marți, 17 august 2010

Mi-am ratat cariera

Vine o cucoană în vizită la mama şi din vorbă în vorbă aud "Stai că ăsta e domeniul fetei mele". În următoarele secunde era deja la mine în uşa de la dormitor şi mă întreabă "Auzi, cu ce poate să scoată capsele metalice de la o geacă? Merge cu patentul? Hai că tu te pricepi la astea cu patentul". Mă uit puţin strâmb şi zic "dă-mi să văd ce capse sunt". Vine cu geaca la mine şi se înfige şi-n trusă să ia patentul. Mă uit la ea, pun patentul la loc şi iau cleştele (cel care în mod normal se foloseşte la tăiat sârma, la scos cuie etc.). Am rezolvat-o pe cucoană.
Acum poate pricepe şi mama că n-am dat banii degeaba pe sculele alea.

Mai târziu am vrut să-mi pun nişte agăţătoare în interiorul şifonierului (pentru eşarfe). Aveam 6. Metalice, argintii, de prins cu holşuruburi. Primele 3 au fost floare la ureche, apoi a început şifonierul să facă fiţe. Făcea pe durul cu mine, nu mai intrau holşuruburile. Dă-i şi-njură-l! După ce am terminat şi cu celelalte 3 mi-am dat seama că nu le-am prins bine şi m-am apucat să le desfac. Dă-i şi deşurubează la ele până ţi se face rău nu alta. Şi când ajung la ultimul, la al treilea, mă enervez şi o strig pe mama să-l desfacă. Mă arunc în pat şi încep să butonez telecomanda. Stau ce stau şi mă uit la ea. "Desfaci ăla azi?".
"Păi nu merge, nu ştiu cum l-ai înşurubat, zici că ai fost bărbat."
Aaaaa... atât a fost nevoie că m-am aprins! Mi-a rănit feminitatea.

Adevărul e că sunt bărbat bine. Am scos şi ultimul holşurub dar nu am mai stat să le pun la loc pe cele 3. Am eu grijă mai târziu de ele. Să mă mai calmez un pic.

26 comentarii:

valy spunea...

Buna Terra,(ce nume interesant),..cred ca fiecare suntem nevoiti in unele situatii sa facem lucruri care nu au nici o treaba cu feminitatea sau masculinitatea.Eu de exemplu spal haine fara nici-o jena iar sotia mea repara priza,depinde de context.Insa atunci cand rezultatele nu apar imediat si eu imi pierd rabdarea si calmul.Dar vorba aia,pana la urma "lasa ba ca merge si asa..Cu bine,frumoasa "planeta"..ne mai vedem pe FB

Monica spunea...

ai fost amuzanta in postarea asta:))


si eu fac din astea, si evident niciodata nu scap fara un deget mort:)) nu stiu cum naiba fac, ca de fiecare data se intampla. Bai, si reparam si tractorul cu tata:)):)) eram toata plina de ulei din ala negru:)))

Anonim spunea...

Hai draga, chiar asa.. mai chemai si tu un barbat sa te ajute.. Ma ofeream chiar eu:D

Alin spunea...

:))) Daca aveai si o salopeta de barbat pe tine,murdara de vopsea si noroi,mirosind a transpiratie si tutun erai imaginea perfecta a femeii emancipate pe 2010.M ai facut sa rad.Bafta

lastgardian spunea...

de cate nu am auzit asta in jurul meu...eu unul nu stau sa ma gandesc dak mi-am ratat cariera...desi cred ca ar trebui sa ma numesc...''STIE TOT''....spal,cos,gatesc,fac curat etc...dar imprejurarile m-au adus in starea asta...ce sa faci?viata asta!!...e urata,dar imi place de ea... :) :) :)

Andrei spunea...

"Sar în sus de bucurie, mi-am ratat cariera/Plec, pa, la revedere Terra", cum ar zice nişte băieţi :D
Să fie oare asta o parte din procesul de emancipare al femeilor cu care se tot lauda? Mă bucur când o fată mai ştie să facă şi din astea, nu doar să se plângă că s-a ars un bec şi nu este în stare să îl schimbe. Aşa şi bărbaţii pot fi buni bucătari când vor :), dar na, majoritatea persoanelor se complace cu rolul pe care societatea l-a atribuit si nu fac nimic pentru a învăţa şi altfel de lucruri decât cele cu care s-au obişnuit şi nu puţine sunt momentele în care au nevoie să facă ceva ce nu ştiu. Şi atunci ce fac? Nimic! Îşi plâng de milă şi stau cu mâinile în sân pana vine cineva care se pricepe şi le sare în ajutor. Hai că am început sa debitez tâmpenii. Pe când un concurs de demonstrare a îndemânării cu patentul? :D

Ioana Radu spunea...

@Valy
In primul rand iti multumesc pentru vizita (nu ma asteptam) :D
In al doilea rand vin multumirile pentru argumentele pe care mi le-ai oferit in scopul de a ma face sa inteleg ca toate astea sunt un proces normal.

Ioana Radu spunea...

@Monica
Amuzanta? E bine :D
Am un amic care zice ca sunt sexy cand ma enervez. Aici nu prind niciodata ideea. Intotdeauna femeile nervoase mi-au parut... urate. Din cauza asta incerc de fiecare data sa ma calmez cand simt ca nu mai am mult si ma infurii. Prefer sa iau o pauza mica decat sa continui sa vorbesc urat cu piesele de mobilier sau cu alte obiecte.

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Nu aduc straini in casa.
Si nici vecini nu pot sa chem (ca sunt certata cu mare parte din ei).

Florian ISPAS spunea...

Terra, fii barbata! :)) in loc de Zoe :))
Eu as zice ca esti meseriasa, dar se zice holtzsurub.

Ioana Radu spunea...

@pariuri2009 (Florin)
Mi-ar prinde bine o salopeta, pe viitor :D
Hai ca trusa e completa, acum trebuie sa ma ocup de vestimentatia de meserias :))

Ioana Radu spunea...

@Lastgardian
Esti bun la casa omului. :D

Ioana Radu spunea...

@Andrei
Te bucuri cand o femeie stie sa faca asa ceva? Eu ma gandeam ca barbatii se simt intimidati de astfel de fete/femei si le prefera pe cele care "au nevoie de ei". Simteam ca pierd teren de fiecare data cand stiam sa ma descurc intr-o situatie asemanatoare cu cea de azi.

Ioana Radu spunea...

@Florian Ispas
Multumesc pentru imbarbatare :D
Cat despre "holşurub"... prefer varianta romaneasca.
Am citit pe forumuri ca exista totusi nedumeriri intre "holtzsurub" si "holzsurub" pe motiv ca "holz" inseamna "pentru lemn". Insa daca cuvantul ar fi format prin alaturarea celor doua cuvinte, ar rezulta ceva romano-german... asa ca prefer sa-i zic "holşurub" :D

Smiley_tgv spunea...

ma alatur si eu barbatilor ce sustin aceasta miscare de "emancipare" a femeilor. Consider ca separarea astea pe sexe a treburilor casnice e deja apusa. eu insumi fiind un fel de exemplu: activez intr-un domeniu majoritar feminin si mi-e bine in pielea mea.
asa ca Terra: fi barbata!

Ioana Radu spunea...

@Smiley_tgv
Multumesc pentru incurajare! >:D<

Andrei spunea...

@Terra
Ma refeream la faptul ca nu stai sa iti plangi de mila intr-o situatie ca cea pe care ai descris-o tu si esti in stare sa te descurci si singura daca este nevoie. Daca as fi fost acolo, faceam pe dracu'n paispe si nu te lasam nici de-al naibii sa te atingi de vreun surub, chiar daca asta te enerva si mai tare, si daca ma impotmoleam la al treilea il scoteam cu tot cu o bucata de sifonier daca era nevoie :))
Cat despre intimidare, fuck it! Faci tu asta mai bine? Iti demonstrez ca si eu stiu sa fac altceva mult mai bine decat stii tu. :D

kamy spunea...

ah ...deci e bine...atunci tu o sa fii barbatul (in casa noastra)...cand vine vorba de "meserie" dinasta...
eu o sa fiu barbatul in alte situatii...nu stiu in care...dar discutam
si ca tot veni vorba...credeam ca numai eu mesteresc sifoniere pentru "chestii" eu mi-am pus o bara ca sa-mi pun curelele :))

Ioana Radu spunea...

@Andrei
Singura metoda de a-l mai scoate chiar era "cu tot cu o bucata de sifonier". Am incercat atat de tare sa scot holsurubul ala de acolo incat s-au tocit canturile lui tot dand cu surubelnita in el. Acum nu mai are stea deasupra, are un cerc :))
Stii ce-am facut? Le-am dat jos pe celelalte 3 (cele pe care le pusesem primele) si le-am mutat. A fost singura solutie.
Daca o sa vreau vreodata sa dau jos "cuierul cu probleme" va trebui sa trag cu clestele de el... si presimt ca se vor rupe agatatorile si cuierul ramane tot acolo... o sa-l scot cu o bucata de sifonier :))

Ioana Radu spunea...

@Kamy
E perfect! :D

Camelia Bucur spunea...

:)) eu mi-am montat singura mobila; suruburi, piulite, cuie si cuisoare, toate mi-au trecut printre degete...da' cine mai are sifonier ca al meu, chit ca dup-aia n-am mai putut sa-mi folosesc mainile vreo 2 zile:))

Ioana Radu spunea...

@Camelia Bucur
Esti varsatoare de-a mea :>

CrissDinu spunea...

Oricum noi, femeile, ne pricepem la toate:)):P:-B

Ellu spunea...

m-ai pierdut cu holsurubul :))

Andrei spunea...

@Terra
Da' le ai cu astea, nu gluma :D

Ioana Radu spunea...

@Andrei
Sunt meseriaşă :>
De fapt totul mi se trage de la incapatanare. Cand VREAU sa fac ceva, fac. Cand nu prea vreau sau nu am o motivatie solida, incep doar... De dus la bun sfarsit mai greu :p
Motivatia e importanta.

Trimiteți un comentariu