miercuri, 3 februarie 2010

Ghici...toare!

Stăteam în sala de aşteptare când, spre urechea în care nu aveam cască, mi se spune pe o voce îngreunată de frig - "Unde mergi?"
Zic "la Pucioasa".
Se apucă şi îmi povesteşte... "Am şi eu două nepoate de acolo. Una e în clasa a XII-a, are 18 ani, la vară face 19. Aurora o cheamă. Cealaltă e mai mică, are vreo 16 ani. Pe a mică n-am mai văzut-o de mult. (...)"
Apoi m-am pierdut undeva în melodie şi m-am dezmeticit la întrebarea "Auzi, mai e ghicitoarea aia în oraş? Mă gândesc să mă duc la ea, am auzit că e bună."

M-a lovit o nedumerire. M-au lovit două, trei, şapte...
Avem ghicitoare pe aici? Ce sunt, de fapt, ghicitoarele? (femei care trebuie să mănânce şi ele o pâine)
Crede lumea în ghicitoare? Ne-am uitat, oare, la prea multe filme? Ştiai că ghicitul este împotriva religiei? Mai sunt oameni care cred în ghicit? De ce cred în aşa ceva? Ce îi face să creadă?
Până unde s-a ajuns... Doamne, până unde s-a ajuns...

12 comentarii:

Anonim spunea...

nu ar trebui sa te mai miri ca inca se mai crede in asa ceva pentru ca intotdeauna o sa se gaseasca retardati care o sa creada in asa ceva!
pentru ca asta tine de incultura!

CORA spunea...

Da, lumea crede in ghicitoare...cred ca ocultismul ne e in sange...

Monica spunea...

eu nu cred in asa ceva, mi se pare o copilarie...

Anonim spunea...

@Cora: este o MARE diferenta intre ocultism si "ghicitoare".

Anonim spunea...

Daca nu te duci la Micsunica din Targoviste sa-ti ghiceasca...ti-ai ratat viata =)) E de incredere, gratis si te mai tine si doar 6 ore:)=))

Ana

Greenx spunea...

Era si prin cartierul nostru o vecina care ghicea in cafea, chiar in bloc cu mine. Multe credule se duceau la ea, care sustineau mai apoi ca ghiceste bine. Cu timpul, "ghicitoarea" a facut preinfarct. Prin urmare, Dumnezeu i-a cam dat o plama pe care sa nu o uite. Probabil mai multe. Cert este ca acum, abia poate sa comunice si merge sustinuta de o carja.

Ioana Radu spunea...

@Greenx
Adica si in bloc cu mine :D, dar pe scara ta :D.
Habar n-aveam ca exista asa ceva la noi, aici.

Greenx spunea...

Acum ca este frig afara si gheata nu a mai iesit. Dar sa dea caldura ca poate s-o ivi. Mai mult decat posibil sa o recunosti din vedere.

Alin spunea...

O ghicitoare priceputa citeste omul si ii spune ca are o problema medicala(posibil),ca va face un drum lung(posibil),ca nu se intelege cu jumatatea(posibil),ca va primi un cadou(posibil),ca murit cineva din familie recent(posibil),ca are probleme financiare(posibil),etc.Si oamenii creduli platesc bani buni pentru asa ceva..Vreti sa va ghicesc???:)

rao spunea...

genial desenul, cat am putut sa rad. am si eu o intrebare la mătăluță: "genial" mi s-a tras de la tine ? sau tie de la mine ?

Ioana Radu spunea...

@Rao
Ni sa tras noua de la noi. Si gata, am rezolvat misterul "genialitatii". Adevarul este ca nu-mi aduc aminte desi, daca ar fi dupa mine, as zice ca tu ai fost primul pricopsit cu acest cuvant. Venit din partea mea (mai era nevoie de aceasta ultima completare?).
Ti pup, genialule.
:D

rao spunea...

genial cum ai putut sa ma elucidezi :))

Trimiteți un comentariu