luni, 26 octombrie 2009

Poftele sunt rupte din iad

Ceea ce am făcut azi...
Ce am făcut azi?
Era una dintre puţinele săptămâni ce începeau cu dreptul, dormind mai mult cu o oră. Fizic nu mă simţeam prea bine. Aveam o migrenă de toată frumuseţea. Fiind, în mare, un om greu de doborât, am apucat voinţa şi am aruncat-o în spate, la gândul s-o port cu mine toată ziua. Am ajuns în staţia de autobuz şi migrena îşi tot făcea de cap. Mi-am zis că nu e ceva atât de serios încât să lipsesc de la cursuri, urcându-mă în autobuz. După 3 staţii (circa 3km), am coborât. M-am întors pe jos până acasă... pe tocuri. Parfumurile a 5 brăduţi de maşină diferiţi... au cântat în strună migrenei. Într-un fel vina îmi aparţine. Senzaţia de greaţă şi durerea de cap erau de la fiere, al cărui regim l-am încălcat în acest weekend. Sunt tânără şi uneori poftesc. Adesea ajung la concluzia că poftele sunt rupte din iad, că uite unde mă aduc, în stări groaznice, stricându-mi zilele de parcă aş avea timp de pierdut.
Halal început de săptămână. Toată ziua am băut ceai de pelin. Pupă-mă să vezi ce "dulce" sunt :))

un Post Scriptum pentru cei ce n-au gustat pelinul: chestie mai amară de atât nu cred că există

10 comentarii:

adizzy spunea...

ie stiu prin ce treci..exceptand ceaiul de pelin..refuz sa beau oricat de benefic ar fi

Ioana Radu spunea...

@Adizzy
E o planta benefica pentru fiere. Am luat ceaiul de la farmacia naturista. In situatii de criza apelam la solutii de criza. Ceaiul il vad ca fiind cea mai rapida metoda catre punerea pe picioare.

Spirocheta spunea...

Mama mea are probleme cu fierea si bea ceai de pelin. Si, crezand ca e de menta sau tei am baut...bineinteles tot eu am curatat faianta. Si gresia :D

Anonim spunea...

metoclopramidul ruleaza in probleme cu fierea ... iti zic din proprie experienta :)) si mai era ceva reteta "magica" cu ulei de masline, sare amara si suc de grefe ... nu mai stiu sigur .. de ce sa mint. e scarboasa, dar in 2 zile te simti funky fresh :))daca doresti o caut si ti`o trimit :)

rao spunea...

stiu eu ceva mai acru, am o mătuşă

Mauricia spunea...

Esti amara si plangacioasa! Cat despre iadul poftelor sau poftele iadului... Mai intervine si cate o migrena sa ne potoleasca. Uneori si gusturile amarui sunt de poftit. Cicolata neagra de pilda, nu-i asa?

Ioana Radu spunea...

@Mauricia
iar ciocolata neagra este si sanatoasa :D

Ioana Radu spunea...

@Flaiu
Metroclopramid nu-si mai face efectul la mine. Am luat o perioada, la inceputul problemelor mele cu fiericica, prin clasa a 8-a. Apoi m-am dat pe Colebil, urmat de Fiobilin. Si am ajuns la ceaiuri. Ieri am fost la farmacia naturista si am luat un tub de MagAnghinar, niste pastilute ce mi-au fost recomandate recent.

Ruxandra spunea...

Eu am luat pelin pentru ulcer,am avut o perioada in care ma durea ingrozitor stomacul si pelinul m-a vindecat.
Ceva mai amar ca pelinul nu cred ca exista.

Miţă spunea...

Asa rau te-a amarat pelinul de zici ca nu mai esti dulce? :P :))
Habar nu am cum e pelinul, am auzit despre el, dar nu am fost niciodata curios sa il gust si nici nu intentionez sa o fac.

Trimiteți un comentariu