Puţine cuvinte despre situaţiile incomode.

Liniştea ne pune în situaţii jenante. Iar o situaţie jenantă nu o simţi şi o vezi doar tu, ci toţi cei implicaţi/prezenţi. Singura diferenţă este că tu (la fel ca majoritatea oamenilor) faci lucrurile să pară mult mai grave decât sunt. Gândurile alea nu-ţi dau pace şi parcă te ia cu transpiraţii.

Un simplu gând vrea să te scoată din minţi? Păi poate să stea la coadă căci o lume întreagă încearcă să-ţi facă asta. Pe majoritatea nu i-ai lăsat. De ce să laşi tocmai acel gând să te dea peste cap?

Că i se întâmplă oricui, că nu eşti prima şi nici ultima persoană, deja cuvintele astea nu mai sunt o poveste (nici nu ştiu dacă au fost vreodată dar unii le trataţi ca şi cum ar fi). Cere-ţi scuze dacă circumstanţa e mai scorţoasă, zâmbeşte şi continuă să faci ceea ce făceai. Nu e nimic ieşit din comun. Dacă celor din jur li se pare că ar fi totuşi ieşit din comun, atunci problema este la ei, nu la tine.

Te îngrozeşte liniştea de după? Bine ai venit, paranoia!
Cât despre oamenii scorţoşi (şi aici mă refer la cei care sunt tobă de carte), ei ar trebui să se muleze cel mai bine pe situaţie şi să o înţeleagă fără comentarii deplasate. Dacă nu, atunci au pierdut regula de bază, "o privire în cărţi şi două în viaţă" (Goethe).



Între noi fie vorba, nu ţi s-ar părea banal ca fiecare zi să decurgă după un plan?

Eu râd când mi se rupe umbrela în toiul unei ploi. Mă udă, deci sunt sexi. Glumeam! Cât de sexi e rimelul ce se rostogoleşte imediat pe obraji? Pentru mine e amuzant.
Râd când mi se rupe tocul, deşi îmi vine să plâng că pierd o investiţie.
Roşesc şi zâmbesc precum un copil, fie ea cea mai incomodă situaţie. Tocmai întâmplările astea mă fac să mă simt altfel decât restul lumii.

8 comentarii:

Razvan. spunea...

cand ajungi la o anumita varsta (uita-te la mine)... fiecare zi are acelasi plan. :(

se anunta o toamna ploioasa... deci o sa fii cam sexy. :)


(urasc din suflet expresia "marea majoritate". pur si simplu o urasc)

Ioana Radu spunea...

@Razvan
La varsta ta esti tanar. Iar cand esti tanar totul seamana cu sfarsitul lumii desi nu este.
Am sa te scot la o cafea, un ceai, o bere, sa nu mai mearga fiecare zi dupa plan. Asta dupa data de intai, sa vad ce orar am.
Cat despre ploaie, zilele astea ma duc sa-mi cumpar alta umbrela.

Anonim spunea...

U got my smile by the time I first read your name. Remember? U go TEEEE and I go RRAAAAAA!

hug!

Ioana Radu spunea...

@S.
Am deosebita placere de a te imbratisa :D

Complex de Contradictii spunea...

Mie unul imi place sa merg prin ploaie..imi place sa ma ude. Dupa nu-s deloc sexy, dar nu pentru asta merg prin ploaie...
Nu stiu, dar rimelul scurs pe obraj chiar mi se pare sexy:)).. sau ma rog...frumos...

Anonim spunea...

AWWWW :D

Orry spunea...

iubesc ploaia, dar nu-ti recomand sa -mi privesti pantalonii, dupa o plimbare de jumate de ora pe trotoarele urbei! Yeakkkkk ...... mai rau ca purcelusii!
Si totusi ..... iubesc toamna, si ploaia!

Cristina spunea...

Imi place spontaneitatea pana la o limita. Depinde de situatie, unele zile mi le planific pana la cel mai mic detaliu, altele le las in adierea vantului nebun... .

Trimiteți un comentariu