miercuri, 27 ianuarie 2010

Răspunsul întrebărilor de la articolul "Terra - ange ou demon?"

La articolul Terra - Ange ou demon a persistat o întrebare. Am promis că voi răspunde. Şi cum promisiunea rămâne promisiune, aici veţi găsi răspunsul.

Cei mai curioşi dintre voi mi-au trimis mail-uri. Am refuzat să dau detalii, considerând că cel mai corect este să aflaţi cu toţii în acelaşi timp. Motivele pentru care, ştiţi voi, accept să împart persoana de lângă mine.

Nu vreau ca eu să fiu împărţită. Două relaţii simultane dublează responsabilităţile.

Dar vreau să împart partenerul. Mulţi/multe v-aţi întrebat "de ce?" şi "cum pot?".
Le voi lua pe rând.

De ce vreau să împart persoana de lângă mine?
Sunt o individă la care flacăra se stinge la fel de repede precum se aprinde. Mai exact, fluturii din stomacul meu trăiesc doar o săptămână, timp în care se digeră. Apoi îi elimin. M-am gândit la o variantă prin care mi-aş putea păstra fluturii, aceea de a trezi în mine gelozia. Îmi vine foarte greu să fiu geloasă, datorită încrederii pe care i-o acord celui de lângă mine. Nu mă agit când, pe stradă, dezbracă puştoaice cu privirea (şi eu mă uit; ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place). Nu mă interesează cât de rar mă sună ori dacă îmi dă sau nu mesaje (unul pe lună mă mulţumeşte). Nu mă supăr dacă-l văd cochetând cu alta, e conştient că tot la mine se va întoarce când va da de greu, e conştient şi că încrederea pe care mi-o oferă este în siguranţă. Însă, poate reuşesc să fiu geloasă dacă el are o relaţie cu alta.

Nu-i pot spune înşelat pentru că nu mă înşală atâta timp cât, aşa cum am spus în Terra - Ange ou demon, eu aleg fata, eu aleg locaţiile, eu aleg cadourile pentru ea. Cum? Îi fac şi cadouri celeilalte? Aceasta a fost o altă curiozitate despre care mi-aţi menţionat în mail-uri.

Da, îi fac şi cadouri. Am spus, de altfel, că El nu va şti ce se află în cutia frumos împachetată. Totul se bazează pe încredere. Eu şi El suntem o echipă frumoasă.

Îmi doresc să simt cum mi se urcă sângele-n cap când el o ia de mână sau o sărută. Îmi doresc să simt.
Ea nu va ştii nimic de mine. Ea va pica de proastă. Eu voi pica drept... ăăă...
"Fata care vrea să simtă".

Cum pot să fac/accept toate astea?
Sunt o persoană liberă din fire. Totodată sunt conştientă că cerând libertate, trebuie să ofer libertate. Încep prin a oferi.
Libertatea pe care o vreau nu este să fiu împărţită, la rândul meu. Am spus mai sus că nu aş accepta asta. Libertatea mea este să nu fiu pisată la cap cu telefoane şi mesaje, mail-uri sau prezenţă. Nu, nici chiar cu prezenţă nu-mi place să fiu bătută la cap. Nu-mi place să ne-ntâlnim în fiecare zi şi, dacă e să locuim sub acelaşi acoperiş, vreau să avem o zi pe săptămână în care să nu vorbim. Nu vreau să stăm lipiţi unul de celălalt ca doi îndrăgostiţi ce peste o săptămână vor fi decapitaţi.
Revino-ţi! Mai avem şi altceva de făcut decât să ne sărutăm, să răscolim aşternutul ori să împărţim aceeaşi cană de ceai. Nu uita că dincolo de această relaţie, fiecare are familia lui, prietenii sau amicii lui, pasiunile lui (care nu mereu sunt comune) etc.



În concluzie, vreau:
- să nu fiu sufocată;
- să fiu geloasă într-un joc al nostru.

Sunt complicată sau greu de înţeles? Foarte bine, asta sunt eu!
Vă îmbrăţişez.

18 comentarii:

Oana . spunea...

ai o mentalitate deosebita, imi place cum gandesti!ce e prea mult, strica, intr'adevar.:)

Anonim spunea...

M-am regasit in ceea ce ai scris. Cel putin la partea "Cum pot sa fac/accept toate astea..." parca as fi scris eu :) imi face o placere enorma sa citesc ceea ce scry :X:*
Ana Ulmanu

Anonim spunea...

esti ciudata rau!
si pe la inceputul postului imi venea sa spun ca esti visu oricarui barbat lasandul sa fie si cu alta in timp ce e si cu tine da cand am terminat de citit postu am ajuns la concluzia ca nu mi-as dori asa ceva pentru ca tu ai explicat prin tot ce ai zis ca ti se cam rupe de ala cu care stai atata timp cat nu te intereseaza nik din ce face(mesaje telefoane sau prezenta).si da ai dreptate ca ce e mult strica da faza aia cu sa avem o zi pe sapt in care sa nu vb e total absurda si sincer nu cred k o sa gasesti barbatu care sa fie asa cum vrei tu!

Filip spunea...

@Terra: asta e sadomasochism psihic :))

@bitzasp: visu` oricarui barbat de a fi cu altele, e misto atata timp cat partenera nu stie :) ...asa daca te lasa ea, nu are farmec

Filip spunea...

chiar cand am trimis comentariu` de mai sus, mi-a venit in mail al tau :)) telepatie draga...(vad eu cu "Mars' acasa" ala :)

Filip spunea...

DONE! :)

Monica spunea...

mmmm.....pe de o parte te apreciez pe de alta nu sunt de acord cu unele chestii si poate mai incolo iti vei da seama de ce?....eu vreau un barbat doar al meu...e o diferenta enorma intre noi la capitolul asta. Si ma gandesc oare daca tu vei avea o astfel de viata te vei simti multumita sufleteste cu adevarat????

Isa spunea...

Imi place cum gandesti si ma bucur ca poti sa accepti asta.Eu, desigur, recunosc ca n-as putea, pentru ca, daca ai nevoie de ea, inseamna ca eu n-o pot compensa, ca nu-ti ofer tot..si nu mi-as putea ierta asta.

Lulu spunea...

Uaaau, ce idee mi-ai dat! de-abia astept sa-i propun o astfel de nastrusnicie...nu chiar in forma asta dar vad eu, o adaptez:)) Acum insa lucram mult amandoi deci o sa mai asteptam;dar de-abia astept!

Ioana Radu spunea...

@Monica Olteanu
Ca să mă simt mulţumită sufleteşte, vreau să mă încerce şi altfel de sentimente, precum gelozia despre care am vorbit.

@Lulu
Spor la năstruşnicii :>

Antiignorantu spunea...

ai de luptat la greu in viata asta .... e grele cu tine .... :)

Antiignorantu spunea...

ai nevoie de plimbari prin padure si pe marginea apei..............

Alin spunea...

Terra am intalnit femeie care vroia sa fie batuta pe bune,alta ca vrea sa fie violata...si acum tu care vrei sa traiesti intens ,sa duci gelozia la extrem.Ori nu ai fost inselata indeajuns ori n ai avut un barbat care atunci cand se uita la tine trebuia sa faci un pas inapoi...Dar nu te judec si incerc sa inteleg.

Ioana Radu spunea...

@Florin (pariuri2009)
Fiecare cu nebunia lui.

Unknown spunea...

Eu totusi raman la parerea (ne-exprimata in postarea initiala) ca printre randurile tale, acum si atunci, am vazut componenta emotionala in functie inversa (F la -1) din Tentatia Seductiei 1. Ceea ce nu-i rau, pentru ca ideea ma-ncanta si de multa vreme ma tot intrebam cum ar fi daca... :)

Ideea e geniala, din punctu' meu de vedere, e interesanta si incitanta, da' pentru a putea aplica, trebuie musai sa gasesti un om care sa fie pe masura asteptarilor, sa fie dispus si sa fie tare de nervi si stapan de sine :)

Asta-i partea mai delicata :)

Camelcutza spunea...

Sunt total de acord cu tine, orice relatie merge bien pentru ca partenerii au momente in care nu sunt impreuna, ia faptul ca poti sa nu fii geloasa mi se pare admirabil. Mie mi-este foarte greu sa am incredere, cu gelozia stau ceva mai bine. Cred ca e greu sa convingi o fiinta poligama sa devina monogama, libertatea este mult iubita

Spirocheta spunea...

Uite ca nu toti varsatorii viseaza la masini ale timpului si nave spatiale.:)
Orice ar fi, tot utopie este. Totusi, cred ca mi'ar placea sa vad[nu sa am] o relatie ca asta!

Tediana spunea...

tre' să ai sânge să faci asta. eu în secunda doi cred că aş fi cu mâinile în jurul gâtului ei, gen frământat de cocă. rawr

Trimiteți un comentariu