miercuri, 11 noiembrie 2009

Cado`

În urmă cu ceva timp, 25 iunie 2009, afirmam într-o postare că prefer o amintire mică, gen capacul de la sticla de bere de care te-ai bucurat într-o zi toridă, în compania mea, sau să-mi pui pe deget inelul de plastic de la sticla de suc. Lucrurile nu s-au schimbat. Încă accept aceleaşi "nimicuri" (din punctul vostru de vedere), "amintiri" (din perspectiva mea).

Am o oarecare teorie despre cadouri, anume că ele au o valoare mică oferite cu ocazia aniversărilor de orice fel, fie că sărbătoriţi ziua de naştere, ziua de nume, o perioadă de timp de când sunteţi împreună sau sărbători comune (Crăciunul, Valentine's Day ori Dragobetele...) însă, aceleaşi cadouri, pot avea un impact mai frumos oferite atunci când persoana cu pricina nu se aşteaptă.

În nesimţirea ce mă cuprinde, am să fac o listă cu cadouri la care râvnesc momentan. E doar o listă pe care voi trece cu privirea după o perioadă de câteva luni, să îmi revizuiesc dorinţele materiale. Existenţa listei nu mă face să preţuiesc mai puţin capacul de la sticla de bere ori inelul de la cea de suc. Cadourile, indiferent de valoarea materială pe care o deţin, atâta timp cât vin de la persoanele potrivite, au o semnificaţie înzecit mai mare decât inelul scump care vine de la un obraznic.

LISTA
- Orice carte semnată Emil Cioran, fie ea şi de la anticariat.
- "Arta de a influenţa", Alex Mucchielli. (mulţumesc Giei pentru recomandare)
- Ciorapi cu bandă, musai să fie albi.

4 comentarii:

CreveteL spunea...

Vine Mosu ! :))

Ioana Radu spunea...

@CreveteL
...şi-mi aduce o nuia. Eventual una zdravănă de tot :))

Anonim spunea...

Uhmm...O lista destul de mica :)) Mie probabil nu mi-ar ajunge doua pagini sa fac o lista cu nimicurile pe care mi le doresc; tin sa-ti spun ca am aceeasi parere despre cadouri - Conteaza mai mult valoarea sentimentala pe care o au, si evident, persoanele care ti le ofera... si atitudinea lor in momentul in care ti le ofera. Apreciez mai mult lucrurile marunte, primite cand nici nu ma astept.
In cadourile primite cu o anumita ocazie se citeste mai degraba obligatia si nu dorinta persoanei respective de a te surprinde.

Adrian Barbat spunea...

Eu nu cred ca e nevoie de o lista cu ceea ce ne dorim, poate datorita faptului ca detest listele pentru ca ma marcat cea mai cunoscuta lista din lume, cea a lui Schindler.
Cadourile intradevar trebuie sa aiba valoare sentimentala si se pot concretiza si intr-o piatra culeasa din paraiasul de munte pe unde te plimbi, dar cred ca cel mai importat este sa sti sa primesti un cadou de asemenea gen.

Trimiteți un comentariu