miercuri, 23 iunie 2010

Timp, emoţii şi multă muncă. Întâmplare ilustrată.

Totul a început cu 4 pereţi albi ca zăpada...

...am continuat cu verificarea fotografiilor şi împărţirea pe categorii (portret, abstract, fotojurnalism, peisaj)

Atenta decupare a passe-partout-urilor pentru cele peste 250 de fotografii...

Timpul alerga ca un nebun şi lucrurile zburau în toate direcţiile, mesele fiindu-ne necesare cât mai goale pentru a ne putea desfăşura...

Câteva ore mai târziu am fugit la Columna TV, un post local (jud. DB), pentru o emisiune la care am fost invitată împreună cu alţi doi colegi de la facultate. S-a discutat despre Expoziţia FotojurnalisTIC, despre fotografiile participante, despre foto în general şi într-o oarecare măsură despre meseria de fotoreporter.

După emisiune am revenit la Muzeul de Istorie pentru a continua treaba...

Munca prelungită până după lăsarea întunericului m-a făcut să renunţ la încălţăminte şi să mângâi podeaua cu tălpile goale...


Dezordinea de la finalul zilei...

Şi în timp ce strângeam hârtiile, cutiile şi sforile rămase... mă gândeam la o masă copioasă :D

Am sunat câţiva prieteni şi am fugit către centrul vechi al Târgoviştei, unde ne-am întâlnit şi ne-am decis asupra restaurantului japonez Rakuen Zipangu (pe care-l iubim şi îl recomandăm cu drag).






La final am învăţat să facem origami :D (Mulţumiri doamnei Mădălina).

Ziua următoare lucrurile au început să prindă contur. De dimineaţa până seara ne-am ocupat de prinderea fotografiilor... Aici, recunosc, eu am cam şomat...

Ziua finală - Expoziţia - ultimele detalii.
M-am ocupat de primirea mail-urilor şi printarea etichetelor pentru fotografii. Decuparea şi, cu ajutorul colegilor, plasarea lor la fiecare fotografie în parte.


Cu 10 minute înainte de începere aflu că voi prezenta o parte din eveniment şi inima începe să-mi bubuie în piept ca nebuna... În grupul de prieteni nu întâmpin probleme legate de comunicare însă când se pune problema să vorbesc în public... îmi cam arăt latura emotivă.

Au, mă dor emoţiile!
Şi da, nu le-am simţit doar eu ci şi persoanele prezente la eveniment.
Cineva mi-a lăsat un comentariu pe blog (la postarea cu detaliile Expoziţiei):
Mitran a scris:
Congrats! Foarte bune lucrările. Au impresionat fiind foarte expresive şi bine realizate. Lucrările invitaţilor au fost extraordinare dar nu foarte, foarte departe de lucrările realizate de tine şi colegii tăi, acestea comparându-se ca grad de apreciere cu unele fotografii din rândul invitaţilor. Mi-a plăcut foarte mult şi mă bucur că am luat parte la acest eveniment... chiar şi în calitate de privitor ^^. Cu toate că s-a văzut că ai avut ceva emoţii, ai reuşit să le maschezi şi într-un final să scapi de ele după speech-ul domnului Florian Ispas, care a reuşit să ne facă să zâmbim :D. Apoi totul a decurs excelent. O să mai vin să le mai văd încă o dată :D. Felicitări şi mult succes în continuare!
Nu pot decât să mulţumesc pentru aprecieri, cuvintele frumoase şi prezenţă.
Mulţumesc pentru prezenţă şi celorlalţi vizitatori care au fost alături de mine şi de colegii mei la prima expoziţie de fotografie organizată de Universitatea Valahia.

Din când în când, printre reprizele de emoţie, se mai simte şi oboseala ultimelor zile...

După toate speech-urile la care cu toţii am avut deosebita plăcere de a asista, a urmat înmânarea diplomelor de participare + cadourile de participare oferite de Europa FM, unul dintre sponsorii evenimentului.
Câteva minute mai târziu, juriul a decis câştigătorii pentru fiecare categorie (Fotojurnalism, Abstract, Portret, Peisaj). Cadourile pentru locul I au fost oferite de editura Rao (albumul "Lumea, astăzi.", în valoare de 120 ron/buc.) şi cele pentru locul al II-lea au constat în câte un album "Târgoviştea cosmică" de Valentin Grigore de la SARM (Societatea Astronomică Română de Meteori).
Sper să nu dezamăgesc pe cineva dar am luat doar locul al II-lea la secţiunea Portret. Eu mă mulţumesc şi consider că este o realizare pentru mine mai ales dacă ţin cont de faptul că am fost singura participantă sub 20 de ani.

Mulţumirile de final au mers către Doamna Conferenţiar Doctor Livia Mocanu, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, pentru sprijinul şi cuvintele frumoase acordate, Domnul Lector Doctor Pompiliu Alexandru pentru coordonarea şi încrederea acordate şi  invitaţilor - Doctor Cristian Rădulescu, Valentin Grigore, Ciprian Grigorescu, Florian Ispas, Vlad Gruia, Marius Grozea, Andrei Roşca şi Adrian Apostol - pentru prezenţă, jurizare şi fotografiile expuse (pe lângă cele 4 secţiuni ale studenţilor a fost şi secţiunea "Invitaţi"). Mulţumirile au fost oferite şi celor prezenţi la vernisaj pentru timpul acordat.
Eu ţin să mulţumesc şi Domnişoarei Conferenţiar Valentina Pricopie pentru implicarea în acest proiect, încrederea, sprijinul şi timpul acordate.

După vizualizarea fotografiilor expuse, cei prezenţi la expoziţie au fost rugaţi să îşi exprime opiniile pe panoul de la ieşirea din încăpere.
Cei care nu au putut veni la vernisajul de luni (21 iunie), mai pot vizita expoziţia până pe 30 iunie între orele 10:00 - 18:00.


12 comentarii:

Castiel spunea...

felecitari :)) ce sa mai... acum esti o artista!
mult succes in continuare!

CORA spunea...

Felicitari, domnisoara!
Sunt convinsa ca este un mare pas inainte in cariera ta, iar faptul ca ne faci partasi la aceasta experienta nu poate decat sa ne incante! Bravo!

kamy spunea...

Felicitari ioana...imi pare bine ca ti-a iesit totul bine dar imi pare rau ca nu am fost si eu acolo :(
bravo >:D<

Anonim spunea...

Bravo Ioana! Bravo! Felicitari si tine-o tot asa! Ma bucur pentru tine si reusita ta!

Ioana Radu spunea...

@Black Angel
Nu sunt o artista, ma flatezi. Sunt acelasi om de pana acum :D

@Cora
"Cariera" e mult spus, insa cu siguranta este un pas important important in viata mea.

@Kamy
La urmatoarea editie (2011) poti sa vii la mine (te cazez eu) :D
O sa aiba mama doua fete :D

@dintimisoara (Ana-Maria)
Multumesc mult! Sper sa ma descurc si pe viitor :D

Cristina spunea...

Felicitari! Intreaga munca a meritat efortul. Mult succes!!!

Monica spunea...

bravoooo:)

stiam ca nu muncesti degeaba:)

succes mult si de aici incolo:):*

Anonim spunea...

@Kamy & Terra: Ma primiti si pe mine?:D

Terra spunea...

@17now17forever
Da, da. E loc pentru inca o fata. Am patul de 3 persoane :D
Puteti sa veniti si in vacanta de vara pe la mine, nu doar cu ocazia expozitiei de anul viitor.

CrissDinu spunea...

Desi nu am putut sa ajung..si imi pare rau:(, citind postul tau m-ai emotionat si m-ai facut sa ma simt ca si cum chiar eu as fi participat...
Multe felicitari si te pup dulce:*!

kamy spunea...

:)) daca 17now17forever e la fel de slabuta ca noi doua...incapem cu siguranta :P
doua fete...suntem amandoua separat nebune dar impreuna...mi-e si frica sa ma gandesc :-S...ii dam batai de cap mamei tale...sau nu :P

Elle spunea...

felicitari si la mai multe :*

Trimiteți un comentariu