joi, 30 decembrie 2010

Retrospectiva anului 2010

             În Ianuarie compuneam un mail pentru revista Bolero, mail care a apărut în următorul nr. al revistei la secţiunea "Scrisoare lunii" (şi a venit la pachet cu un premiu din partea revistei - un set de produse cosmetice No.7 de la Boots).

             Februarie a fost luna cadourilor. Atât de la cei dragi pentru mine (fiind ziua mea în acea lună) cât şi de la mine pentru doi dintre cititorii acestui blog. De ziua mea am creat un concurs ("Până la lăsarea serii") pentru cititorii blogului (care nu erau nevoiţi să deţină un blog pentru a participa la concurs). Pentru că întâmplarea a făcut ca ambii câştigătorii, Andreea Ion şi Marius Arsene, să fie din judeţ, am avut plăcea de a le da premiile personal.

             În Martie am organizat al doilea concurs pe blog, de data aceasta cu un singur câştigător (al doilea concurs din cursul anului 2010 căci concursuri au mai fost pe blog în anul anterior). Participanţii au avut şanse egale, câştigătorul fiind desemnat prin tragere la sorţi. De fiecare dată când am organizat un concurs, am încercat să folosesc o altă metodă de premiere în aşa fel încât să nu se creeze impresia că mă adresez doar unui anumit public. Mie îmi plac oamenii în general, fie că au timp să-mi lase comentarii, fie că nu. Fie că mă citesc zilnic, fie doar o dată pe săptămână. Apreciez că îmi dedicaţi din timpul vostru.
             Tot în luna Martie am oferit primul premiu de fidelitate - ultimul volum al seriei de romane Harry Potter - care a traversat repejor câteva judeţe ajungând la Bîrlad, jud. Vaslui. Nu am oferit premiul dând cu banul ci am avut grijă să ştiu ce îşi doreşte. Menţionez că eu şi Camelia încă mai ţinem legătura.
             Pentru că a fost o lună plină, dorinţele mi-au fost şi mie ascultate. O prietenă de-a mamei mi l-a făcut cadou pe Eduard (hamsterul care mi-e foarte drag).

             Aprilie - alt concurs pentru cititorii blogului, de data aceasta doar pentru colegii din blogosferă (care sunt peste 50.000).
             Tot în Aprilie, cineva a reuşit "să scoată acidul din apa plată" cu mine. Am dat cartonaşul roşu jucătorului "Radio Whisper". Îmi pare rău dar spam-ul nu se află pe lista albă.

             Luna Mai am început-o cu o prelungire a distracţiei. Deşi nu am ajuns la mare, am avut parte de momente memorabile.
             Apoi am "profitat" de ziua de 7 Mai (o dată memorabilă în istoria fotbalului românesc) pentru a da startul unui concurs pentru suporterii Stelei. Nu mi-am neglijat ceilalţi cititori ai blogului şi am dat startul şi unui concurs de fotografie.
             Pe data de 20 am realizat blogul Dreptul la Opinie şi vi l-am pus la dispoziţie (fiind un blog colectiv special creat pentru cei care nu deţin blog).
             Spre finele lunii scriam cu părere de rău despre ce-nseamnă a împrumuta lucruri iar câteva zile mai târziu Andreea, una dintre cititoarele mele, îmi oferea cartea ei (via Poşta Română). A fost un gest pe care încă-l mai povestesc apropiaţilor la o cafea.
             Tot în Mai... am dat cu inima-ntr-o groapă. Cea mai urâtă parte e că n-aveam asigurare şi daunele nu erau nesemnificative. Am plătit cât să-mi aduc aminte tot anul.

             Iunie a început cu o serie de surprize. Realizasem în urmă cu ceva timp o listă în care precizam că îmi doresc două lucruri. Primul l-am primit de la Florin, al doilea... două luni mai târziu. Iar surprizele nu s-au terminat aici, Elle Gabriev oferindu-mi un portret pictat chiar de ea după una dintre fotografiile mele.
             Dar luna Iunie nu s-a rezumat doar la surprize ci şi la realizări. Am fost invitată la o emisiune TV şi am participat la prima expoziţie de fotografie din cadrul Universităţii Valahia (la care am obţinut şi frumosul loc II pentru secţiunea "Portrete"). De asemenea am avut deosebita plăcere de a prezenta vernisajul de deschidere al expoziţiei.

            Am început luna Iulie aducându-vă la cunoştinţă seriozitatea site-ului Lockerz prin prisma faptului că mi-au trimis tricoul câştigat (coletul venind tocmai din Pittsburgh, U.S.A.).
            Trecând printr-o perioadă bună, bucurându-mă de vară, am simţit nevoia să fac cinste şi am ales să ofer două sticle de vin sub forma premiilor de fidelitate.
            Câteva zile mai târziu am primit (via Poşta Română) o felicitare handmade de la Florentina (cea care a căştigat o carte despre fotografie la unul dintre concursurile pe care le-am realizat pe acest blog).
            Tot luna Iulie este şi cea care mi-a găzduit gândurile despre mine în postarea cu titlul "Recunosc".

            August. După cum precizam la luna Iunie, surpriza a venit de la Monica (via Poşta Română) sub forma unei cărţi semnată Emil Cioran, una dintre cărţile pe care mi le doream foarte mult.

            Septembrie a fost una dintre cele mai bune luni pentru că... am scăpat de vecina de la 3.
            Lăsând asta deoparte, v-am postat "The Man Rules" şi "Matematica sufletului" (acesta din urmă fiind unul dintre articolele pe care le-aţi apreciat cel mai mult).

            Încă din prima zi a lunii Octombrie am postat câteva rânduri sub titlul "Aberaţii" (rânduri ce descriau o seară perfectă prin ochii mei, un articol pe care l-aţi "Like"-uit destul de mulţi). Câteva zile mai târziu am scris despre "Forma apei", o bucată de ficţiune care se pare că a prins destul de bine...

            Noiembrie a fost luna cea mai plină, luna în care am scris cel mai puţin pe blog, luna în care abia am avut timp de mine, luna cu "musica brutal".

            În Decembrie am pornit Campania "O carte = o speranţă!" (pentru care încă mai primim cărţi via Poşta Română). Tot în această lună ne-am lăsat cuprinşi de curiozitate în ceea ce priveşte dărnicia lui Moş Crăciun, am făcut apoi o mică paralelă între băieţi şi bărbaţi şi spre sfârşitul lunii m-am vorbit singură de rău... De asemenea am recuperat pierderile de la categoria "prezenţă" (de pe blog), să mă revanşez într-un fel pentru luna anterioară.

Pentru anul ce vine îmi doresc... şi...
Cam atât cu retrospectiva. Per total a fost un an destul de bun.
.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Yay! Mi-a placut sa citesc despre anul tau, a fost unul plin, cu siguranta. Am facut si eu retrospectiva asta, si mi-am dat seama cat de bine-mi pare ca am blogul asta sa-mi aduc aminte de lucruri pe care altfel le-as uita cu siguranta. Imi pare rau ca nu mi l-am facut mai devreme. :P

Monica spunea...

iii ce draga imi esti, si tot vreau sa ne vedem:P:P

sper curand::P

>:D<

sa ai un an bun:)

Matt spunea...

La multi ani si toata fericirea care ne este permisa !

Ana Maria spunea...

La multi ani fericiti!

Gabi. spunea...

happy new year! :)
keep being awesome. >:d<

Anonim spunea...

La multi ani si 2011 sa aduca multe impliniri si bucurii!

Unknown spunea...

Bună întâlnire în 2011. LA MULŢI ANI şi multă sănătate. Să ai parte de un an liniştit în care să-ţi poţi vedea de treburi ăn tihnă şi pace.

Unknown spunea...

Hei la multi ani! Iti urez ca 2011 sa fie cel putin la fel de bun ca 2010!

LiaLia spunea...

La mulți ani, fetiță! Să ai un an minunat, plin de iubire și bucurii și entuziasm și inspirație! Pupez!

kiddo. spunea...

Ha ce panica cu cartea:)) Si ce scris.Vine ziua ta si o sa vezi ca mi-am mai pefectionat scrisul;;)

Ioana Radu spunea...

@Kiddo.
Ce pui la cale? :-w

Trimiteți un comentariu