marți, 16 februarie 2010

Reduceri la Nemira!


Pentru că ştiu că Editura Nemira livrează cărţile la timp iar taxa poştală este mai mică decât la oricare altă librărie online (6 RON), cu toată încrederea vă anunţ în legătură cu această reducere de 35% care, zic eu, nu se merită să o rataţi. Reducerea se va încheia de Dragobete (24 februarie). Mă bucur să văd că nu scrie Valentine's Day pe afişul publicitar şi că, în sfârşit, se vorbeşte şi de cultura noastră. Cărţile sunt cadouri frumoase ce rezistă în timp.

Pentru cei care nu ştiu ce cărţi să aleagă, am să fac câteva recomandări din fiecare colecţie. Sper să vă fie de folos.

Colecţia Babel

Paşi pe sticlă de Iain Banks - 23,90 RON 15,54 RON
Un roman despre trei bărbaţi ale căror destine sunt sortite coliziunii.
„Diabolic de inventiv şi inventiv într-o manieră diabolică.” (Sunday Times)
„Putere inexorabilă, manipulări sinistre şi ambiguităţi magnetice.” (Observer)

John Infernul de Didier Decoin - 24,90 RON 10 RON
Odinioară triumfător, bogat şi splendid, New York-ul se prăbuşeşte acum ros din interior. Singurul care vede semnele decrepitudinii este John Infernul.
Trei destine se încrucişază într-un oraş aneantizat, trei iubiri se găsesc şi se pierd într-un roman al atracţiei şi repulsiei, al opulenţei şi mizeriei.

Trois de Julian Barnes - 18,90 RON 12,29 RON
Oliver s-a îndrăgostit de Gillian şi vrea să se căsătorească cu ea. Ce-l împiedică? Faptul că Gillian tocmai s-a măritat cu cel mai bun şi mai vechi prieten al său, banalul dar stabilul Stuart. După ce cuplul se întoarce din luna de miere, Oliver îşi petrece din ce în ce mai mult timp cu Gillian, încercând să o facă să se îndrăgostească de el şi să-l părăsească pe „plictisitorul” Stuart.
Fiecărui personaj îi vine rândul să se confeseze cititorului, fiecare îşi expune partea lui de adevăr în acest roman, sclipitor şi amuzant, despre adulter şi despre felul în care este perceput de societatea contemporană.
"Un cocktail nebun, îndrăzneţ şi modern, un triunghi al dragostei contemporane." (Observer)

Colecţia Bonton

La shopping şi nu regret. Manual de stil pe timp de criză. de Marjorie Hillis - 18,90 RON 12,29 RON
Ignori greutăţile sau ai curajul să le înfrunţi? Toci o avere sau o laşi moştenire? Trăieşti de la o leafă la alta sau dai iama în economii? Renunţi să îţi cumperi maşină sau margarină?
Hai să fim sinceri: nu eşti nici domnul Mellon, nici domnul Ford!
Dar, dacă ai imaginaţie şi un plan de viaţă, şi nu îţi baţi capul să uimeşti omenirea peste noapte, te poţi refugia oricând, oriunde, te poţi hrăni cu banane sau cu carne de urs, apoi te poţi muta într-un castel de închiriat, dar niciodată să nu îţi numeri banii cu o faţă tristă!

Iubire, Iubire. de Laura Stoddart - 34,90 RON 22,69 RON
"Iubire, Iubire." este o colecţie de scurte citate din marii poeţi ai iubirii, precum Sappho, Marlowe, Wordsworth, John Clare, Shakespeare, Goethe sau Thomas Hardy, alese şi ilustrate de Laura Stoddart.

Bunele maniere. Mic tratat de supravieţuire în societate. de Asfa-Wossen Asserate - 29,90 RON 19,44 RON
Înregistrează complimentul un declin?
Au avut şi comuniştii maniere?
DE FAPT, LA CE BUN MANIERELE?
Asemenea întrebări şi alte câteva sute sunt tratate cu vivacitate, cu acurateţe şi cu o distanţare laconică – observaţii ale unui fin aristocrat, care a demonstrat că manierele nu aparţin doar unei anumite clase sociale, ci tuturor celor care sunt dispuşi să şi le însuşească. Astfel se justifică tirajul impresionant, de peste 150.000 de exemplare, al acestui volum.

Singura şi nu regret. Mic tratat pentru femei independente. de Marjorie Hillis - 14,90 RON 9,69 RON
Un ghid inteligent pentru clipele de singurătate de care nimeni nu scapă în viaţă. Există o tehnică de a trăi singură, aşa cum există o metodă pentru a învăţa orice, dacă vrei să faci acel lucru bine cu adevărat. Indiferent dacă singurătatea ţi se pare a fi un blestem sau o aventură (şi indiferent dacă ai douăzeci şi şase sau şaizeci şi şase de ani), îţi trebuie un ghid ca să-ţi faci viaţa plăcută chiar cu tine însuţi.

Colecţia Glossy Books

Te Iubesc de Catherine Siguret - 19,90 RON 12,94 RON
Te iubesc este romanul dedicat iubirii virtuale. Astfel, Alice se trezeşte iremediabil îndrăgostită. Viaţa ei este bulversată de un scriitor celebru, care cu o singură privire a reuşit să îi acapareze întreaga atenţie. Urmează numeroase e-mailuri din care ar trebui să se înfiripe o frumoasă iubire.
Va reuşi o fată simplă să îi spună Te iubesc acestui bărbat care are toate femeile Parisului la picioarele sale?
În ciuda oricăror evidenţe, Alice îşi va sacrifica viaţa pe altarul iubirii, se va lansa cu toată fiinţa în scrierea unui roman închinat bărbatului iubit, eroul ei, acest necunoscut adulat în lumea întreagă, fiind sigură că într-o zi o va iubi. Pur şi simplu, este convinsă că "acela care te iubeşte înţelege ceea ce scrii".

Pretty Man de Ariel Ricaud 24,90 RON 16,19 RON
Pretty Man este povestea lui Marie care ar avea toate motivele să fie fericită. Aceasta are un soţ devotat, patru copii minunaţi şi o pasionantă carieră de jurnalist la o revistă pentru femei.
Cu toate acestea, pe plan emoţional nu poate decât să-şi ascundă plictiseala faţă de bărbatul care nu a mai atins-o de mai bine de un deceniu. Din cauza lipsei de dialog şi atenţie, cei doi s-au înstrăinat şi fiecare s-a resemnat în tăcere.
Dar Marie îşi doreşte să iubească şi să se simtă iubită din nou. În timpul unui week-end, în Maroc, îl întâlneşte pe Claudio, un amant fermecător care o va face să uite monotonia din viaţa ei de cuplu, făcând-o să râdă şi să viseze.
Dar idila se transformă rapid într-un coşmar... Îl va întâlni apoi pe Norman, un american seducător, care o cucereşte din prima clipă. Deşi despărţiţi de diferenţe culturale, este iremediabil atrasă de el. Va putea Marie să-şi reia viaţa de la zero?

Colecţia Gossip Girl

Clik aici pentru vizualizarea colecţiei Gossip Girl

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul Editurii Nemira.
Sper ca informaţiile pe care vi le-am oferit să vă fie de folos.
Lectură plăcută!

3 comentarii:

AlbastruVolatil spunea...

Am cartea Singură şi nu regret, am şi citit-o, dar, sincer, nu prea îşi merită banii. Are prea puţine sfaturi care pot fi aplicate epocii actuale şi vieţii în societatea românească. Singurele avantaje, dacă le pot numi aşa, sunt nota amuzantă şi limbajul simplist.

Sper să nu te superi pe mine pentru nota critică de mai sus, dar şi eu credeam că e mult mai fascinantă în momentul în care am citit recenzia.

Ioana Radu spunea...

@AlbastruVolatil
Cat timp am cautat eu cartea era stocul epuizat :(:(
Acum ma bucur ca a aparut.
Opinia ta nu are de ce sa ma deranjeze. Orice parere e bine venita :D

Anonim spunea...

stiu ca nu are legatura cu cititul dar voiam sa te intreb daca mergi maine cu mine la meci de handbal - sferturile CUPEI EUROPENE mcm targoviste-dynamo kursk. De la ora 18 si ne-am intoarce cu maxi de 8
Ana

Trimiteți un comentariu