duminică, 10 octombrie 2010

Adevărul despre Noul ROM

                Au fost rafturi întregi în supermarketuri şi standuri în unele pieţe cu ciocolata în "noul" ambalaj (cu steagul Americii, vezi foto mai jos). După câteva zile şi-au dat seama că nemulţumirea consumatorilor este reală, ea manifestându-se în practică la fel cum a fost şi în teorie pe site-ul oficial despre care vă scriam ieri (clik aici pentru articolul de ieri).


                În urma scăderii vânzărilor, au revenit la ROM Autentic. Dar până aici au avut loc, într-un timp relativ scurt, o serie de proteste, acestea nemanifestându-se doar sub forma comentariilor pe site-ul oficial al produsului.
                Pe cel mai mare site de socializare, Facebook, a apărut o pagină "Vrem Ciocolata ROM Autentic Înapoi" + un caz de protest ("Vrem vechiul ROM înapoi!") la care s-au alăturat peste 5.000 de persoane (în doar 2-3 zile).


                Dar nemulţumirile nu s-au încheiat aici.
               Marius Gavril a realizat un video în care şi-a exprimat în mod clar nemulţumirea legată de noul ambalaj.




                A urmat apoi un mic protest ("Mic dar zgomotos" - aşa cum afirmă chiar persoanele implicate).




                Interviuri...







                Cred că nemulţumirea cumpărătorilor ce a dus la scăderea profitului i-a determinat pe producători să revină la vechiul ambalaj.
                Fie că a fost menită de la început a fi o reclamă ironică, multora nu le-a prins bine. Iar prin faptul în sine că s-a ajuns atât de departe încât au fost chiar produse ciocolate în noul ambalaj... privirile multora sunt dispreţuitoare acum faţă de brand-ul producător.

10 comentarii:

Alin spunea...

Nu stiu daca a fost o strategie de marketing sau nu, dar daca ramanea ambalajul cu SUA eu nu mai cumparam ciocolata ROM.

Mutullica spunea...

Dupa ce ca era singura ciocolata despre care se stia sigur ca e romaneasca, au "americanizat'o". cu ce scop, nu stiu...

Anonim spunea...

Sau e doar o campanie de marketing care urmareste exact reactii ca toate cele de mai sus. Controversy sells.

Ioana Radu spunea...

@pariuri2009 (Florin)
@Mutullica
Vestea buna este ca au dezamericanizat-o :D

@Anonim
Daca a fost sau nu o strategie, nu vom sti niciodata cu certitudine (desi ei asta afirma). De-ar fi fost doar o strategie inseamna ca au riscat foarte mult punand in joc pierderea consumatorilor. Eu inca stiu nervosi carora nu le-a trecut supararea pe campania aceasta. Au trecut deja pe ciocolata Fagaras.

eroic.center spunea...

ba baieti voi nu stiti de anti-reclama? Se practica foarte des in afara. Normal ca a fost strategie, totu` a fost gandit dar multi au muscat`o.


offtopic: as vrea si eu un link exchange cu blogu tau, astept comment dak te intereseaza

Antiignorantu spunea...

Tinerii cu Internet care vor o Romanie NOUA
Nu va mai lasati viitorul in mainile Parlamentarilor care sant departe de Problemele si Nevoile voastre - cereti pe toate retelele de Socializare pe care aveti conturi , desfiintarea parlamentului care de fapt trage de timp si joaca mult teatru , foarte putini oameni de acolo sant cu adevarat patrioti si ar putea sa va ajute si din afara parlamentului , gasesc ei metode , patriotii intotdeauna lupta din orice loc si structura ! Presedintele si seful guvernului sant prinsi in capcanele parlamentului care mai si consuma sume enorme de la buget !!! Trebuie sa iesiti din Stransorile Hipnozei si Dresajului Politic , Faceti aceste cereri si veti vedea cum stiu sa lupte patriotii din Romania , asta daca mai doriti sa aveti un viitor Luminos in ROMANIA !!! Succes ptr. cei care INTELEG si LUPTA !!!

Anonim spunea...

http://mantzy.wordpress.com/2010/10/07/ciocolata-cu-rom-suckeaza-oul-kinder-ruleaza/

Anonim spunea...

Uite ca stim daca a fost sau nu cu certitudine. Nu-ti trebuie un IQ de 200 ca sa hotarasti ceva atat de banal. Nu e aselenizarea din '69.

Anonim spunea...

Se pare ca nu mi-ai publicat comentariile... normal, doar nu vrei sa-ti scada traficul. Dar sa nu-ti faci probleme, doamnisoara stie-tot, caci am print screen. :))

Ioana Radu spunea...

@Anonim
Am scris "ciocolăţi" în loc de "ciocolate".
Mi-a părut normal să şterg comentariile pentru că şi eu am această pretenţie de la cei pe care îi corectez. Ştiu că nu toată lumea greşeşte din necunoştinţă de cauză şi după ce realizez corectarea cuvântului/cuvintelor, le cer să-mi şteargă comentariul. N-am ştiut că te va încălzi să ştii că intervenţia ta este sau nu vizibilă.
Nu-mi va scădea traficul. Asta a fost bună :))

Am început acest comentariu cu afirmarea greşelii la care ai intervenit tu. Poate acum eşti mulţumit, stimate Anonim.

Trimiteți un comentariu