vineri, 12 martie 2010

O zi din viaţa mea

Acum mai bine de o lună, pe 4 februarie mai exact, M. Cristina a scris că e curioasă cum arată o zi din viaţa mea şi m-a provoacat la descrierea unei zile.

Şi cum promisiunea rămâne promisiune, m-am gândit (în sfârşit!) să împac această curiozitate. În primul rând, pentru că ţine de obrazul meu, îi adresez Cristinei scuzele mele pentru întârzierea cu care preiau această provocare.

În al doilea rând... mă apuc de treabă fără alte introduceri.

O zi normală din viaţa mea
4:30 - Sună alarma de la telefon.
4:30 - Opresc alarma şi arunc mâna pe telecomanda care zace lângă pernă. Dau direct pe TVR2 pentru că e singurul program cu ştiri la ora aia. Unele persoane s-au întrebat de ce nu dau drumul la TV pe muzică. Motivul este că mă trezesc mult mai uşor dacă îmi vorbeşte cineva în cap, plus că mai trag cu urechea şi la ce nenorociri s-au mai petrecut.
4:35 - Mă dau jos din pat. În drumul spre baie întind piciorul spre unitatea centrală de la PC (lenea e prea mare) şi cu degetul mare (de la picior) apăs pe butonul ăla mare şi pătrat. Îmi continui drumul spre baie, loc în care petrec 10 minute. Încă ascult ştirile (baia e perete-n perete cu dormitorul).
4:45 - Trag repede nişte haine pe mine şi mă îndrept către PC...
4:50 - Verific (în ordine, pentru că am lista la comenzi rapide): Mail, Blog, Jocuri (RevvNation şi KingsAge), Lockerz, Facebook (pe care-l am de ceva vreme dar încă nu m-am familiarizat cu platforma... doar dau accept la chestiile alea pe care le primesc).
5:10 - Opresc râşniţa şi în următoarele 5 minute deja am plecat din casă.
5:25 - După slalom printre câini vagabonzi pierduţi prin bezna dimineţii (câini de care sunt foarte speriată) ajung, într-un final, la gară. Gara este şi motivul pentru care mă trezesc atât de devreme. Am rău de maşină, circul doar cu trenul. Nu e plăcut dar mă conformez. Nu am de ales. Până vine trenul:
- ascult muzică -> dacă e frig afară şi trebuie să-mi ţin mâinile în buzunare (nu mai merg caloriferele de la noi din gară... primarul face economie);
- citesc -> dacă nu e frig afară şi nu e nevoie să-mi ţin mâinile în buzunare.
5:35-5:45 - Trenul se gândeşte să apară. Partea aiurea este că la ora aia e personal (deci e beznă în tren) şi trebuie să bâjbâi dintr-un compartiment în altul până îmi găsesc tovarăşii de navetă (care sunt în tren de la staţiile anterioare). Dacă-i găsesc e bine. Dacă nu, sun pe una din fete.
6:45 - După 10 staţii ne dăm jos din tren.
Credeţi-mă că aş rămâne acolo, în bezna aia în care parcă deja aţipisem... Până la 7:30 stăm de vorbă, ne mai trezim din amorţeală.
7:30 - Fiecare din noi porneşte în direcţii diferite.
7:35 - Am ajuns la facultate unde găsesc deja câţiva bezmetici care nu ştiu ce caută acolo la ora aia (având în vedere că nu sunt navetişti). Dacă nu făceam naveta, aş fi venit la 8 fix :))
8:00 - De aici deja se subînţelege că sunt la cursuri.

Acum, partea mai puţin plăcută este că am doar două trenuri cu care mă pot întoarce acasă. Unul la 14:30 şi altul la 16:20.
Dacă într-una din zile am doar un curs, cum se întâmplă joia, următoarele ore de la 10 până la 14:30 trebuie să le umplu cu ceva, motiv pentru care majoritatea treburilor dintr-o săptămână le las pentru ziua de joi.

14:30 - Mă urc în tren şi deja mă gândesc la ce mă aşteaptă când ajung acasă.
(marţea şi sâmbăta mă urc în tren abia la 16:20 :( ... cursuri până mai târziu)

Ajunsă acasă -> Din nou întind piciorul către unitatea centrală. Până se deschide mă dezbrac. Apoi verific mail-ul (celelalte le las pentru mai târziu). Fug la baie unde petrec aproximativ 20-25 de minute. Urmează partea în care îmi aduc aminte să mănânc iar apoi verific celelalte chestii de pe lista comenzilor rapide (Blog, Jocuri, Lockerz, Facebook).

18:00-20:00 - Nu mă deranja că ascult radio. Dacă mă suni în intervalul acesta -> promit să ai parte de o conversaţie scurtă gen "am treabă, te sun eu mai târziu". Şi cât ascult radio chiar am treabă, meşteresc prin casă. Uneri mai revin la PC pentru a-i mai scrie ceva lui Sorache (de la radio). Îi mai cer o piesă, îi mai răspund la câte o întrebare a emisiunii din ziua cu pricina... Chestii d'astea.

20:00 - Ori mă uit la vreun film ori stau cu nasul în bloguri (a doua variantă cel mai des).

23:00-24:00 - Interval de timp în care încep să mi se-nchidă ochii de oboseală şi, după ce închid PC-ul, cedez tentaţiei de a lua perna-n braţe.

La 4:30 o iau de la capăt.

Singurele zile în care nu funcţionez după acest program sunt:
- lunea şi sâmbăta -> pentru că am cursuri de la 10 şi mă trezesc la 7 dimineaţa... ceea ce e un lux :D spre deosebire de celelalte zile.
- duminica -> nu am cursuri. Mă trezesc la 12:00-13:00.

În concluzie zilele mele par atât dar atâââââââââââââââââââââââ...t de plictisitoare...
Lasă-mă să te contrazic! Le-aş numi, mai degrabă, obositoare. Iar oamenii pe care-i văd zi de zi sunt spuma întâmplărilor. Mă declar un om al comunicării!

Vă îmbrăţişez şi vă las în compania unei fotografii de pe 5 martie (acum o săptămână, deci e recentă)

20 comentarii:

Camme spunea...

Ti.am lasat o leapsa la mine pe blog,daca nu ai facut-o te invit. pupici :*

Greenx spunea...

Arati fresh ! ^_^

Ioana Radu spunea...

@Greenx
Trebuia să fiu fresh, doar era seara specială pentru sărbătorirea zilei de 8 martie :D... s-a petrecut pe 5 pentru că a fost mai la-ndemână, 8 picând lunea. Şi, da, al doilea motiv este că pe 5 era şi programul special pentru doamne şi domnişoare :-" ... Încă nu m-am hotărât dacă să postez ceva fotografii din noaptea cu pricina.

Anonim spunea...

Ce nas mare ai...:|

dd. spunea...

:D
Si eu care credeam ca zilele mele sunt atat de obositoare(ma trezesc la 10 si tot mor de somn)..

rao spunea...

esti frumoasaaaa bai

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Altul n-am :)), deci nu-l schimb. Uite, dom'le, de ce se împiedică lumea, de nasul meu.
Data viitoare când vei intra pe blog, ai grijă, să nu te loveşti de nasul meu :D

Sfantu` Simon spunea...

Asta cu "uite dom`le, de ce se impiedica lumea" e D-zeu pe pamant (la nivel declarativ ma refer :D ), cat despre raspuns nici nu mai zic. Bravo! Nu sunt multi care stiu sa se mai ia si la misto si care nu cedeaza tentatiei de "a se da" la trolli de genu` aluia. You should hear the shit I deal with, pamflete politice, spirite incinse nu alta, am lista de bann-uri, mai mare ca aia de comments, in fine de ce am ajuns sa "aberez" despre mine...
Sa revenim: esti tare "zana" in poza (am auzit ca e dragut sa spui unei fete asta >:D ), dar chestia care ma da cu adevarat gata e "orarul de somn" 12->04, u`r crazy, as intra in sevraj de a doua zi.

Ioana Radu spunea...

@Sfantu' Simon
Am uitat sa mentionez ca sunt zile in care se anuleaza cursurile (cam o zi la saptamana). Recuperez atunci + duminicile (cand dorm pentru toata saptamana) :D.
Iar uneori dorm de la 11, deci sunt 5 ore jumate, suficiente zic eu.

Sorin spunea...

Programul nu ar fi extrem dacă te-ai culca la ore rezonabile având în vedere ora trezirii! Dar bine că poţi să le duci! Iar organul olfactiv, aşa cum e, are farmecul lui! Somn uşor îţi urez pentru mâine, că e duminică!

Marius Ola spunea...

Obositor program între-adevăr. Am dus şi eu un program infernal în utlima lună, de aici şi lipsa mea de coerenţă pe blog. Mi-ar trebui vreo 36 de ore pe zi să împac şi capra şi varza şi tot nu cred că ar fi de ajuns.

adizzy spunea...

chiar ca obositor program...uneori chiar ar fi bine sa aiba ziua mai multe ore...:-<

Anonim spunea...

in poza asta semeni foarte bine cu any de la tine din clasa(liceu)! :P

Kosmin spunea...

Foarte urat sculatul asta de dimineata.

kamy spunea...

:)))))))) tare faza cu nasul..daca si ea mai are nasul mare...clar...
ah vroiam sa te intreb in ce oras esti la facultate...ori am uitat ori nu-mi amintesc sa fi zis ceva...

Castiel spunea...

... care mare... mie imi place!! :) e sexy!! :) :) si nu numai nasul!!!! :) :)

Ioana Radu spunea...

@Kamy
Universitatea Valahia, Târgovişte.
Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. Specializarea Jurnalism.

Ioana Radu spunea...

@Black Angel
Mă faci să roşesc :">
Mulţumesc.

Di spunea...

obositor program...cum te simti dupa o astfel de zi?...eu nu as rezista sincer, ma trezesc si eu zilnic la 6:30 si dupa-amiaza nu rezist fara sa dorm putin... Frumoasa poza:P :*

nevinovat spunea...

whoaaa, tu chiar faci multe lucruri intr-o zi. eu ma trezesc pe la 5:30, am ore de la 7. ajung acas' la 12:45, dorm bine. bine rau. :)) abia daca mai am timp de o muzichie, sau o iesire cu prietenii. chiar daca scoala ne ocupa tot timpul. :))

Trimiteți un comentariu