vineri, 20 noiembrie 2009

Politică. Nu "iar"... Din nou!

Transmisiune directă, "Confruntarea Greilor": TVR1, Realitatea TV, Realitatea.net, Naţional TV şi B1 TV.
Azi, vineri, 20 noiembrie 2009.

Am prins câteva scăpări ale domnilor participanţi la confruntare.

Mircea Geoană aduce în discuţie perioada de timp rămasă până la începerea voturilor, spunând: "Până la referendum, pe 22 noiembrie, mai sunt două zile şi câteva ore."
De când se tranformă o zi în două? Tare sunt surioasă şi mă tem că şi alţii alături de mine.

Traian Băsescu... vorbeşte sacadat. Amănunt cu care ne-am obişnuit în ultimii 5 ani.
Vorbind despre priorităţile ţării, începe cu "Învăţământul", numindu-l prioritate majoră şi aducând în discuţie ce va face cu acesta în următorii ani.
Domnule Băsescu, dacă este o prioritate majoră cum afirmaţi dumneavoastră, de ce aţi lăsat-o 5 ani pe bară? :)

Mircea Geoană intervine pe acest subiect, cu ideea că mai important decât schimbarea conducerii instituţiilor de învăţământ şi a altor amănunte, sunt resursele elevilor pe care, o parte considerabilă, nu le au. Copii ce nu îşi permit uniformă, copii ce nu îşi permit rechizite. Aici mi-a plăcut, a punctat bine. Căci nu sunt puţini aceia care nu dispun de resurse suficiente şi, de cele mai multe ori, sunt luaţi peste picior şi marginalizaţi ori, în cazuri mai grave, renunţă la şcoală din cauza lipsei banilor.

Geoană, trece de la scurtul adevăr la... "Minte-ne frumos, Geoană!"
Povesteşte despre un viitor în care preşedintele este el, viitor în care relaţia cu celelalte ţări nu înseamnă poze dând mâna cu Obama sau cu Saddam, ci idei care, puse în practică, în alte ţări au dat roade. Vrea locuri de muncă mai bune şi mai bine plătite. Părerea mea, deşi este majoritar neimportantă, în cazul lui Geoană vrabia mălai visează.

Crin Antonescu taie în carne de "băsească" când, adresându-i-se lui Traian Băsescu, pune accent pe cuvântul "succese" (varianta corectă a perlei Elenei Băsescu, "succesuri"). După rostirea cuvântului face o pauză, timp în care imaginea se mută pe Elena Băsescu, aflându-se şi ea în aceeaşi încăpere. Mimica ei din acel moment nu poate fi descrisă.

Tot Antonescu, începe o nouă discuţie:
"Sănătate!", face o pauză în care se uită către Băse` cu subînţeles, apoi continuă "E şi urare dar e şi subiectul. Există subiecte în care nu spunem ce face guvernul. [...] Nu ştiu cum se conduce un spital dar ştiu cum se moare acolo. Siguranţa pacientului trebuie să devină un drept, NU o şansă, NU o loterie!"

Băsescu intră în discuţie enumerând multe, mult prea multe lucruri ce trebuiesc făcute.
Până acum ce aţi făcut, domnule? Aţi păzit-o pe EBA? Nu cred.

Geoană vrea "o companie farmaceutică naţională care să producă medicamente pentru tot românul. [...] Neimportate, medicamentele fiind mai accesibile la preţ."

Băsescu, dincolo de viziunea bună a românilor (o parte din ei), devine din ce în ce mai greu de crezut pentru că scoate în evidenţă lucrurile cele mai importante pe care ar fi trebuit să le facă până acum dar... Punct. Pentru că nici eu nu-i ştiu motivul şi nici nu ar fi corect să intru în polemici.

Crin Antonescu vrea scăderea taxelor şi impozitelor. Alt vis românesc.
Geoană completează ideea cum că "Antonescu este naiv crezând că scăderea taxelor şi impozitelor este posibilă."

Au fost două ore de dezbatere politică din care am menţionat câteva dintre subiectele folosite. Acest articol fiind scris în timpul dezbaterii şi postat odată cu terminarea acesteia. Actualitate, pentru că ţin la voi!

.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Hei, România este republică :P

adizzy spunea...

eu nu m-am uitat dar ma bucur a ai scris...mi-am facut cat de cat o idee

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Am corectat. Eram sub presiune cand l-am scris.

Anonim spunea...

Sigur e republica?
Credeam ca este regat. Regatul domnului Basescu, care, dupa bunu-i plac interpreteaza constitutia, legile tarii etc.

Apropo's de constitutie, replica lui Geoana a fost remarcabila, trebuie sa recunosc, desi nu-l simpatizez deloc pe acest individ.
Insa a fost la inaltime.

Multumim pentru spicuiri

Razvan. spunea...

ceea ce am vazut cu toţii, putin mai devreme la tv, nu a fost o dezbatere in adevaratul sens al cuvantului... a fost o "ciocaneala" între "favoriti", nimic mai mult, spectacol mediatic. merita apreciata tinuta lui Geoana (nu sunt simpatizant PSD) care a incercat a pastreze o atmosfera serioasa, Crin a gresit cand l-a atacat pe Geoana pe probleme de familie (nu a invatat nimic de la Base) iar Basescu... de nerecunscut, ii scapa puterea printre degete si stie ca e de rau pentru el.

personal nu cred in niciunul dintre candidati, motiv pentru care voi avea un vot "mai special" duminica, nu mai cred in demagogia lor pentru ca TOTI au fost la putere iar rezultatul... il simtim pe pielea noastra.

daca ar fi existat un candidat pe care sa il votez, pentru care sa ies din casa special, acela ar fi fost Klaus Johannis. din pacate acesta "merge" in stafful PNL-ului, din acest motiv sper sa nu castige Antonescu... nu as vrea sa se compromita si acest om.

Ioana Radu spunea...

@andreiradu
Nici eu nu-l simpatizez pe Geoana. E drept ca a avut si raspunsuri bune, dar eu de obicei punctez doar partile negative, sa nu cumva sa le scape celor care-i voteaza. Daca tot sustin unul anume, mi se pare normal sa-i cunoasca toate balivernele.

Apropo de Geoana, cel mai bun lucru pe care l-a facut a fost sa nu o dea pe soacra-sa afara din casa. Sa fim seriosi, asta nu e chiar un "cel mai bun lucru" cu care sa iti faci reclama.

La intrebarea asta raspunsul lui Crin Antonescu a fost bun. Basescu iar a dat cu bata-n balta. Imi placea de Base inainte, acum a luat-o rau pe aratura.

Anonim spunea...

@andreiradu: altadată să fii mai vigilent înainte să deschizi gura! :)

Complex de Contradictii spunea...

Da ce zici de Crin care il are ca model moral pe Tudor Chirila?

Ioana Radu spunea...

@Complex de Contradicţii
"Poate că pasiunea domului Antonescu pentru Scrisoarea către liceeni şi pentru modul în care gândesc, despre care susţine că i se pare corect, să fie adevărată, însă poate fi, în acelaşi timp, un instrument de marketing electoral.", susţine Tudor Chirilă şi cred că nu mai este nevoie să adaug ceva.

Anne spunea...

am vazut si eu confruntarea de aseara, mi s-a parut cam bataie de joc oricum..vai de tara noastra si de conducerea ei!

Anonim spunea...

OFF TOPIC: bai I miss you! damn I miss you!!!

Razvan. spunea...

Tudor Chirila "instrument de marketing electoral"? :)) sa fim seriosi, omul asta are o parere muuuult prea buna despre el.
intrebarea l-a luat pe Crin pe nepregatite si a spus primul nume care i-a venit in minte, atata tot, la fel cum pe nepregatite a spus si Geoana ca fapta lui buna e ca n-a dat-o afara din casa pe soacra'sa. acolo s-a vazut faptul ca acesti candidati (alaturi de Basescu) au venit la "dezbatere" cu poeziile invatate, iar tot ceea ce a fost pe langa "i-a ingropat"...

CreveteL spunea...

Cel mai bine dupa parerea mea a iesit Crin Antonescu , deoarece a fost rau in sensul bun al cuvantului , si ia contraatacat pe cei doi adversari politici . Asadar , Crin mii se pare cel mai potrivit ....

Ianculescu Cristian spunea...

e mare diferenta intre ce ai relatat tu si ce s-a intamplat la TV .. Eu zic ca cel mai bun a fost Antonescu. Si o sa il votez maine pe Crin Antonescu

FILME DE SCURT METRAJ spunea...

Interesant blogul tau imi "place"...
Apropo iti multumesc pentru comentariul lasat pe blogul M&M "matusica".(Maryn.Z)

Trimiteți un comentariu