marți, 20 octombrie 2009

Cărţile de pe masă. La propriu.

În toţi anii copilăriei am aşteptat şi am visat la clipele în care "o să mă fac mare". Sunt blocată acum în traficul acesta ce seamănă mai mult cu o junglă decât cu un drum. Şi ce să fac, măi nene?
Am 3 opţiuni:
- Să fac stânga-mprejur către anii frumoşi ai copilăriei.
- Să rămân pe loc în ideea că timpul le rezolvă pe toate. Genul acela "pică pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă." Dacă pică şi mestecată, e şi mai bine.
- Să merg, cum s-o nimeri, mănuşi, fular şi restul dotărilor, prin frigul ăsta interior ce ne apasă şi ne tot apasă precum o presă.

Nu mai avem nimic de pierdut. În fond, ce avem? Singurul lucru care îl luăm cu noi oriunde ne-am duce este materia cenuşie. Restul lucrurilor sunt doar temporar în viaţa noastră, inclusiv oamenii. Aşa că bine ar fi să apucăm voios de noi şi să punem osul la ceva.
Mulţi ajung să constate că tot ce au făcut până acum a fost doar să taie frunza la câini. Nu mai treceţi, vă rog, prin două sau trei facultăţi doar pentru a mai adăuga o diplomă la dosar. Nu vă mai pierdeţi timpul, banii şi anii în instituţii de la care nu vreţi decât o foaie. Şi cu aia ce-o să faceţi? Să vă ştergeţi la fund cu ea! Sunt oameni care au teancul de diplome acasă dar pe care nimeni nu dă doi lei. Pentru că şi-au făcut datoria de gâşte atunci când au trecut prin anii în care, se presupune, ar fi trebuit să acumuleze ceva.

E drept că anii studenţiei sunt cei mai frumoşi. Dar dacă nu-i vreţi, nu vă mai tociţi coatele în băncile astea.
V-am spus, degeaba aveţi o diplomă dacă nu ştiţi să faceţi nimic. O să ajungeţi să fiţi angajaţi (în cazul bun) şi când şefu` vede că tu, ca operator PC (dau un exemplu) nu ştii să formatezi un text sau să lucrezi în Excel ori Access, te zboară. La fel al doilea, ar treilea şi al patrulea şef. Deşi eşti norocos dacă ai reuşit să te angajezi de atâtea ori.

Şi cel mai tare mă calcă pe bătături că tot ăştia care nu sunt buni de nimic se vaită că e ţara aşa cum e. A, şi mai sunt aceia care chiar ar merita o slujbă, dar pentru ei nu mai sunt locuri pe nicăieri, din cauza "plantelor" care primesc slujba că lucrează mămica la primărie şi tăticul la nu-ştiu-ce club de fotbal. Şi, nu că şefului i-ar păsa, dar nu se ştie cum, vreodată, va avea nevoie de prioritate la primărie ori de cele mai bune locuri la un meci aşteptat cu sufletul la gură.

Şi acum hai să facem teancul de diplome ca să fim "şmecheri". Era să zic eu ceva de dulce...


imagine: DeviantART

11 comentarii:

AndreeEA spunea...

Cata dreptate ai Terra :) Iti dau un exemplu : Eu
Plm ( scz expresia ) sunt la 2 facultati, una care`mi place si una pe care daca ar fii dupa mine as da`o dracu` imediat. Dar nu pot .. ca deh, si asa deci trebuie sa le fac p`aman2.
Iar cand ne ducem ... ne ducem pur si simplu, nu luam nimic cu noi, oricat am vrea.

mediartys spunea...

offtopic: thx a lot, esti prima persoana care imi acorda atata atentie..ma simt indatorat, my dear! am inteles despre ce e vorba cu bannerele- am unul care nu imi place si pe care mi l-a facut cineva ( daca vrei ti-l trimit, dar sa imi mai zici mailul tau ). Nu ti-am mai raspuns la mail din comoditate masculina: stiam despre ce e vorba in mare cu photoscape, doar ca nu am timp sa lucrez la bannere din pacate. Deocamdata.

Daca ajung peste 2 saptamani in Targoviste poate vorbim ,,tete a tete''- am o nunta la care o sa cant cu cvartetul meu www.youtube.com/artysquartett

mediartys spunea...

dap..convenientele care ne distrug ceva-ul care suntem noi de fapt: asta e marea provocare a vietii, sa ramai imbracat si in acelasi timp gol de hainele prejudecatilor din jur. Sa se vada tot si sa nu se inteleaga nimic..decat pentru pasionati.

mediartys spunea...

mailul meu: cosmin_faur@yahoo.com spre exemplu nu stiu cum sa creez un loc asa cum ai tu, in care sa bag doar bannere.

Lucian spunea...

Motiv pentru care nu mai avem doctori, profesori, avovati, etc... prea multe diplome scoasse pe banda rulanta...
Eu visez sa fac psihologia.. si atat.. vreau sa o fac pt mine nu pentru a-mi face un viitor, pt ca ca Roamnia nu ai ce sa faci cu asa ceva...
PS: Mai luam ceva cu noi atunci cand ne ducem... Daca ai fost un OM iei cu tine zambetul!

Complex de Contradictii spunea...

Adevarat spui tu cu ratiunea ta...

Ana-Maria spunea...

Terra,100% cu ce spui tu colea!
Eu am avut un astfel de sef,care acum nu mai este sef...pentru ca s-a dus sa fie sef prin alte parti...:)))
Un alt exemplu este unul din vicepresii nostri,a terminat industrie textila si e vice in comunicatii...n-are nici cea mai vaga si nesimnificativa legatura.
Si un alt exemplu:eu nu am studii superioare...mi-a zburat vremea de facultate,iar cand a fost vremea mea,am ales altceva,unde nu aveam sanse de reusita,dar am incercat...insa ca si lui Lucia si mie mi-ar place psihologie,pentru sufletelul meu...si poate cand Alexandru va intra la facultate,am sa incerc si eu...cine stie?
Te imbratisez cu drag!Mi-a placut punctul tau pus pe I in postarea asta!:))

Anne spunea...

intr-adevar Terra, chiar asa este

adizzy spunea...

sa stii ca multi fac cum zici tu facultatea doar de dragul diplomei...din pacate :( mare dreptate ai

Anonim spunea...

Prea multe exemple in jur care iti dau de gandit in felu` urmator, sa ma fut sau sa ma pis pe ele de facultati ;) ...

BMD spunea...

daca n-ai pile in ziua de azi ramai cu unghiile nefacute ce sa-i faci asta e realitatea,nu potyi decat sa te lupti si sa incerci in continuare

Trimiteți un comentariu