joi, 15 iulie 2010

Oamenii schimbă multe. Zâmbetele schimbă tot!

M-am trezit prost. M-am trezit cu o durere de cap şi nişte greţuri urâte. Şi ca să întregim tabloul neplăcut al zilei, mi s-a rupt tocul de la pantofi cu 5 minute înainte să ies pe uşă, în timp ce cotrobăiam prin casă după chei (să nu-i spuneţi mamei că iar am intrat încălţată în casă că îmi taie porţia de dulciuri pe 3 zile). Glumesc! La partea cu mama glumesc. Mi-aş fi dorit să glumesc şi la afirmaţia despre toc... Am sărit într-o pereche de balerini, m-am strâmbat în oglindă (că e una din zilele în care părul nu a vrut sub niciun chip să stea la locul lui), am ţipat un "Paaaaaa" anemic către Edi şi am fugit.

În tren, pe bancheta din faţa mea... o individă.
Arăta ca o poamă rea. Era kitchoasă, greţos de descris. Câteva minute mai târziu am surprins-o zâmbind şi am văzut atunci cât de repede şi benefic se poate schimba înfăţişarea unei femei. Oricât de rea îmi păruse şi oricât de urâtă era... zâmbetul a acţionat ca un imens burete peste caracteristicile negative. Am început şi eu să zâmbesc.

Am uitat că mi s-a rupt tocul, am uitat că părul meu era vraişte, am uitat de durerea de cap.

13 comentarii:

Cristina spunea...

Tuturor ne sta bine cu un zambet discret pe chip...

Ioana Radu spunea...

@Cristina
Nu era discret. Era plin, rotund, molipsitor :D

omudelamunte spunea...

Greţurile uneori sunt un semn bun.
Dar dacă se rupea tocul pe stradă? Unde ar mai încăpea un zâmbet? Poate doar dacă un El de poveste te-ar aduce în braţe, înapoi la mama.

Ioana Radu spunea...

@omuldelamunte
"El de poveste" exista doar in povesti.

omudelamunte spunea...

Păi, atunci să fie tot o poveste viaţa ta!
Nouă, asta ni-i vrerea, prinţesă!

Ioana Radu spunea...

@omuldelamunte
Să fie! De-ar fi...
Muţumesc de urare!

dreamr spunea...

Si mie imi place sa primesc zambete... Dar daca sunt si de la persoane speciale, cu atat mai bine... Pentru fiecare zambet primit, ofer in schimb alte zambete... Astea sunt micile bucurii care ne fac viata mai frumoasa...

5zambete spunea...

pai atunci, iti trimit si eu 5 zambete, din suflet, de aici, de la mare, cu raze de soare cu tot >:D<

Terra spunea...

@dreamr
"daca" sunt si de la persoane speciale... valoreaza enorm.

@5zambete
Asta faci tu la mare? Stai pe blog? Ne suparam :D
Hai, fugi si imparte zambete >:D<
Te pup!

Elle spunea...

apropo de zambet...am pus in dicutie cu cativa amici o idee la care s-au alaturat si alti amici si cunostinte. ei au fost de acord sa facem o zi in cinstea zambetului/zambetelor. ca tot exista siua pamantului, ziua barbatutui (mai nou), etc... s-a votat 1 august ziua zambetelor. o zi in care sa zambim/radem mai mult, sa-i facem pe altii sa zambeasca prin lucruri marunte. cei care au blog pot posta de 1 august un subiect in legatura cu asta sau ceva amuzant. si cine stie..crestem impreuna si invatam lumea sa zamneasca :)

Ioana Radu spunea...

@Elle
Frumoasa initiativa. Cei de la LumeBuna au avut si ei idei asemanatoare. De doi sau trei ani organizeaza zile "free hugs" si zile "zambet pentru tine".
Imi place 1 august ca zi speciala pentru asa ceva. O sa vad ce gasesc pentru acea data :D
Merci ca m-ai anuntat! >:D<

Elle spunea...

ideea e sa implicam cati mai multi oameni. tara noastra, cel putin, chiar are nevoie sa zambeasca mai mult. ajuta spiritul daca nu altceva. o sa fac si un grup pe facebook ca sa nu se piarda initiativa. merci :*

dreamr spunea...

@5zambete
eu iti dau in schimb toate zambetele mele si un suflet cu aripi inger deschise :)
Multumesc.

Trimiteți un comentariu