vineri, 14 mai 2010

Despre timp, concursuri şi altele.

               "Nu mai am timp" tot fredonez de câteva zile. Niciodată n-am păţit aşa, să nu scriu zile bune, să abandonez blog-ul pentru o perioadă atât de consistentă. Dar, după cum îmi spunea un bun tovarăş, calitatea primează nu cantitatea. Aşa să fie.

               Acum ceva vreme menţionam de un concurs de fotografie. Nu a dispărut ca prin minune, doar l-am amânat. Premiul este deja cumpărat :)
Prin urmare, o promisiune rămâne promisiune iar concursul va începe în viitorul apropiat. Nu zic o dată fixă pentru că sunt presată de timp şi nu am habar când voi beneficia de minutele şi starea necesare implicării în începerea şi jurizarea concursului. Mă gândam chiar să aduc pe cineva specializat pentru a desemna câştigătorul. Când zic specializat nu mă refer la vreun puşti de 20 de ani care crede că este fotograf ci mă refer la cineva cu studii, cineva care practică fotografia de ani buni, cineva "strong". Dar partea asta e discutabilă pentru că am mai multe opţiuni şi încă nu m-am decis.

               Nu ştiu câţi dintre voi au observat că la fiecare concurs am încercat o altă modalitate de jurizare. De mult n-am mai fost eu juriul şi asta pentru că nu vreau ca cineva să aibă greşita impresie că eu pot avea o influenţă asupra voturilor. Chiar mi se pare paradoxal ca în circumstanţa în care eu sunt sponsorul concursurilor, să mai influenţez şi voturile. Păi, dacă voiam să dau premiul cuiva anume, o făceam sub titlul de "Premiu de fidelitate", aşa cum s-a mai întâmplat. Da, unora poate v-a scăpat, dar a fost un premiu de fidelitate oferit unei persoane dragi. Fidelitate, a nu se înţelege greşit, nu înseamnă să intraţi zilnic pe acest blog şi să lăsaţi două-trei cuvinte ci să intraţi din când în când dar să vă implicaţi frumos în subiectele discutate. Mai schimbăm şi câteva vorbe pe mail, ne mai întrebăm una-alta la nevoie... Cam la asta se rezumă fidelitatea şi premiile în această direcţie.
               Am mai avut tendinţa să ofer alte două astfel de premii dar actualul buget nu mi-a permis. E criză domnule, e criză .

               În altă ordine de idei, lipsa timpului de care dispun nu mi-o explic nici mie prea clar, cert este că pun mai mult accent pe ceea ce se întâmplă, cum se întâmplă şi, cel mai important, cu cine se întâmplă. Nu dau detalii aici, nu voi da niciodată. Nu am suportat vreodată ideea ca cineva să-şi adreseze curiozitatea în direcţia vieţii private a altor persoane.

               Azi e ziua mea liberă (mai mult sau mai puţin). Acum vă îmbrăţizeş şi plec să fac nişte cumpărături căci 21 mai se apropie cu paşi repezi (Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena).

               O zi cât mai frumoasă vă doresc.

Sursă imagine: Anonim
Info: Cameră Canon EOS 20D, Timp de expunere 1/80 sec., F16, Distanţa focală 70mm, ISO 400.
.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Pai sa ai spor la treburi , Ioana! Iti doresc un week end special si distractie frumoasa!

Ioana Radu spunea...

@dintimisoara (Ana-Maria)
Multumesc mult!

Unknown spunea...

Câta precizie, la exiful fotografiei :D
Bafta la ce faci tu pe-acolo :)

kamy spunea...

cred ca sunt multi...cum sunt si eu care fac fotografii...doar pentru idee...nu pentru toate detaliile alea :-S de care nu prea stiu mai nimic :)))...zicea odata cineva ca nu conteaza cum e facuta poza ...ci tocmai ce exprima ea sau ce ar vrea sa exprime...si tot acel cineva mai zicea ca decat sa speri si sa te gandesti la un aparat mai bun...mai bine il folosesti pe cel pe care-l ai pana o sa-ti cumperi altul :).Talentul il ai ,daca il ai...si ti-l poti evidentia indiferent de "Scula"
Cumperi cadouri de pe acum ?:) ce frumos...
Te pup si..lasa timpul...asa e el
Eu ca sa scap de stresul cu "nu am timp"...mi-am cumparat un ceas care nu functioneaza...dar care mi-e foarte util la altceva:) si care arata si bine...si cand vreau sa cred ca mai am timp...ma uit la el...si arata cat vreau eu :))

Ioana Radu spunea...

@Keltghost
Să fie! :D

@Kami
Dacă vrei pot scrie câteva articole pe tema fotografiei, pot explica anumite chestii precum şi cele tehnice pe care le-am precizat. Sunt utile când ai "de calculat" o imagine. Uneori nu e suficient ca fotografia să fie făcută, trebuie ţinut cont de anumite reguli (lumină, contrast, poziţionare etc.).
Cât despre ceas, hehe :D, eu am rămas fără baterie şi când am cumpărat din nou... nu puteam să dorm noaptea din cauza ticăitului aşa că am scos din nou bateriile şi nici al meu nu mai merge :))... arată veşnic aceeaşi oră.

Anonim spunea...

Chiar vroiam sa te intreb de ce ai disparut:-w
Eram obisnuita sa citesc ceva nou aproape in fiecare zii.
App mie mi-ar placea sa scrii cate ceva despre fotografie,cand ai timp.
Sii stiu ca te-am mai intrebat dar Edi ce mai face?:">
Ai promis poze noi cu el:-w

Ioana Radu spunea...

@17now17forever
Edi a facut fundul mare :p
Mananca si doarme cat cuprinde (exceptand noaptea cand pedaleaza la roata aia de-mi sar capacele).

Anonim spunea...

:))
deci e baiat bun:D

Raluca Moraru spunea...

Imi plac initiativele tale! Si imi mai place modul in care abordezi anumite subiecte:)
Felicitari!Keep up the good work:):*!

d-ra Terra Radu spunea...

@Raluca Moraru
Mulţumesc pentru aprecieri :D

kamy spunea...

:) mi-ar placea mult sa ma inveti si pe mine chestii tehnice legate de foto....
scuze ca nu am mai intrat de mult....probleme :(
sa stii ca mi-a fost dor de tine si de blog >:D<mare

Trimiteți un comentariu